śliczniotka 0 Napisano Listopad 6, 2012 Pomidorowa i placki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewka co ty im dajesz Napisano Listopad 6, 2012 przeciez takie nalesnki to na drugi dzien to nic dobrego. miękki i niesmaczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panierowane skrzydełka Napisano Listopad 6, 2012 z kurczaka z frytkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 6, 2012 chcesz się nająć do mnie na kucharę i dawać im lepiej? może nie tylko na kucharę? doceniam, ale nie musisz aż tak martwić sie o moich domowników dajemy radę :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki? Napisano Listopad 7, 2012 chyba nie o to chodzi. nawet świeże w tym samym dniu to raczej marny obiad. topik jest o obiadach, no chyba że ewa takie serwuje. jej sprawa. nie każdego stać na schabowy codziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki z mięsem będą Napisano Listopad 7, 2012 dobre i rodzina naje się do miasta na pierogi z kurczakiem i szpinakiem kup na wynos smacznego ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmhmmmm Napisano Listopad 7, 2012 Naleśniki trzydniowe? Bleeee... Ewa nie ma dzieci, w pracy się nie przemęcza, żadnych obowiązków raczej też nie ma, a obiady gotuje takie na odpieprz, że wstyd. Niestety, jak widze u koleżanek, to większośc osób tak gotuje - wrzucić byle co do gara i popaść w samozachwyt jaka to ze mnie kucharka. Jest tyle wspaniałych, ciekawych przepisów z różnych kuchni, niekoniecznie bardzo czasochłonnych. Dlaczego z nich nie korzystać tylko jeść śmieci w stylu naleśników trzydniowych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychiczna myszellina 0 Napisano Listopad 7, 2012 hmmmmmmmmmmm - a Ty te naleśniki w mikrofali odgrzewasz, że wychodzą Ci takie zwiędłe i miękkie? x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmhmmmm Napisano Listopad 7, 2012 Potrafię zrozumieć, bo dla mnie żarcie też nie jest sensem zycia. Ale skoro poświęcam czas i pieniądze na gotowanie, to niech to przynajmniej będzie porządne jedzenie, a nie syfy, które ty serwujesz. No, ale jakies wyjaśnienie dla swojego lenistwa trzeba mieć - upichcić byle co, bo to nie jest sensem twojego życia. :D Grunt to samousprawiedliwienie i wypływające z tego samouwielbienie, którego przykładem jest ten temat. Mnie by było wstyd przed samą sobą, że jestem tak leniwa, ze nie potrafię zrobić normalnego obiadu. Ale co kto woli, więc smacznego! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki? Napisano Listopad 7, 2012 ale po co od razu wywlekanie jakichś brudów w temacie kulinranym? albo wytykanie samouwielbienia, które jest widoczne gołym okiem i nikogo tu nie trzeba przekonywać. może trzymajmy się obiadów, co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki? Napisano Listopad 7, 2012 bo co? przywalisz mi przez naleśniki hehe :DDDDDD jaka żałość i prostota... że o słownictwie nie wspomnę? gdzie ty sie chowałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniki? Napisano Listopad 7, 2012 no to wyjaśnienie błyskotliwe monopolu na wypowiedzi :) żal j/w również... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 7, 2012 wow... jaka pamięć... chyba z poprzedniego wcielenia mojego i twojego, szlajo podziwiam, bo nawet ja tego nie pamiętam, no, ale jesteś szlają dekady, więc nie ma się co dziwić :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 7, 2012 a dziś na obiad jednak zostało trochę naleśników teraz robię na jutro i pojutrze coś z mielonego, pulpeciki albo rumsztyki - zrobię obydwa mięsa i jedne zamrożę gotowe 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja rozumiem gotować obiad Napisano Listopad 7, 2012 na dwa dni ale nie pieczonego kurczaka czy też naleśniki bo to smakuje dobrze tylko na ciepło. Sama gotuję nieraz zupę czy danie jednogarnkowe typu leczo, gulasz, bigos itp na 2-3 dni bo dla dwóch osób mi się nie opłaca gotować np zupy codziennie ale bądźmy szczerzy, zimne naleśniki lub odgrzewane są okropne a następnego dnia zjeść takie coś lub po 2 dniach to już w ogóle wyczyn. Ewa wszędzie krytykuje innych, uważa się za idealną a już po tym temacie można stwierdzić, że dobrą kucharką to ona nie jest i może nikt nie wypominałby jej błędów gdyby sama była w porządku i nie wcinała się wszędzie ze swoimi "mądrościami". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 7, 2012 no no... kto by pomyślał, cały dom wyczynowców... nawet koty niektóre się kwalifikują :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewka ach ta ewka Napisano Listopad 7, 2012 ewka jak kotom dajesz jeść to też na cały tydzień? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 7, 2012 aż mnie ochota na naleśniki naszła ;) w anglii to prawie rarytas jak się samemu zrobi. głównie ludzie gotowe kupują i zgadnijcie co robią??? odgrzewają!!! podobnie jest z makaronem, ryżem, itp. taka jest cena za postęp niestety. ludzie po prostu czasu nie mają, a tym co mają po prostu się nie chce. ich sprawa myślę. a co do tematu. dzisiaj był sznycel drobiowy z ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość domu to ty Napisano Listopad 8, 2012 " no no... kto by pomyślał, cały dom wyczynowców... nawet koty niektóre się kwalifikują " domu to ty nie masz tylko klitke w bloku zacznijmy od tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolitte Napisano Listopad 8, 2012 Ja tam uwielbiam nalesniki na drugi dzien -na ostro,na slodko-z serem,dzemem,nutella Jak kto woli Odsmazam na patelni badz na szybko w mikrofali I jest git:) Ewa ty odsmazasz? czy masz inne sposoby na znienawidzone przez niektorych dwudniowe nalesniki ;)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 8, 2012 raczej w mikrofali, bo staram się unikac tłuszczu i smażenia, jeśli nie jest to konieczne czasem w piekarniku, jak akurat jest jeszcze lub już ciepły a co do durnej uwagi na temat mojego lokalu mieszkalnego - dla mnie dom to pojęcie daleko szersze niż ściany i dach i ich umiejscowienie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zacznij dzien od szklanki wody Napisano Listopad 8, 2012 przestancie rozwalac temat, puste trolliska!!! Proponuje ignorowac wpisy nie dotyczace tematu gotowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kciukiem 8 Napisano Listopad 8, 2012 spróbujcie nalesników z rattatujem albo szpinakiem,ale zapiec trzeba z sosem serowym albo serem. wtedy nawet naleśnik z kfc smakuje bosko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 8, 2012 Zupa kluskowa schab z cebulą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 9, 2012 Pieczeń wieprzowa z dodatkiem semoliny i bazylii http://homesweethome.blox.pl/2012/11/Pieczen-wieprzowa-pachnaca-bazylia.html i makaron z pesto. Bazyliowo dzisiaj ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Listopad 9, 2012 kurczak pieczony ziemniaczki pieczone, surówka jeszcze nie wiem, jaka szarlotka do tego z jabłek własnego chowu :) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 9, 2012 Pizza z pieczarkami, salami, cebulą, sosem i serem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co dziś oglądacie Napisano Listopad 10, 2012 makaron z pomidorami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Listopad 10, 2012 paella a na deser takie coś: http://homesweethome.blox.pl/2012/11/Lebkuchen-niemieckie-pierniczki.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Listopad 11, 2012 Kapuśniak i kaczka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach