Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NotFatAnymore

Jak najwięcej w 60 dni!!! zaczynam 09.02.2010

Polecane posty

Klaudia wpisz sobie w wyszukiwarce dietę która Cie interesuje i na pewno wyskoczy Ci pełno stron, na których znajdziesz wszystkie te informacje :P

Przede wszystkim nie możesz jeść pieczywa! Tylko to co Ci napisałam!!! Radze Ci zacząć ją stosować od rana anie w ciągu dnia. * chude mięso drobiowe bez skóry, * chude wędliny drobiowe, * szynka i podroby, wszelakie mieso z kurczaka, indyka, szynka * chudy nabiał, w tym: biały ser, mleko, jogurty, maślanka, kefir, * ryby w postaci wędzonej, pieczonej, gotowanej oraz surowej, * owoce morza, ryby * jajka. * w fazie tej dopuszczalne są również takie produkty jak: musztarda, ocet, sól, cytryna, korniszony, chili. Więc w pierwszej fazie możesz schudnąć około 3-4kg jeżeli będziesz ją stosowała przez 4 dni. Rano zjedz sobie: jajecznica bez tłuszczu, 2 jajka+4 plasterki szynki 2 śniadanie: serek wiejski obiad: pierś z kurczaka, doprawiona i usmażona bez tłuszczu, do tego sos z jogurtu naturalnego+ząbek czosnku+1/2 cebuli podwieczorek: 200gram sera odtłuszczonego plus puszka tuńczyka z wody, taka pasta, plus 2 bułeczki dukana kolacja: kefir z sokiem malinowym Pij co najmniej 2 litry wody dziennie!

ja robiłam sobie wg własnego przepisu te bułeczki dukana (wychodziły mi raczej jak taka płaska kromka chleba:) 1/2kg sera białego 6 łyżek otrębów 3 jajka szczypta soli przyprawy bazylia, jakie lubisz:) Na blaszke wyłożoną papierem układasz takie kupeczki łyżka

Dla lubiących słodycze : pieczone jabłka z cynamonem Cynamon : [1 porcja - 3 g Wartość energetyczna w 1 porcji [3 g]:7,41 kcal Białko w 1 porcji [3 g]:0,09 g Węglowodany w 1 porcji [3 g]:1,70 g Tłuszcz w 1 porcji [3 g]:0,04 g Jabłko : 60 kcal Przygotowanie: umyć jabłka, nie wycierać ich , obtoczyć w cynamonie ( najlepiej posypać , żeby za dużo kcal nam nie wyszło) . Wstawić do piekarnika nagrzanego na max- 220-250 stopni , piec około 20 minut . Kiedy skórka zacznie pękać znaczy , że są gotowe :)

Czesc dziewczyny :) Postanowilam dzis zrobic sobie jeden dzien glodowki, bo to ponoc zdrowe dla organizmu. No i cierpie katusze :P bo sobie ostatnio rozciagnelam troche zoladek i glod mi doskwiera niesamowicie ;) Nie moge czytac tych Waszych przepisow i tego co dzis juz zjadlyscie albo bedziecie jadly, bo slina mi zwisa do pasa :D Wypilam od rana juz litr wody i mala kawke z mlekiem, za jakas godzine zrobie sobie druga a wieczorem trzecia z bezkofeinowej, zeby jakos przezyc ten dzien ;) No i jakis litr, dwa jeszcze wydudle, mam przy sobie litrowa butle i caly czas zagluszam glod. Ciekawa jestem czy wytrzymam do jutra.... chcialabym, nie powiem. Slyszalam o ludziach, ktorzy cale zycie robia sobie raz w tygodniu, zawsze w ten sam dzien glodowke, i to wchodzi w nawyk ponoc. Zoladek i kiszki odpoczywaja od ciaglej pracy, organizm sie troche oczyszcza, itd. Zobaczymy. Bede do Was zagladala, wiec trzymajcie prosze kciuki za mnie, zebym dala rade :) Milego dnia wszystkim odchudzaczkom!

bułeczki dukana właśnie takie płaskie wychodzą:) jak dieta to dieta:) witam z kawą odchudzaczki:)

Heej :) ja dopiero przed chwilą wstałam , zbieram się po śniadanie , myje się i jadę na uczelnię :D jak odchudzanie Wam idzie? ja wczoraj zjadłam 1100 kcal , ciekawe jak będzie dzisiaj :D

Gość fortuśka
Wakacyjna....jak ty liczysz te kalorie????

Kiedyś dostałam od przyjaciółki mojej mamy tabele kaloryczne , zresztą są również dostępne w internecie, wpisz sobie w wyszukiwarce np jabłko kalorie i wyskoczą Ci stronki na których znajdziesz wartości kaloryczne. Często na odwrocie opakowań produktów są tabele i tam sprawdzasz kcal : np wasa ma 25-40 zależy jakie i z czym jabłko - 60 kcal manarynka - 35 Ogólnie nie jest to trudne, jak nabierzesz wprawy to już będziesz na oko wiedzieć co ile mniej więcej ma :)

Gość klaudia xx
Hey dziewczyny !! CZytałam o tej diecie proteinowej i tam było napisane że przez 5dni stosowanie 1fazy to 3-4kg mniej i to mnie bardzo cieszy ;) Ale czy moge na 1fazie jeść warzywa takie jak np: groch kukurydza ogórek pomidor sałata ?? I czy moge jeść serek danio waniljowy ?? I maślanke truskawkową ??

