Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

ja tez biore go na wywolanie owulacji bo nie dochodzilo do niej u mnie, bo pecherzyki nie pekaly, on tez jest na to zeby pecherzyki byly lepsze, czytalam tez ze daja go tym ktore tez maja owulacje ale z niewiadomych przyczyn nie moga zajsc i ze niby ten lek pomaga,ja dostalam go na 2 cykle, teraz juz przyjelam 5 razy, a nestepne 5 w nastepnym cyklu, tylko ze ja teraz mam jeszcze anty do tego, jakas hipersymulacja chyba u mnie bedzie heh

cześć dziewczyny. Ja ostatnio mam sama siebie dość :P czekam na @, a po tych lekach na wywołanie fatalnie się czuję :( jeszcze 3 dni je muszę brać :( ostatnio się pokłóciłam z moim N:( ciągle jestem zła, że ten mój organizm tak świruje :( mój powiedział, że tak wymyślam, bo w ogóle nie chcę się starać o to dziecko... do teraz mi się ryczeć chce :( następnego dnia się dogadaliśmy i przepraszał... ale jak tak można... on w ogóle nie rozumie ile nerwów kosztuje to wszystko.... ciągle nie mam @ co sprawia, że bezustannie myślę o ciąży... a potem do gina i ani ciąży ani @ tylko te cholerne leki które nic nie dają, poza zawrotami głowy :( jestem ciekawa czy jakby to o niego chodziło, to też by tak potrafił się odciąć od tego jak teraz. przepraszam, ale musiałam sobie pomarudzić :(

ajlin no to moze popros o zmiane leku gina bo te nie dzialaja, a co do facetow to oni nigdy nie zrozumieja kobiet

gin powiedział, że zobaczymy jeszcze ten cykl. Jak wciąż nie ureguluje się to zmieni na clo. Tak ale mam jeszcze dwa tyg na dostanie @... a potem jeszcze ok 40 dni czekania na kolejną @ zwariuje do tego czasu :( po prostu bym chciała, żeby mój mnie wspierał jak do tej pory... a ostatnio jakoś to olewa

Gość katja27
Mam nadzieję , że dodacie mi troche otuchy. Staramy sie od roku, miałam iśc teraz na laparoskopie aby znaleść przyczynę. 15 kwietnia zrobiłam test ciążowy ( stwierdziłam a co mi szkodzi i tak miałam pełno) wyszedł pozytywny, cały weekend robiłam jak głupia te testy, jak wychodziły pozytywne to wmawiałam sobie że pewnie są uszkodzone bo z allegro, więc poleciałam do apteki ale tez wyszedł pozytywny. Ciesze się niesamowicie ale mam taką panikę że dostane okres bo termin mam pojutrze, tak bardzo się boję. Staram sobie wytłumaczyć że skoro testy wyszły pozytywne przez 3 dni to nie powinno sie nic złego dziać. Może się oreintujecie czy mam dalej szaleć z niepokoju czy wreszcie się uspokoić i zacząć sie cieszyć.

katja - masz leciec na bete, to bedziesz wiedziala. Z testami roznie bywa. Najpewniej mozesz sie cieszyc ale dla pewnosci lepiej zrobic bete - stezenie hcg w krwi jest wielokrotnie (nawet kilkuset lub wiecej) wyzsze niz w moczu, poza tym test z laboratorium jest bardzo precyzyjny (do dzesietnych). Trzymam kciuki! Ajlin - no to nieciekawie. Powiedziec stajacej na glowie kobiecie ze jej nie zalezy to juz cios ponizej pasa :-o Moze on jednak swoj starch tak dziwnie maskuje? (niektorzy tak maja) Ja bym na Twoim miejscu nie chciala czekac jeszcze jednego cyklu i cisnela (lub zmienila) gina. Jak dlugo masz juz takie nieregularne? Sipp - wiem, ze u mnie niby wszystko o.k. Ale wlasnie NIBY. Bo ta niedoczynnosc jest jedynie subkliniczna - tzn. niby o.k., ale ciaze moze utrudniac a nawet uniemozliwiac :-o Poza tym wzroslo a nie spadlo, wiec to tez niedobrze. Mysle, ze lepiej z tym cos zrobic, zanim bedzie gorzej. Jestem (m.in. dzieki Wam) juz duzo spokojniejsza ale siedziec z zalozonymi rekami nie zamierzam. Baaaaaardzo niecierpliwie czekam na fotki psiakow!!!!! Od jutra bede odcieta od neta, wiec mam nadzieje, ze je zdazysz wstawic :-)

Nie wiem dlaczego tak powiedział. Jestem ostatnio bardzo rozdrażniona tym wszystkim i może tak się broni... ważne, że przeprosił i starał się załagodzić, ale i tak mi smutno. A cykle mam takie od kiedy odstawiłam tabletki anty - czyli już pół roku. Myślę, że jak już @ przyjdzie to się trochę uspokoję. Kupię sobie testy i postaram się mierzyć temp. Poobserwuję swój organizm i łatwiej będzie z gin porozmawiać. Przykro mi, że się nie udaje zajść, ale najgorszy jest ten ciągły brak @ :( myślę, czy nie spróbować tego castagnusa... sama nie wiem, ale to chyba nie zaszkodzi? A może choć trochę złagodzi PMS i będę mniej nerwowa?

