Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NotFatAnymore

Jak najwięcej w 60 dni!!! zaczynam 09.02.2010

Polecane posty

Malgosia i karolina bardzo mi milo i dziekuje za przyjecie mnie do Waszego grona, mam nadzieje, ze zalozycielka tez nie bedzie miala nic na przeciwko ;) No to sie zaczernilam z nadzieja, ze nie na darmo i coby mi mojej laseczki nikt nie podebral, bo tak ladnie ona brzmi... hihi :D Ja dzis rano sniadanie: 1,5 parowki cielecej z musztarda i 1,5 chleba ciemnego lekko posmarowanego maslem, do tego kilka pomidorow koktajlowych, ogorek surowy, tez kilka plastrow i kefir ;) Na drugie sniadanie 2 mandarynki i garsc slonecznika. I dwie kawki. Na obiad mam dzis makaron z sosem bolognese, sprobuje mala porcje juz ;) a na kolacje moze jajko na twardo i troche tunczyka w oliwie, postaram sie bez chleba. Zobaczymy jak sie bede trzymac. Na razie i milej reszty dnia wam wszystkim.

Malgosia i karolina bardzo mi milo i dziekuje za przyjecie mnie do Waszego grona, mam nadzieje, ze zalozycielka tez nie bedzie miala nic na przeciwko ;) No to sie zaczernilam z nadzieja, ze nie na darmo i coby mi mojej laseczki nikt nie podebral, bo tak ladnie ona brzmi... hihi :D Ja dzis rano sniadanie: 1,5 parowki cielecej z musztarda i 1,5 chleba ciemnego lekko posmarowanego maslem, do tego kilka pomidorow koktajlowych, ogorek surowy, tez kilka plastrow i kefir ;) Na drugie sniadanie 2 mandarynki i garsc slonecznika. I dwie kawki. Na obiad mam dzis makaron z sosem bolognese, sprobuje mala porcje juz ;) a na kolacje moze jajko na twardo i troche tunczyka w oliwie, postaram sie bez chleba. Zobaczymy jak sie bede trzymac. Na razie i milej reszty dnia wam wszystkim.

Gość fortuśka
hej dziewczynki....to jeszcze ja do was się przyłączę:)

Gość fortuśka
zamiast pieczywa ciemnego które niestety często jest zaciemniane karmelem ....można sobie jeść takie bułeczki dukana...szybko się je robi...jak ktoś ma ochotę to podam przepis:)

Gość fortuśka
a ja dziś na obiad....kasza gryczana...kawałek mięska..i papryka koserwowa:)...śniadanie i kolacja to sałatka grecka

Gość klaudia xx
Moje pytanie znów kieruje do dużej Dziękuje za odpowiedź a moje pytanie brzmi Co mam jeść na tej twojej diecie ?? Bo przyznam ci że bardzo szybko widać z pewnością twoje efekty A mi właśnie na tym zależy . Mam pytanie czy na tej diecie mogła bym do marca schudnąć 6kg bardzo mi na tym zależy napisz mi konkretnie co mam jeść ?? I kiedy moge wprowadzić ważywa?? po której godzinie juz nie jesz nic ?? Aha i wypisz naprzykład tak śniadanie -płatki z mlekiem 2śniadanie -ciemna bułka z wędliną obiad - sałatka przekąska - owoc kolacja - placuszki otrębowe I co jeszcze pijesz w tej diecie ?

Gość klaudia xx
Moje pytanie znów kieruje do dużej Dziękuje za odpowiedź a moje pytanie brzmi Co mam jeść na tej twojej diecie ?? Bo przyznam ci że bardzo szybko widać z pewnością twoje efekty A mi właśnie na tym zależy . Mam pytanie czy na tej diecie mogła bym do marca schudnąć 6kg bardzo mi na tym zależy napisz mi konkretnie co mam jeść ?? I kiedy moge wprowadzić ważywa?? po której godzinie juz nie jesz nic ?? Aha i wypisz naprzykład tak śniadanie -płatki z mlekiem 2śniadanie -ciemna bułka z wędliną obiad - sałatka przekąska - owoc kolacja - placuszki otrębowe I co jeszcze pijesz w tej diecie ?

