Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak myślę......

Jakie imiona są u Was obecnie najbardziej popularne?

Polecane posty

Gość anette_being
Lena hit zeszłego lata

Gość Summer Skyler
Julia, Oliwia, Lena, Wiktoria Jakub, Kacper, Oliwier

Gość Summer Skyler
Lena , Maja Matuesz, Bartek

kiedys w klasach bylo po 5 Agnieszek i z 3 Anie...i co? i po 5 Marcinów i 4 Rafałów:)a za czasow naszych rodzicow z 5 Janów i 8 Stasiów :) kiepski argument:)

Gość anette_being
Goska, własnie dobry argument! tylko nie załapałaś. nasi rodzice też łapali się na modę z imionami ale byli i tacy, którzy chcieli tego uniknąć. tak jak i ja chcę.

Gość skoczylasa
Każdy niech sobie nazywa dzieci jak chce. Znam takie rodziny, gdzie występują dzieci w zestawach Kacper i Filip, Maja i Lena, Julia i Jakub. Jesli tak im się podoba, to co mi to ma przeszkadzac. Tylko ja bym tak osobiscie nie chciała. Tak samo jak wstyd by mi było chodzić ubrana jak pół miasta, w jakichs obowiazujących w danym sezonie modowych uniformach.Czułabym sie jak idiotka, która leci jak baran za jakimś pajacem, który ustala, co "się nosi", a czego nie.

Gość anette_being
O dokładnie tak samo sądzę jak skoczylasa. Chcą niech dają takie imiona. I idą jak barany "za modą".

niestety z tą modą to jest tak, że czasami wybierasz imię, nadajesz - a na porodówce okazuje się, że to jedno z popularniejszych:). Czesto przed porodem nie zastanawiasz się jaka jest "moda", tylko co Ci się podoba. Oczywiście to nie dotyczy użytkowników kafe, którzy zakładają 1000 tematów - jakie imię:) Jak ja miałam urodzić Franka, to wszyscy się łapali za głowę, a póxniej się okazało, że tych Franków całkiem sporo. Ale nie załuję. Imie nadal mi sie podoba i bardzo pasuje do mojego "Dolasa".

no ale jeden chce, a drugi nie chce:D co złego w tym,ze jedna mama da dziecku na imie Kubus i ten Kubus bedzie 8 w klasie? inna da Teodor i bedzie jedynym Teodorem w szkole...ale i ta jest zadowolona i ta druga tez...w czym wy macie problem z tymi imionami? :)

Gość wesoła mama
anette_being a mozna wiedzieć jak nazwałaś dzieci, też chce uniknąć powtarzalności wielorakiej :) ja myslę o: Bianka i Elena - w woli ścisłości polskie imię tylko bardzo mało popularne, w rankingu chyba na 109 pozycji ;)

Gość skoczylasa
No to oczywiste, że jeden chce , a drugi nie chce. Tak samo ten, co chce, moze tu przyjsc i napisac "nazwałam swoje dzieci Jakub, Filip i Maja, bo lubię byc sie dostosowywac do trendów" i ma takie prawo, przeciez nikt tego prawa nikomu nie odbiera. Nikt nie wymaga tutaj kary smierci dla takich, co chcą byc modni.

Gość anette_being
Myślałam o Blance, Biance albo Apolonii, a syn Tymoteusz. Ale jeszcze nie wiem czy będzie córcia czy syn :)

Gość bo tak i już
skoczylasa a nie pomyslałaś że ktoś nie kieruje się modą tylko po prostu mu si to imie podoba ?Ja W wyborze imienia kieruje się upodobaniami do konkretnego imienia, no i dość złośliwym poczuciem humoru. Ważne także by imie pasowało do nazwiska. A to że akurat jest to imie które jest obecnie bardziej popularne to znaczy ze kieruje się modą i trendami ? Zresztą zawsze coś komus bedzie przeszkadzać albo popularne imie albo zbyt wyszukane :)

Gość ha ha ale jaja
ja tez chcialam Bianke ale mojemu sie nie podoba. u mnie w rodzinie imiona ktore sie powtarzaja to Patryk i Nikola. jest rowniez Wikroria, Weronika, Sebastian, Oliwia, Julia, Aleksandra i Mateusz. mnie sie podoba imie Martyna lub Marta a dla chlopca Adam i Filip ale Filipow teraz wysyp:o mam jeszcze 4miesiace zeby wybrac imie:) poki co nie znam jeszcze plci:(

U nas moda na Amelki i Oliwki. a z chłopów, takich niedawno urodzonych, to jest Mikołaj, Kuba i Dorian. Z rocznika mojego syna jest wielki bum na imiona Filip, Szymon i Kacper. Z dziewczęcych, to Natalek jest od groma.

ja zawsze wspominam spotkanie z byłą sąsiadką gdy byłam jeszcze w ciązy. Sąsiadka to bardzo prosta kobieta, żeby nie powiedzieć, że patologia, ale sympatyczna. Zapytała, czy chłopczyk czy dziewczynka i jakie imię. No to ja, że że Franek - a ona - tak pospolicie? Aż się uśmiechnęłam:). Sama ma wnuki Cypriana i Doriana.