ajlin, jestes mloda, probujesz krotko i organizm zawsze bzikuje po antykach, wiec powodow do paniki nie ma. Predzej czy pozniej jednak trzeba sie bedzie przebadac, wiec jesli masz tak sie niepokoic (nerwy nie pomagaja), to moze jednak lepiej predzej. Lekarze lubia bagatelizowac problemy u mlodych ludzi. Ja tez sie zastanawiam nad castangusem. Sek w tym, ze nie wiem, jaka mam prolaktyne (musze poczekac na badania do owu) ale skoro tarczyce mam ehem ehem (a zawsze mialam dobra, prolaktyne tez...) to moze i tam sie cos pokielbasilo... Skolowana jestem. Jak sie dowiesz czegosc, czy castangus moze zaszkodzic, to daj znac - sama jestem ciekawa.

ja robiłam prolaktynę na początku cyklu i tarczycę też i w normie.

prolaktyne robi sie po owu, tak jak i progesteron, bo inaczej to Ci nic nie da (wiem, bo mnie tez tak wkrecono, ach, ci niemieccy lekarze :-o ) z psiakami chodzi o czysta ciekawosc :-) Po prostu lubie psy i chcialabym zobaczyc, jak podrosly (Sippelsweg dawala juz linka do nich jak byly jeszcze zupelnie male) :-D Takze czysty chill out, nic ciazowego :-D

A jak nie wiadomo kiedy ( i czy w ogóle) była owulacja to kiedy najlepiej zrobić badania? Chciałam przede wszystkim zrobić jeszcze progesteron i testosteron. Będzie już komplet wtedy :)

nie wiem, pogadaj z lekarzem, moze tak w miare pod (spodziewany) koniec cyklu? Normalnie to okolo 22. dnia, moze Ty powinnas 30-35?

Gość świeżynka staraczka
Cześć Dziewczyny! Nie było mnie przez weekend bo staram się w weekendy odpocząć od kompa, mam go dość w pracy... widzę że dolna tabelka pomalutku, pomalutku, ale się poszerza :) gratuluję pani Biedronkowo! Ja mam dzisiaj 11 dc, owu będzie pewnie koło 15-16 dc, ale już się biorę za męża, żeby rozruszać jego żołnierzyki :D jutro idę do gina na wizytę kontrolną i mam do niej dłuuugą listę pytań po bytności na tym forum :) ciekawe co babka powie, jak jej o was poopowiadam :) uwazam, że nie ma to jak grupa wsparcia, w kupie raźniej :) jak już wcześniej pisałam, moja twarz przeszła transformację po wiesiołku ale organizm chyba już się oczyścił i już jest ok... ale przez kilka dni mówię wam, wyglądałam jak wypryszczona nastolatka, ciekawa jestem, skąd ta reakcja :D Ale ale, nie napisałam wam jeszcze, że odkryłam, że mój mąż popala... rzucił w zeszłym roku, już długo nie palił a teraz znowu podpala... :( dzisiaj zobrazowałam mu, jak to jego plemniki będą pomarszczone, niemrawe i kaszlące, że nie będą miały siły nawet dotrzeć do tego jajeczka a co dopiero się w nie wbić ;) a on mnie zaskoczył informacją, że nasieniowody mają kilometr długości, wiedziałyście o tym? chyba, że mu się coś pomyliło hi hi...

Gość świeżynka staraczka
katja, rozumiem cię, że jeszcze boisz się cieszyć... wiem, że lepiej się miło zaskoczyć, niż rozczarować... więc zamiast czekac to faktycznie, jutro rano na betę leć i będzie wszystko jasne! i na pewno dołączysz do naszej dolnej części tabelki, trzymam za ciebie kciuki! :D

Gość Ania282
AniaMyszula my tylko mamy dwie pozycje,klasyczną i 'na jeźdca' :) ja to że mam tyłozgięcie dowiedziałam sie jak już zaciążyłam bo poprzedni ginekolog mi nic nie powiedział,a moja koleżanka też ma tą przypadłość i 6letniego syna:) zaszła bez problemu w cąże,donosiła,i urodziła zdrowego bobasa :)

Gość ira1
czesc dziewczyna.... katja a ktory to twoj dzien cyklu?????

Gość ira1
co tu tak cicho .....

Gość panterka1981
hej dziewczyny :) pani biedronkowa gratulacje :)

Gość ira1
a mnie dziewczyny brzuch boli i jajniki z prawej strony..... niech ta wredna malpa przychodzi......

Gość panterka1981
ira1 wiem, ze takie czekanie na @ jest denerwujące, ale może Ty czekasz na @ a ona właśnie nie przyjdzie :)

Gość panterka1981
Dziewczyny, czy któraś z was miała problemy z tarczycą? jeśli tak , to po czym można poznać ze jest coś nie tak z tarczycą?

ja mam. niektorzy maja cala litanie objawow (poszukaj w necie). a u mnie po NICZYM. przy rutynowym badaniu wyszlo mi za wysokie TSH we krwi :-( :-( :-( a zawsze mialam dobre :-( :-( :-( SYF :-(

Gość ira1
i to jest to najgorsze, ale wiem ze dzisiaj przyjdzie najpuzniej jutro tak sobie wmawiam... ja niestety nie wiem.....

Gość ira1
mam zamiar brac wiesiolek, cykle mam reguralne czy moj cykl po wiesiolku moze sie rozregulowac jak bede przyjmowac do 10 dc

na pocieche: jak tylko odstawilam wiesiolek cykl z powrotem byl punktualny jak w zegarku (bralam to zasranstwo 15 dni)

Gość panterka1981
mongrana słyszałam ze trzeba sie leczyć, bo może być to powód ze nie można zajść w ciąże? czy to prawda?