Gość klaudia xx
Ah przepraszam ale 2razy mi sie kliknęło . Dziewczyny jak myślicie jeżeli waże 50kg (przy moim wzroście to dużo ) I nosze rozmiar spodni 36 a schudne 6kg to czy wejde w rozmiar 34 ??? A jak nie to ile musiała bym schudnąć ??

Klaudia to zależy od Twojej figury, jak ja ważyłam 53 kg to spokojnie wchodziłam do 34 rozmiaru , poza tym 6 kg przy Twojej wadze to dużo, a ja dzisiaj po obiadokolacji :) nic już dzisiaj nie jem :)

Gość dużaaaaaa
klaudio,najlepiej,jak poszukasz w internecie dietę Dukana i poczytasz o niej.To,ze schudniesz w pierwszej fazie nie oznacza,że ta waga zostanie.Tam są 4 etapy i trzeba przez nie przejść żeby nie było efektu jo-jo i to ze wzmożoną siłą.Myślę,że lepiej będzie jak przyłączysz się do dziewczyn,króre naprawdę mądrze się odchudzają i nie mają tak dużo do stracenia.Zresztą w książce pisze,że to nie jest dieta na 4 lub 5 kg tylko dla o wiele grubszych ludzi.Pozdrawiam Cię serdecznie i myślę,że te parę kilo zgubisz z dziewczynami naprawdę szybko.Polecam Ci Karolinę na przewodnika no i reszta dziewczyn też Cię wesprze życzliwie:)

Klaudia ja mysle, ze 6 kg to wlasnie jeden rozmiar, przynajmniej u mnie tak jest ;) a ile masz wzrostu, ze 50 kg to dla Ciebie duzo? Fortuska ja jem co prawda prawdziwy ciemny chleb niczym nie zaciemniany, ale z checia bym poczytala jak sie te buleczki dukanowskie/dukanowe/dukanskie?? hihi ;) robi. Podjadlam dzis sporo na obiad (troche wieksza porcje niz planowalam), ale bylo to o 16 a potem juz tylko kawke bezkofeinowa i jedna mandarynke, wiec nie czuje sie w tej chwili jakos strasznie przejedzona a za niedlugo ide spac, wiec chyba dzisiejszy dzien w miare dietkowy. No i orpocz jednego cukierka (9 kcal) zadnych slodyczy nie wciagnelam a to juz moj duzy sukces ;) Oby tak dalej! Zycze Wam milych snow i dobranoc! 😘 🖐️

Dzień dobry wszystkim:) Jestem już w pracy i popijam sobie kawkę;) Zapraszam jeżeli któras ma ochotę:) Kurde ale dzisiaj jest senny dzien, nie miałam siły podnieść się z łóżka! Mam nadzieje, że kawa postawi mnie na nogi:) Wczoraj dzień dietki poszedł mi tak sobie, skusiłam sie na kawałek babki z bakaliami... A co u was?:)

oj ja też zaraz sobie zrobie pyszne late:) Dziś wychodze wcześniej z pracy, lekarz, fryzjer już nie moge isę doczekac do mi fryzjer zaproponuje. Jestem brunetką , długośc włosów do ramion. Chcę zmianę całości i kolor i długość, boję się jak cholera ale ile lat można nosić podobna fryzurę i ten sam kolor. Kusi mnie blond Ani Dąbrowskiej ale to chyba za radykalna sprawa zreszta kto w Łodzi zrobi mi taki kolor.... no i fryzura Kasi Zielońskiej est cudna. Co myślicie?