U nas w zeszłym roku w urzędzie nadano takie nietypowe imiona: Zoja, Xavier, Synthia, Sergiusz, Scarlett, Ryan, Ronan, Mirwais, Milan, Marika, Leonardo, Ivo, Inaz, Fatima, Colin, Aaron, Amber i Alperen. Rodzice mają wyobraźnię :)

Gość skoczylasa
Oczywiscie, ze pomyślałam. Tylko co to za różnica, czy komuś sie podoba imię, bo sie podoba, czy podoba się, bo nastała taka moda? Nie wydaje ci się mało prawdopodobne, że wśród tych wszystkich rodziców Julii na ten przykład akurat wszystkim w jednym czasie siie imie Julia "po prostu od zawsze podobało" ? Nie ma takich zjawisk w przyrodzie. Moda ma wielką siłę. Dlaczego w latach 80 kazdemu "podobały się" poduchy na ramionach, ateraz jakos nie cieszą się taką sympatią? MODA. Do pewnego stopnia kazdy sie kieruje modą, takze ci, którzy twierdzą, ze sie nia nie kierują. Ja też się kieruję modą, i te osoby, które tu piszą że sie nie kierują. Bo nikt z nas chyba nie chodzi w białych perukach z lokami ani w swetrach w kwadraty jak 30 lat temu. Imie Julia czy Maja, czy Lena jak najbardziej moze się podobać. Nie ma w tych imionach niczego złego, same w sobie są proste, dźwięczne, wdzięczne. Ale swojej córki tak nie nazwę, bo nie lubię takiego klonowania do bólu głowy. i trudno mi uwierzyć, że ktos aurat w epoce Maj i Len wybiera dla jednej córki imie Maja, a dla drugiej Lena, bo "zawsze jej się te imiona podobały". Nie wierze po prostu.

u nas to: JULIA WIKTORIA WERONIKA MAJA ALEKSANDRA JAKUB BARTEK JAŚ FILIP KACPER MIKOŁAJ WIKTOR TYCH IMION JEST NA PĘCZKI. Uczę w szkole i mam w jednej klasie 7 Weronik:-o Masakra. Poza tym chyba nie ma klasy żeby nie było po 2 czy 3 dzieci z powyższymi imionami.

Gość zrrrt
natalia, maja, zuzia, lena chłopcy franciszek:o

Gość Lotto mi to
A ja jestem mamą Radka :) Imię ładne, nie narażające na śmieszność i niepopularne :)

Gość sratatataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
U mnie: Julia,julia julia julia;///maja,lena!!!!wiktoria,oliwia,weronika,amichalina,le już rzadziej! Jakub,Michał,Maciej,Antek,jasiek,wjtek, Wśrod znajomych:Hania,tristan,justynka,tomek,gustaw,michalina,nadia,maja,marysia,krzyś,oskar,błażej...

Gość sratatataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A ja mam synka Maksymiliana;)

Gość bo tak i już
Po czesci rzeczywiście masz racje. Może mnie wkurza ta nagonka, bo imie dla chłopa maiałm już wybrane długo zanim zaszłam w ciąże, kierowalam się zupełnie innymi przesłankami i wtedy to nawet do głowy mi ni przyszło ż jest znowu "modne". W momencie w którym moja siostrzenica dostała na imie Nel wiedziałam że jesli będe miała chłopca będzie to Staś :) Z przekory, poczucia humoru, bo dumie brzmi, bo doskonale będzie pasował do nazwiska. Bo tak :) Nie uważam też żeby dzieciom zz popularnymi imionami działa się krzywda. Moi rodzice byli fanami krótkich imion. los chcial że moja siostra dostała imie popularne i strasznie obleciane. Nigdy się tym nie przejmowała, wręcz przeciwnie cieszyla się z tego imienia. Notabene rodzice wiedzieli co robia bo ja dostałam imie bardziej wyszukane i nie zamieniłabym go na żedne inne. Kwestia przyzwyczajenia ? :)

Gość obciachus
ewartyst, bożydar i eustachy :classic_cool:

Gość do obciachus
mój typ Jessika, Wanessa, Victoria -pisane przec V i c- znam taką, Nicola, Denis, Brajan, Kevin :classic_cool:

Gość do obciachus
jeszcze Żytomir i Kunegunda :P