Gość modna mama 35 Napisano Kwiecień 4, 2013 pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniakami Zapiekanka ziemniaczana z porem,cebulka,serem zoltym pod beszamelem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 5, 2013 Warzywa z patelni, kiełki fasolki, groszek zielony, papryka, marchewka, grzyby mun, przyprawa o smaku cynamonu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mistral 0 Napisano Kwiecień 6, 2013 A ja dziś oryginalnie: kurczak z rożna :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 7, 2013 Obiad na chrzcinach siostrzenicy rosół, roladki i inne mięsa , kartofelki pieczone , frytki, kluski śląskie, sos, surówki, przystawka, winogrona , ciasta, tort kokosowy sok brzoskwniowy, porzeczkowy, woda , herbata z cytryną , kawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 7, 2013 kurczak pieczony, młode kartofelki pieczone, surówka z pora naszła mnei ochota na deser własnie będą brzoskwinie z bitą śmietaną 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość soczekmarchewkowo bananowy Napisano Kwiecień 8, 2013 hej :) a jaką śmietanke polecacie do ubijania ? ostatnio kupiłam zott ale źle mi sie ubiła 30% i smak miała taki bardziej maślany :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 9, 2013 Pomidorowa, potrawka z kurczaka z makaronem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalaura Napisano Kwiecień 9, 2013 jak pieczecie ziemniaki, polane olejem, przykryte, z przyprawami, razem z tym kurczakiem????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 9, 2013 ja piekę razem z kurczakiem, polane olejem i posypane przyprawami, bez przykrycia 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalaura Napisano Kwiecień 9, 2013 dzieki:) a jakimi dokladnie przyprawami je posypujesz?? bo do kurczaka ja daje czosnek, natke, pieprz i sol. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalaura Napisano Kwiecień 9, 2013 aaaa, i obrane i w calosci czy z lupina?????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 9, 2013 a róznie używam czasem gotowych mieszanek, a czasem gałka, koperek, bazylia, różnie obieram też nie zawsze jak są ładne ziemniaki z ładną skórką, to kroję na kawałki wielkości... np. śliwki węgierki i tyle jak ziemniaki są brzydkie, skórka zniszczona, z plamami - obieram 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalaura Napisano Kwiecień 9, 2013 dziekuje:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 9, 2013 prosze bardzo i życzę powodzenia w zmaganiach z ziemniakami :::))) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 10, 2013 barszcz ukraiński z grzybami, taka mała modernizacja moja 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 11, 2013 Pomidorowa, makaron z kurczakiem i papryką w sosie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja dzisiaj juz ktorys raz Napisano Kwiecień 11, 2013 robie mielone z piekarnika wedlug Ewy. Jakos wczesniej na to nie wpadlam i gdyby nie ten topik pewnie bym nie wpadla, a smakuja nam lepiej niz z patelni i sa o wiele zdrowsze. Dzieki Ewa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 11, 2013 fajmoe, ciesze się, że mój autorski pomysł sprawdził sie nei tylko u mnie a to wszystko z lenistwa i wtgody ::)) u mnie dziś i jutro barszcz ukraiński, a potem spaghetti bolognesie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to .... Napisano Kwiecień 12, 2013 popieram pieczenie wszystkiego, co sie da, a da sie prawie wszystko :) ryby, kurczaki, mielone, duze miesa do krojenia. w tym samym czasie mozna upiec ziemniaki, warzywa, grzyby, cebule i nie ma zadnego stania przy garach, mieszania, obsmazania. a smaki z piekarnika duzo lepsze, takie esencjonalne :) nie wspominajac, ze podczas, gdy jedzenie sie samo w piekarniku robi, mozna sobie uciac drzemke, poczytac ksiazke, zadzwonic do kolezanki .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to nie prawda że w polsce Napisano Kwiecień 12, 2013 ja dzisiaj juz ktorys raz robie mielone z piekarnika wedlug Ewy 1 1 1 1 TYLE TYLKO ŻE TO NIE JEST PRZEPIS EWKI 33 moja droga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to nie prawda że w polsce Napisano Kwiecień 12, 2013 http://www.wielkiezarcie.com/recipe27492.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak naprawde chodzi Napisano Kwiecień 12, 2013 lubie to ...., tylko jakbym tak wszytsko piekla to jakby mi przyszedl rachunek za prad to bym zawalu dostala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to .... Napisano Kwiecień 12, 2013 czyli uwazasz, ze 3 palniki sa bardziej wydajne niz jeden piekarnik przez 30-40 minut? nie chce cie posadzac, ale na pieczenie ciast to pewnie piekarnika nie zalujesz ;) ale jesli sie myle, to przepraszam za posadzenie. a to osoby twierdzi, ze jest tylko jeden przepis na mielone z piekarnika wg. wielkiego zarcia :D to juz nie wiem co powiedziec :P sama robilam rozne mielone w piekarniku, nie wg. ewy, nie wg. wielkiego zarcia i to jest takie cos, na to praktycznie nie potrzeba przepisu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lipsss 0 Napisano Kwiecień 12, 2013 u mnie pomidorówka z makaronem i mięsko wieprzowe smażone do chleba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja dzisiaj juz ktorys raz Napisano Kwiecień 12, 2013 no patrzcie panie, a juz myslalam, ze na kuli ziemskiej tylko Ewa (teraz i ja) robimy mielone w piekarniku:P jesli ktos tak jak ja, niepewnie stapa w kuchni, to do przygotowania banalnych jakby sie moglo zdawac potraw potrzebuje moze nie tyle "przepisu" co kilku a czasem kilkunastu technicznych wskazowek:D napisalam "mielone wedlug Ewy" bo robilam tak jak ona podpowiedziala czyli bez zadnych bulek, boczku, margaryn itp. ktore to skladniki sa wymienione w zalinkowanym przepisie, jakby ktos nie zauwazyl! urazonych z tego powodu przepraszam ale nadal obstaje przy tym ze robilam je wedlug wskazowek Ewy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 12, 2013 Grzybowa , kiełbasa z buraczkami Ewo pieczesz chleb? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to .... Napisano Kwiecień 12, 2013 do pani wyzej od kotletow :) to chyba sie nie zrozumialysmy, bo ja mialam na mysli tamta osobe, ktora twierdzila, ze przepis jest "kradziony" ;) ze jest niby tylko tamten przepis itp. nie mialam na mysli, ze to zle robic z przepisu :) zreszta mniejsz o to, z doswiadczenia wiem, ze rozwiewanie watpliwosci i nieporozumien na tym forum moze prowadzic do zgola odwrotnych rezultatow ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 12, 2013 Ślicznotka, upiekłam razy kilka, ale dla mnie to za długi interes dwa razy musi rosnąć, zagniatanie też trochę trwa, potem pieczenie i ogólnie to całe popołudnie trzeba na chleb poświęcić - szkoda mi na to czasu może jakbym miała maszynkę do chleba... tylko gdzie to wszystko trzymać... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kanna 29 . Napisano Kwiecień 14, 2013 Typowy polski obiadek hehee. Rosol z mlodej kurki wiejskiej, oczywiscie pyszne miesko, ogorek kiszony i wlasnie dogotowuje ziemniaczki. Od dawna marzyl mi sie prawdziwy wiejski rololek w stylu mojej babci:) Pozdrawiam niedzielnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co do gara nam tu mowia Napisano Kwiecień 14, 2013 no faktycznie rewelacja - zupa zrobiona z utwardzonego oleju o smaku mlaka :) miodzio :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach