Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ytr

Wzmocnienie stawów i kości

Polecane posty

Jak można wzmocnić stawy i kości? Mój partner pracuje fizycznie przez to od czasu do czasu narzeka na bolące, nadwyrężone stawy. Nie chciałabym żeby nabawił się jakiejś kontuzji. Jak może wzmocnić te partie ciała?

Gość salamandra_plamiasta
Zaproponuj mu dodatkowe zażywanie witaminy D i wapnia. Ciężko pracujący człowiek musi mieć stawy mocne za dwóch. Może też brać kolagen w postaci suplementu, np. Stawo-vit. Taki środek jest bezpieczny, można go barć co dzień. Zagęszcza strukturę stawów i kości, więc jeśli Twój partner ma tego naturalnego za mało taki w postaci suplementu na pewno mu się przyda.

Odpowiednia dieta, bogata w witaminy, kwasy omega, pełnoziarniste pieczywo. Ale nie martw się. Twój facet ma na pewno silne mięśnie a to już duża ochrona dla stawów i kości.

Gość Kierownik damage bus studio
Zapraszamy Państwa do wejścia na stronę http://www.youtube.com/user/Stubaczek. Bierze ona udział w szkolnym konkursie na największą oglądalność. .Przecież to nic nie kosztuje Zapraszamy

Co to jest dieta witariańska!!! Czasami po prostu bolą go barki, kolana. Ogólnie odczuwa zmęczenie i przeciążenie w kościach i stawach. Myślę, że to po prostu zbyt ciężka bardziej niż stany chorobowe, ale i tak każę mu się przebadać. A ten Stawo-vit jak długo trzeba przyjmować?

Gość salamandra_plamiasta
Najlepiej jeśli wprowadzicie go na stałe skoro prowadzi tak intensywny tryb życia. Takie suplementy są bezpieczne, bez tłuszu, bez dodatkowych cukrów, nawet dla alegików. Przynjamniej trzeba przyjmować przez 2 miesiące, żeby zobaczyć efekt.

Ytr witarianizm to dieta polegająca na spożywaniu pokarmów niepoddanych obróbce termicznej, czyli niepodgrzanych powyżej 40 stopni Celsjusza, ogólnie mówiąc surowych. Podstawę takiej diety stanowią owoce,warzywa, orzechy i kiełki.

Gość juź to widzę....
taa człowiek pracujący fizycznie i witarianizm....mięsa nienawidze, prawie w ogóle go nie jem (żeby nie było że jestem ograniczona) ale...wegetarianizm bym zrozumiała, weganizm nawet ale witarianizm? dla człwoieka ciężko pracującego ficzycnie? no bez przesady, owszem wiadomo żeby jak najwięcej soków w domu roionych warzyw owoców no ale bez przesady:p

Gość meridiog
Nawet człowiek pracujący ciężko fizycznie, może być na diecie witariańskiej. Oczywiście, jeśli jest prawidłowo zbilansowana. A Twój chłopak powinien, przede wzsystkim, udać się do lekarza bo z chorobami zwyrodnieniowymi nie ma żartów. Oprócz tego, powinien wzmocnić szkielet mięśniowy, chodzić na basen i rzeczywiście - ażywać jakiś suplement na kolagenie.

Gość aylie23
najlepszą ochroną dla stawów sa mięśnie, ale organizm też musi się regenerowac, w przypadku ciężkiej pracy fizycznej absolutnie nie można zaniedbać białka - musi się go znaleźć sporo w pożywieniu. Białko regeneruje i wzmacnia również stawy i kości, o witarianiźmie lepiej zapomnieć - przy ciężkiej pracy fizycznej nie sposób wyżywić się samymi produktami pochodzenia roślinnego, bez solidnej porcji mięsa na co dzień się nie obejdzie _________________________ http://bolacestawy.info.pl

Dobrze byłoby, gdyby znalazł rehabilitanta czy terapeutę manualnego, który by pomógł mu odciążyć te stawy... chodzi o odciągnięcie powierzchni stawowych w tych stawach, które go bolą i uelastycznienie torebki stawowej... Moze macie jakiegoś znajomego, który by to zrobił..

Gość no to po kolei
mnie ortopeda zalecił taki zestaw: wapń, magnez, cynk (jest taki gotowy preparat w aptece nazywa się WMC Walmark) oraz tran( zawiera wit D) i witaminę C

Gość VanessaR.
Bóle stawów, zwłaszcza kolanowych są nie do zniesienia. Przy każdym ruchu ból może uprzykrzyć życie. Na szczęście mamy również wiele środków, które mogą nam ulżyć!! Ja przyjmuję Flexagen, bo miałam problemy ze stawami.

Gość urszulaKoz
Ja stosuje Flexagen w saszetkach do rozpuszczania. Jestem instruktorka fitness więc muszę mieć zadbane, zdrowe stawy.

Gość koalalala
Czy warto sięgać po jakieś suplementy diety na wzmocnienie stawów, czy szkoda zachodu? Ma ktoś jakieś doświadczenie?

Po pierwsze można by jakąś glukozaminę z chondroityną- np Arthron complex, no i do tego teraz ostatnio często zalecają kolagen- ja bym polecała tutaj np Flexus- ale wychodzi dość drogo bo za miesięczną kuracje około 100 zł. - - - - - - - - - - - Porady farmaceutki - http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

ja mogę polecić Stavin, z dużą ilością witaminy C oraz glukozaminą, chondroityną i kwasem hialuronowym

Gość onawi
a ja polecam zmaine pracy,bo chlopina sie wykonczy.........

Gość BetiP4606
Korzystaliscie z leku o nazwie Stawo-Vit? Bo szukalam komentarzy na temat tego produktu i nie wiem co myslec. Moze moglibyscie cos napisac mi o tym produkcie? Jest sens go kupowac, testowaliscie zamienniki? Tutaj zanalazlam troche recencji o Stawo-Vit: http://www.listalekow.pl/stawo-vit/ - myslicie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie w smak mi sie naciac i wydac bezsensownie siano, dlatego pytam Was o rade. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.

Gość gość
Zdobył medal w soczi Aleksey Voevoda jest witarianinem. Wielu biegaczy, kulturystow również. To dobra dieta, która odzywia organizm a nie zapycha żołądek.

Gość sebek897
Sprawdziłbym na Twoim miejscu serwis www.suplemencikowo.pl. Mają duży wybór suplementów na każdą okazję, że tak powiem;) ja akurat kupowałem u nich Calcium 400mg, na stawy. Mnie pomaga. Pozdrawiam!

Gość MartynaMoro
Zdrowa dieta to nie wszytsko - ale pełno jest na rynku preparatów na stawy - suplementów diety. Jestem instruktorką fitness i wiele już testowałam bo często sokuczają mi stawy z racji pracy. Jak dla mnie najlepszy jest collaflex i to wam mogę polecić: siarczan chondroityny, kolagen typu II, kwas hialuronowy i witamina C!

zdrowa diata to sórowe jedzenie gotowane jedzenie to martwe jedzenie bez witamin enzymów hormonów kture wysoka temperatura zabija pierwsze efekty jusz beda po tygodni stosowaniu dieta aleluja post daniela

Gość Daria456
Ja stosuję 4 flex. Jestem bardzo zadowolona. Kupuję zazwyczaj w aptece internetowej Prima24. Uważam, że to lepsza opcja, ponieważ można się zastanowić, a opisy produktów są bardzo rzetelnie przygotowane.

Gość gość
menda spamerska znowu z "oferta" fleksu, jak zwykle :D co ja wykurza z jakiegos watku,to wyweszy nastepny i tam zasrywa miejsca reklamami. brak slow:o

Gość Daria456
Prawda jest taka, że tylko to stosuję więc o tym mogę się wypowiadać :)

Kompleks wapn plus wit D idealny na kosci i stawy,ja uzywam z firmy Natures Sunshine-podpowiem jak kupic taniej jak ktos zainteresowany,pozdrawiam:)

Gość gość
Ja stosuję suplement Flexin który zamówiłam przez stronę mocne-stawy.pl sprawdza się rewelacyjnie i szybko przynosi efekty