Wakacyjna ..dzięki:) Klaudiaxx..najlepiej kupić i przeczytać książkę, jeśli zdecydowałaś się na dukana...czyli proteinową dietę. Tam masz wszystkie produkty wypisane, warzyw nie jesz od początku. Zadne danio niestety...maślanki nie jestem pewna, ale jeśli ma 0-0.5% to chyba można Jak dla mnie ta dieta jest cieżka, niby tyle można jeść a dostać te produkty 0% czasem trudno Dużo chcesz zrzucić???

Fajnie , że mogłam komuś pomóc :) Ja dzisiaj zjadłam : 2 wasa z pasztetem 100 kcal 3 mandarynki 300 kcal szklanka jogurtu 100 kcal sałatkę ( sałata, pomidor, kukurydza, feta b.mało, 2 jajka ) 400 kcal 2 wasa z pasztetem 100 kcal Łącznie : 1000 kcal Więcej dzisiaj nie jem, zapchałam się sałatką i to strasznie :D ewentualnie jedną mandarynkę albo wasa leciutko posmarowane serkiem :) a Wy jak>?

Gość fortuśka
dzięki Wakacyjna....poszukam w necie i w księgarni bo chyba kiedyś widziałam coś tego typu...:)

Hej dziewczyny:) ta książka Dieta Dukana jest na chomiku, można sobie za darmo ją ściągnąć;) Właśnie kończe pić 1 kawę i powiem wam, ze mam mega lenia:) Postanowiłam, że dzisiaj nie będę się w pracy przemęczała;) będę po prostu ściemniałą;):)

chomikuj.pl/blooz/.../Dieta+Dukana/dukan,332715617.pdf chomikuj.pl/chomakowo/!+DIETA+DUKANA+ksi*c4*85*c5*bcki chomikuj.pl/redhotka?fid=221266527

Jak Wam idzie odchudzanie?? ja coś głodna jestem, skuszę się na płatki z mlekiem, w sumie zjadłam dzisiaj : 2 wasa z pasztetem 100 kcal jogurt naturalny 90 kcal mandarynka 35 kcal 225 kcal, a teraz płatki z mlekiem 2.0 % niech mają 200 :D 425 kcal i do wieczora już nic nie jem :)

Co tutaj cicho..mam nadzieje, że nie opadłyście tak bardzo sił prze to odchudzanie:) Ja cały czas tutaj zaglądam ale nic temat się nie rusza... Ja zjadłam dzisiaj: serek wiejski z szynka Jabłko 2 kawy z mlekiem na obiad mam zamiar zjeść warzywa na parze plus 1 pierś z kurczaka Kolacja: nic:) ale nie wiem jak mi to wyjdzie:):)

To niech każda która tu zagląda coś pisze, bo inaczej temat padnie, od tego jest forum żebyśmy pisały, a jak każda zaglądnie zobaczy ni nowego i nic nie napisze to umrze to śmiercią naturalną :D ja pewnie dzisiaj zjem dużo za dużo przez te walentynki ale jutro zjem znowu mało:D ide ćwiczyć na hula hoop :) a jak wasza waga? ja jeszcze się nie ważyłam :/

Czesc dziewczyny :) U mnie ok, trzymam sie jakos, mam kilo mniej na wadze po tym poscie, teraz tylko to utrzymac ;) Zimno jest brrrr... strach wychodzic na dluzej. A juz bylo tak wiosennie! No nic, za to mamyjeszcze troche czasu do lata ;) pozdrowka!

witajcie kobietki... to i ja się przyłącze... ja na dukanie od 31.01 tego roku i walczę... mam 173 cm wzrostu i start był z 87 kg.. teraz jest już 82.... a do celu daleko.... cel 65 a nawet 60...

Gość fortuśka
ja dziś trzy kawy...i porcyjka bigosu...hmmm przyznam się..ciacho walentynkowe było jeszcze, ale waga ciągle w dól:)

Wakacyjna Akacja ja cały czas pisze, nawet jak pisze sama do siebie:):)hihi Kurde boje się wchodzić na wagę bo coś czuje, że moja waga idzie w górę a to wszystko przez te słodycze!!!

Gość madzer123
Witam dołaczam sie tu

Gość madzer123
Witam jeszcze raz ale dzieci nie dają mi posiedzieć przy kompie.Ja skromnie na początek 2 kg chce schudnąć.Co polecacie na obiad lekkiego?

Ja dzisiaj zjadlam: 2 wasa z pasztetem 100 kcal jogurt do picia 200 kcal 2 wasa z szyneczką 170 kcal sałatka 300 kcal Razem 770 kcal , w sumie byłam cały dzień zabiegana i nie miałam czasu na nic więcej , obiad w postaci sałatki właśnie jem tak więc do wieczora będe najedzona :D w piątek wreszcie sprawdzę ile schudłam :) coś lekkiego na obiad? najlepiej sałata , pomidor, ogórek zielony, do tego kukurydza, feta, zrobić taki mix , bardzo pożywne , aha uważać na oliwę łyżka ma 160 kcal ! lepiej wymieszać to z jogurtem naturalnym. Można też ugotować ryż , dać pół woreczka, wymieszać z korniszonem w dowolnej ilości ( jeden ma 2 kcal ) do tego tuńczyk , wymieszać z jogurtem połączonym z czosnkiem i pycha sałatka :) sama chętnie się zainspiruję bo za niedługo nie będe mogła patrzeć na "zielone" :D