Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala N. 20

Wyczułam coś twardego w piesi. Mam 20 lat. Co to może byc?

Polecane posty

Gość Ala N. 20

Witam Was. We wtorek rano obudziłam się z bólem piersi, prawa bolała mnie mocniej ale lewa troszke też, czułam taki dyskomfort że nie mogłam chodzic w staniku. zauważyłam, że piersi zrobiły się większe i cięższe szczególnie ta prawa, która bardziej bolała, wyczułam też w nich wielkie guzy po środku, normalnie wielkości piłki do tenisa ziemnego. a że mam bardzo małe piersi (malutkie B) to dało się to łatwo wyczuc. pod sutkami takie twarde piłki. Zrobiło mi się to przez jedną noc tego jestem pewna, ponieważ codziennie badam piersi. Po jednym dniu przestały mnie bolec, ale dalej są twarde w środku, szczególnie prawa, choc zauważyłam, że od środy te guzy się zmniejszyly. Co to może byc? zaczynam panikowac i chce się wybrac do lekarza, ale pamiętam że kiedyś miałam to samo jako 12 latka, kiedy zaczęły rosnąc mi piersi, najpierw pojawiły się takie guzy, pozniej dopiero rosła piers. I teraz mam dokładnie to samo. Za tydzień będę miała okres, czy to może miec związek z tym? próbowałam znalezc jakieś informacje w internecie, ale nie ma nic takiego.

Gość jasne ze ma to zwiazek
z okresem. Mnie tez zawsze przed okresem bola piersi, sa twardsze, wieksze i czuje dyskomfort.

Gość Ala N. 20
Ale okres powinnam dostac dopiero w następną sobotę, a ten ból pojawił mi się w ubiegły wtorek czyli 11 dni przed okresem. nigdy nie miałam takiej sytuacji. przeważnie 2-3 dni przed zaczynało coś się dziac choc nigdy takich guzów nie miałam

Gość Gładka sąsiadka
To twarde to silikon.Scatman zrobi ci kupkę na cyce -to minie, tylko musisz ja zjeść!

Gość jasne ze ma to zwiazek
U mnie bol zaczyna sie wlasnie tak na 7-10dni przed okresem, oczywiscie z roznym nasileniem, ale jednak da sie to odczuc. Ja uwazam, ze nic Ci nie jest, ale dla spokoju mozesz przejsc sie do lekarza. I tez robi mi w piersiach cos ala guzy wlasnie przed okresem. Po okresie, a wlasciwie juz w trakcie wszystko wraca do normalnosci.

Gość Ala N. 20
Czekam na powazne wpisy

Gość powinnas pojsc do lekarza
to moze byc jakies zapalenie. Guzek nowotworowy nie pojawilby sie z dnia na dzien i to takiej wielkosci:) mnie ciagnelo w lewej przed okresem, ale to byl maly wlokniak. Tak, czy siak - idz do rodzinnego jutro, albo prywatnie zrob usg piersi. Jesli to zapalenie potrzebne beda leki.

Gość ja tylko
Dam Ci radę, jak ja poczułam ból w prawej piersi, to na następny dzień poszłam zrobić sobie USG piersi i wykazało że mam włókniaka, tego się specjalnie nie leczy dopóki nie jest groźne, trzeba po prostu często robić USG, sprawdzać to. Tak więc po co się denerwować i zastanawiać co to jest, idź do lekarza i tam się wszystkiego dowiesz. Idź do ginekologa, przedstaw problem, najpewniej zrobi Ci USG.

Gość Ala N. 20
Ostatni mój wpis był do Gładka sąsiadka jasne ze ma to zwiazek- dzięki. to mnie pocieszyłas troche, balam się że zaraz nastraszą mnie rakiem. Myślę ze poczekam ten tydzien do okresu i zobacze czy to zniknie

ginekolog tez wysle na usg. Samo badanie rekoma niczego nie wykluczy.

Gość Goździkowa przypomina
POWAŻNY WPIS: DIAGNOZA: nowy stwór(czy jakoś tak) LECZENIE: amputacja ps. na ból głowy: PIĄCHOPIRYNA

jesli Cie boli nie czekaj, takie zapalenie piersi tez moga miec swoje konsekwencje

Gość Ala N. 20
Już sama nie wiem co robic. teraz już mnie nie boli od środy. Bolały mnie tylko ten jeden dzień. Ale guzy sa, czuje że się zmniejszają dlatego myśle zeby poczekac, może to rzeczywiscie na okres. jutro musze powiedziec o tym mamie, może ona miała coś podobnego. jesli nie zejdą do poniedziałku to pojde do lekarza