Karolina tak jak wczoraj pisałam, o wiele lepiej bedzie Ci w kolorze jaki ma Kasia Zielińska:) Nie wiem jaki masz kształt twarzy ani jaką karnacje, ale sądze że bedzie to odpowiedni kolor;) Ja sie zawsze boje takich zmian i dlatego koloru włosów nigdy nie zmieniam:)

_MałgosiaGosia_ ale nie masz czasmi ochoty na całkowita zmianę? ja mam tak raz do roku, zawsze na wiosnę i niby troszkę kombinuje ale nigdy nie jest to zdrastyczna zmiana musze się odważyć bo widzisz kiedy jak nie teraz? przeciez nie jak będę babcią po 60 ;) Twarz szczupła, podłuzna ( w przeciwieństwie do reszty ciała) karnacja może nie ciemna ale nie jestem typowym bladziochem. Mam długi , właski nos a to chyba tez ma znaczenie.

Ja kiedyś chciałam z czarnuli przerobić się na blond, bez ściągania pigmentu z włosów bo za bardzo by mi się zniszczyły i fryzjer niestety na to przystał, wyszłam od niego w rudym blondzie ( paskudnie !! ) potem musiałam chodzić w tych włosach miesiąc zanim mogłam wrócić do czarnych włosów. Co do dietki, wczoraj tak ja planowałam zjadłam ok 1100 kcal, dzisiaj jeszcze nic nie jadłam ani nie piłam ale zbieram się zrobić sobie śniadanko: 2 wasa z szynką, 2 mandarynki i szklanka Kubusia marchewkowego :D

Karolina to mamy podobna twarz, wlosy i nos... haha :D ;) Ja cale zycie mialam swoj naturalny kolor wlosow, czyli prawie kruczoczarne, ale od kilu lat zmieniam i robie sobie takie ciemnobrazowe z jasnobrazowymi prawie blond pasemkami. Super to wyglada i jakas odmiana jest, ale... ciezko mi znalezc dobrego fryzjera, ktory potrafi mi odpowiednia fryzure zrobic. Mam dlugosc taka srednia, ale sporo za ramiona i na razie nie obcinam, chce zapuscic jeszcze, bo ostatnimi czasami nosilam troche krotsze. Malgosia spojrzalam wlasnie na Twoja stopke i szczerze zazdroszcze :) Jak ja bym tyle miala to bylby juz szczyt marzen dla mnie, bo w takiej wadze wygladam bardzo dobrze - szczupla, ale nie chuda i koscista ;) No, ale moze i mnie sie uda...... mama nadzieje. Dzis na sniadanie mialam dwa tosty z ketchupem, troche salaty i pomidory i kawe. Na obiad bedzie kurczak pieczony z ziemniakami i surowka a potem jeszcze zobacze. Wypilam juz litr wody od 8 rano, jeszcze conajmniej litr bym chciala do wieczora. A jak Wam leci?

laseczka2011 mi sie marzy tak 55 ale jak będzie 57 to też dobrze:) Kurde ja tam lubie jak mi widac kości tu i tam:) ale niestety m,ój facet tego bardzo nie lubi bo On i tak uważa że nie powinnam sie odchudzac:) Ale faceci chyba lubia mieć się do czego przytulić;):):)

Laseczka ja proponuje, żebys na obiad nie jadłą pieczonego kurczaka i ziemniaków! lepiej pierś z kurczaka bez tłuszczu i sama sałatka. Wiesz jak to jest z tymi ziemniakami, zbyt dużo węglowodanów:)a przeciez musimy sie ich wystrzegać;)

Wiem wiem, ale wstałam po 8 , pojechałam na uczelnie , a nie chciałam tak w biegu jeść ;) Laseczka a jak przeszłaś z czarnych na brąz? ściągał Ci Twój kolor czy stopniowo farbowałaś na jaśniejsze niż masz ? :)

