Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość machtusia

brzuch po ciąży - jak sobie z nim poradzić???

Polecane posty

Gość machtusia

Już dwa lata minęło od urodzenia, a mi zostało takie sadło - bo inaczej tego się nazwać nie da :( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a8266acee3cda04.html Co zrobić, żeby moje ciało znowu było jędrne, "twarde" a nie takie miękkie i "wolne" jak teraz :((

Gość nierozgarnięta wanda
ćwiczyć, masować, biegać, wcierać balsamy.

Gość machtusia
tak wiem - ćwiczenia - ale jakie?? Jeżdże na rowku stacjonarnym, ale nie wiele to jak widać pomaga :( dieta - jaka?? po prostu MŻ? Kobietki, proszę poradźcie mi - najlepiej te, które same pozbyły się podobnego "wałka" :(

Gość machtusia
uważacie że balsamy i masaże naprawdę mogą pomóc?? Oczywiście jako dodatek...

Gość nierozgarnięta wanda
nie mż, dużo białka, mało węglowodanów.zero słoyczy, fastów i innych pasci. a rowerek to ci może co najwyżej nogi wyrobić. idź na basen kilka razy w tyg. albo zakup orbitrek. kup sobie płytę jakaś na dvd i ćwicz w domu. jest wiele sposób chcieć to móc.

Gość machtusia
chyba nie ta strona...

Gość machtusia
wiem, ze jest wiele, ale ciekawa jestem, które ćwiczenia są sprawdzone na tą partię ciała. Pływać niestety nie potrafię :(

Masować też trzeba, bo to nie jest tłuszcz tylko rozciągnięta skóra. Na tłuszczową jest zbyt miękka i zbyt mocno się trzęsie. Wiem, bo kiedyś miałam nadmiar tłuszczu, późnij schudłam, a później zaszłam w ciążę i po porodzie to zdecydowanie inny "wałek" niż ten tłuszczowy. No ale oczywiście ćwiczenia też... brzuszki takie do połowy (nie do samych kolan), hula-hop, skakanka.

też jestem 2 lata po urodzeniu dziecka. Ogólnie jestem szczupła. mam zgrabne nogi itd. Mam 176 i ważę 68. Ale brzuch mi został i niestety zawsze jak się ubiorę w coś obcisłego to muszę się pilnować i wciągać brzuch bo inaczej:-o Chodzę na basen i to ci mogę polecić.

Gość machtusia
No właśnie to jest takie miękkie, "podskakuje" jak się biega, takie wolne - można ugniatać i formować jak się tylko chce - twierdzisz, ze to nie jest tłuszcz?

Gość machtusia
no właśnie, ale mi nawet wciąganie brzucha zbyt wiele nie pomaga - odstaje jak cholera, a lubię obcisłe ciuszki - tylko niestety nie mogę sobie na nie pozwalać :(

Gość kasiunia
sprubuj hula hop i twister ja przez tydzien czasu cwiczylam 3 razy po pol godz tym i tym i pomoglo ale nie pamietam czymialam taki czynie bo corcia ma 2,5 roku wiem ze wczesniej sie za to wzielam i kolo roku wygladalam jak przed a mozei chudsza bylam tak mi mowili wazylam 43 kg teraz jestem w2 ciazy i mamandzieje ze nie utyje tyle co w pierwszej

Gość machtusia
niestety basen w moim przypadku odpada - boję się wody :( a bieganie coś pomoże? Rolki - bo zamierzam kupić... Wiem, że skakanka i hula-hop pomagają - podobno

Gość machtusia
a ten twister to jakie? Możesz dać mi linka do takiego jakiego Ty masz mniej więcej? Bo są takie za 20zł i takie za 300zł

Gość fuzzywall
może spróbuj A6W

Gość machtusia
doszłam do połowy -nie daje rady dalej - ale brzuch faktycznie zrobił się twardszy po tym - tylko na tłuszcz nie wiele pomogło :(

Gość nie czarujmy sie
masz dziewczyno mało elastyczną skórę i jeśłi schudniesz jeszcze bardziej na brzuchu to worek bedzie dalej wisiał i bedzie bardziej "pusty"... Fakt naprzemienne natryski, masarze mogo TROCHĘ pomóc ale nie licz na to ze bedziesz miała kiedys jeszcze płaski jędrny brzuch. Cwiczeniami aerobowymi tez niewiele zdziałasz chyba zę stopisz pozosatały tłuszcz a rzeźba mięsni worka nie zlikwiduje... Gdybyś była zaraz po porodzie to szanse byłyby ogromna ale dwa lata... Pomoga tylko zabiegi u specjalisty...niestety są drogie....l

Gość ja ci poradzę
ćwiczenia: aerobiczna 6 weidera!! na brzuch genialne tu masz plan ćwiczen na 42 dni: http://forever999.dl.interia.pl/nowe/6Weidera.bmp oprócz tego ogólne ćwiczenia- przysiady, skłony, rozgiągające, jesli nie masz kasy lub ochoty na chodzenie do fitness klubu :) balsam: http://www.maslokakaowe.com/ niesamowite są te balsamy!!! ja mam ujędrniający ("firming butter") wierz mi , że sie nie zawiedziesz, nawilża, wygładza, pachnie jakbys sie wysmarowała czekoladą! a masz rozstępy/cellulit? jak nie to się ciesz :) a jak tak, to ten balsam je znacznie zmniejsza! (wiem bo mam na biodrach rozstepy i o wiele zmniejszyla sieich widocznosc :))

Gość machtusia
ja nie liczę na to że będę płaściutka - zresztą nigdy nie była, ale nie chcę, żeby się odznaczał, wylewał z każdych spodni :(

Gość machtusia
oczywiście, że mam, ale jasne i bardzo ich nie widać - ale to już olałam :P i tak tych partii nago nikt mi nie widzi, także z tym problemów nie mam. Dzięki za linki, być może skuszę się na ten balsam :)

Gość machtusia
aha, to super :) i twierdzisz, ze twister pomaga??

Gość machtusia
up

Gość machtusia
upup

Gość hfsdsdrgh
powiedzcie ktore cwiczenia na tym tweesterze na brzuch najlepsze?

Gość machtusia
z tego co widziałam na filmie to chyba to najzwyklejsze... Właśnie zamówiła - mam nadzieję, że COŚ pomoże

Moim zdaniem Twój brzuszek nie wygląda jakos tragicznie:) nIe każdy musi wyglądać jak top modelka, pewnie że są jakieś normy, ale przecież ważne żeby w życiu być szczęśliwym a nie mieć płaski brzuch.

Gość machtusia
no tak, ale nie komfortowo czuję się z takim brzuchem :( i wiem, że lepiej byłoby mi bez niego :P

Gość sralalalalaj
mam takie samo cos ;-( mam 179 cm i waze 65 kg ale mam taka wlasnie wiszaca skore na brzuchu :-(