Sabina miło mi;) Co do włosów to bardzo podobają się mi z przodu takie do ramion a z tyłu takie krótkie, tylko ż eja mam ogólnie problem z włosami a gdyby do tego jeszcze doszła taka fryzura raczej nie wyglądałabym zbyt korzystkie:) mam cienkie włoski, i ostatnio przez tą diete wypadają mi, stosuje różne preparaty ale to zbyt duzo nie pomaga:( taka już natura moich włosków;) Ale za to z kolorku jestem zadowolona (taki blond z brązem) naturalny:)

Ja właśnie mam ochotę na jakąś zmianę, tylko wolałabym ciemny brąz albo średni , blond czy rudy mi nie pasuje poza tym mój facet zapowiedział ze inne niż brąz/czarne odpadają i będzie mnie gonić z farbą :D Zawsze podobały mi się takie jasny blond coś jak platyna , ale obowiązkowo u normalnej dziewczyny bo solar do tego i tipsy aż po niebo to wygląda tandetnie. Rudy taki jak ma Zielińska też mi sie bardzo podoba , ale ja mam ciemną karnację, ciemne oczy, ciemne brwi więc lepiej wyglądam w ciemnych włosach, chce brąz ! ale nie chce ściągać koloru dlatego pytam Laseczki jak przeszła z czarnych na obecne :D?

ja najchętniej poszłabym na siłownię... ale boję się :D na siłce będę się czuć jak płetwal błękitny wśród łani :D widzę, że już dietkujecie :D ja coś poważniejszego mogę zacząć dopiero w poniedziałek, bo na weekend będę pod skrzydłami mamusi więc nie ma szansy na dietetyczne jedzonko ;/ no ale póki co wypijam ponad 3 litry wody dziennie...to dziwne bo po pierwszym dniu picia cały czas mnie 'suszy' :D więc siedzę i piję :D

ja staram się troszke wchodzic na bieżnie, hula-hop posiadam ale obecnie króluje w pokoju mojego dziecka. Co do włosów to właśnie nie wiem w czym mi będzie naprawdę dobrze, brąz mi się znudził przeszlam już przez wszystkie jego odcienie. Blond odpada, no kusi mnie ten rudy, kusi. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://streetgallery.pl/sgallery/public/img/icons/3dd662ad29c4fca054b745332f55836b_picture_33.jpg&imgrefurl=http://streetgallery.pl/sgallery/moda-uroda/fryzury/wlosy-krotkie&usg=__5TBHXH9Idl3vmNUPyyPDi_KDnCM=&h=500&w=440&sz=36&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=yiL8M3xbq7ng8M:&tbnh=146&tbnw=136&ei=NtZTTdHxINCWOtWgofEI&prev=/images%3Fq%3Dkr%25C3%25B3tkie%2Bfryzurki%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_en-GB%26biw%3D1419%26bih%3D632%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=129&vpy=95&dur=31&hovh=239&hovw=211&tx=121&ty=126&oei=NtZTTdHxINCWOtWgofEI&esq=1&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:0,s:0 http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://streemo.pl/Image/442815_m.jpg&imgrefurl=http://streemo.pl/Portal/442815,Zdjecie,Szalowa_Krotkie_fryzury_gwiazd.html&usg=__pGRn4txlFSHRVPa1WKOdzFdmic0=&h=290&w=450&sz=33&hl=pl&start=28&zoom=1&tbnid=pgDAL_HvwUpXiM:&tbnh=127&tbnw=197&ei=Q9ZTTe7JPI6p8QP-_6XvBw&prev=/images%3Fq%3Dkr%25C3%25B3tkie%2Bfryzurki%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_en-GB%26biw%3D1419%26bih%3D632%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=47&oei=NtZTTdHxINCWOtWgofEI&esq=2&page=2&ndsp=26&ved=1t:429,r:4,s:28&tx=172&ty=55 http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://idolo.pl/i/galeria/431/29/s1_15791.jpg&imgrefurl=http://idolo.pl/uroda/wlosy,na,lato,trendy,a,509.html&usg=__0HmgaHCcauJqZwizhI_u1iexJMg=&h=458&w=305&sz=48&hl=pl&start=160&zoom=1&tbnid=oa6k6hG9I2E2mM:&tbnh=138&tbnw=92&ei=stZTTb2NAYzA8QOz4dDuBw&prev=/images%3Fq%3Dkr%25C3%25B3tkie%2Bfryzurki%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_en-GB%26biw%3D1419%26bih%3D632%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=0&oei=YNZTTYCRNsagOoDfse0I&esq=7&page=7&ndsp=27&ved=1t:429,r:4,s:160&tx=67&ty=44 http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://vipnews.pl/pic/046/88/59006.jpg&imgrefurl=http://vipnews.pl/page,article,aid,4688,index.php&usg=__Ff24PO2o_rFsuPDT01dUhp8Xbdo=&h=680&w=453&sz=75&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=WAjChoSZpEK7VM:&tbnh=146&tbnw=97&ei=8tZTTefNH4ufOsfU-OQI&prev=/images%3Fq%3Dkatarzyna%2Bzieli%25C5%2584ska%26um%3D1%26hl%3Dpl%26rlz%3D1W1GGLL_en-GB%26biw%3D1419%26bih%3D632%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=203&oei=8tZTTefNH4ufOsfU-OQI&esq=1&page=1&ndsp=27&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=75&ty=112

Ja przeszlam na braz od razu ;) ale nie zauwazylam, zeby to moim wlosom bardzo zaszkodzilo, mam ich duzo i raczej mocne, malo wypadaja, wiec jest ok. A na imie tez mi Gosia :) i mieszkalam (i urodzilam sie) w Lodzi, w Srodmiesciu, na Manhattanie ;) na ostatnim pietrze... haha :D ale teraz niestety mieszkam daleko i bardzo tesknie za swoimi rodzinnymi stronami :O Co do nielaczenia pokarmow to wiem, ze byloby to najlepsze, ale nie potrafie sie do tego zmusic, lubie chleb, makarony, ziemniaki, ryz itd, i najlepiej wszystko razem :D Dlatego stawiam na czestsze ale mniejsze porcje, obfite sniadanie a skromniejszy obiad, malutka kolacje albo tylko sredni podwieczorek. Ograniczenie slodyczy do minimum, bo alkohol czy chipsy mi nie groza - nie przepadam. Od czasu do czasu wypije na wieczor kieliszek wina czerwonego na lepsze trawienie, ale rzadko. Ogolnie tak 3-4 posilki dziennie, bo na wiecej i tak nie mam czasu i mozliwosci. Mam nadzieje, ze i tak w ten sposob schudne, oby tylko wytrwac w soich postanowieniach ;) Nie cwicze nic, niestety. Lubie sport, ale nie mam na niego czasu a i stawy mnie bola a basen mam daleko. Na wiosne i w lato bede jezdzila czesciej na rowerze czy plywala, ale to tez tylko w weekendy, bo mam male dziecko i zero czasu dla samej siebie. A Wy jestescie mamusiami czy raczej wszystkie jeszcze bez "ogona"? ;)

Malgosia moj facet tez woli mnie taka jaka jestem teraz :P Sam jest wysoki i szczuply, ale dobrze zbudowany (bary, umiesniny, plaski brzuch) ;) i je co mu podpadnie a ja siedze obok i tylko wacham zapach pizzy, swiezo upieczonych bagietek obficie oblozonych serem, szynka, itd, ciast, ciasteczek, czekolad, itd. :P Co za niesprawiedliwosc! ;) Ja w sumie tez lubie czuc swoje wystajace kosteczki np. biodrowe czy zebrowe, ale wlasnie majac 10 kg mniej niz teraz juz tak mam a gdybym schudla jeszcze z 5 wiecej to juz bym byla bardzo chuda, bo mam strasznie drobne kosci :) wiec daze tylko do 10 kg mniej i rozmiaru 36, bo teraz nosze niestety 40-tke :O :P