Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjazd do Chin

mozliwosc wyjazdu do Chin, czy warto?

Polecane posty

Gość wyjazd do Chin
ciezka sprawa z tym wszystkim

Gość jedz i nie patrz na to co ci
tu pisza, szczegolnie tvn, ktora ma kuzyna:D Nikt ci nic nie zrobi, bez przesady:D Nie jedziesz do jakiejs pipdowy w koncu a do duzego miasta, bedzie tam rowniez duzo turystow. Mam teraz w Chinach na delagacji meza, bardzo sobie chwali:) I jezdzi tam dosc czesto, jakos do tej pory nikt mu niczego nie podrzucil, nie aresztowal i nie wywiozl, a duzo sam zawsze chodzi i zwiedza. Wedlug waszego myslenia to powinien byc juz martwy:D

Gość wyjeżdzam 3 kwietnia
Już mi pękła jak twoje głupoty czytam w Chinach nie byłam ale wróciłam z Peru kraj egzotyczny nikt nie czyha na życie. A niebezpieczeństwa ot wychodzisz z domu i jakiś kretyn podstawi ci nogę i co?

Gość wyjazd do Chin
no wlasnie jakby kazdemu mieli prochy podrzucac...

Gość no jasne ze nie kazdemu
ale akurat tobie sie moze przytrafic :O

Gość wyjazd do Chin
dzieki

zalujesz mu tego, ze bzyka? To moj maz nie twoj:D

pewnie wedlug was to bzyka i potem go zamkna i nigdy nie wyjdzie:D Ludzie wy macie taka wyobraznie, ze scenariusze do filmow moglibyscie pisac:D

no do azjatki wraca:D

Gość kaszalotjeden
Nie zniechęcajcie dziewczyny do wyjazdu bo drugi raz okazja może się nie powtórzyć. Moi znajomi wyjechali w zeszłym roku wprawdzie z biurem podróży i lekkimi obawami a............wrócili zachwyceni,Oczarowani kulturą widokami i gościnnością ,nikt im niczego nie podrzucił.Przywieźli za to dość sporo rzeczy różnych .To nie jest już taki ciemny kraj jakiego obraz pokutuje w głowach P;olaków.Piękne nowoczesne metropolie ,w sklepach wszystko dosłownie za małe pieniądze. Hotel na najwyższym poziomie z opieką rezydenta ,czysto że z podłogi można jeść,co chwilę ktoś bez przerwy coś myje zmywa,Kuchnia wyśmienita oczywicie bez żadnych "psów" -kotów itp. Wrócili oczarowani i stwierdzili że jeszce kilka lat i Chiny będą potęgą ,tam ludzie pracują jak mrówki od rana do wieczora .Także jedź jeśli miejsce pewne i sprawdzone.

Gość kaszalotjeden
A i bardzo byli zaskoczeni traktowaniem poprzez Chińczyków ,od Dyrektora do szarego pracownika w pas im się kłaniali .Przed jedną rzeczą ich ostrzegł rezydent nie kupować podróbek bo jak złapią na granicy to za to można iść siedzieć.Lepiej kupić i wysłać do polski

Gość kaszalotjeden
Ale to chyba już każdy wie.Koleżanka spakowała ok 30 paczuszek jako "gift: prezent z markowymi perfumami,torebkami ,telefonami.Tylko jedna nie doszła ale jej nie szukali bo adresu nadawcy podawać nie musisz

Gość kaszalotjeden
Wręcz nie podaje się :)

kaszalotjeden- no dokladnie:D a oni tu juz czarne scenariusze ukladaja i strasza dziewczyne. a juz argument z tym, ze narkotyki podrzuca to jest zajebisty:D w Polsce tez ci moga na lotnisku podrzucic:D

Gość naciq
ale w Polsce to co innego a gorzej jak masz kłopoty w obcym kraju o zupełnie innej kulturze i mentalnosci.

Gość wyjazd do Chin
ale hardkorowe scenariusze scenariusze ukladacie, a faktycznie Chiny nie sa tak zacofane jak myslicie. wpiszcie sobie w google Szanghaj a sami zobaczycie.

Ludzie którzy nigdzie nie byli wszystkiego się boją, dla nich wycieczka to dużego miasta po zakupy szmat. I to wszystko wchodzą na forum i się pytają czy mamy ambasadę w Chinach ? tak mamy. Czy narkotyki podrzucają? nie wiem jak się nie naćpasz to dasz radę.

ambasada w Chinach tez mnie rozwalila:D Zrobiliscie z tych Chin jakis zacofany kraj z groznymi chinczykami, ktorzy czekaja na kazdego polaka:D a co do narkotykow, to w Polsce jakby znalezli to weselo by nie bylo takze. Swoja droga to zachowujecie sie jak amerykani przed podroza do nas:D Oni tez sie boja, ze ich tutaj zamkna, beda katowac i podrzuca im nie wiadomo co

Zaprosiła rodzina na wesele i jak nie jechać?. Przylot do Pekinu i dalej 8 godzin jazdy. Moje wyjazdy zawsze były z biura podróży a to okazja żeby poznaćw życie innych ludzi. Co jedzą? jak żyją?. Rodzice młodych wynajeli nam mieszkanie i będziemy z młodymi mieszkać.Ile dać kasy na prezent?

Gość wyjazd do Chin
up

Gość ot co!
http://kornel-1.webpark.pl/ http://turystyka.gazeta.pl/Turystyka/0,82272.html http://pekinka2008.blog.onet.pl/Wrzesien-i-pora-do-szkoly,2,ID341350046,DA2008-09-07,n slownik ch-pol,pol-ch http://www.jezyk-chinski.com/slownik To co mialam to Ci podałam, ja pojechałabym:) Kuchnie chinska uwielbiam, pierogi są przepyszne:)i nie sa robione z psoow,czy kotów, zobacz jaki jest przelicznik z dolarów na juany, ale 150 dol.na warunki chinskie to duzo. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość wyjazd do Chin
ot co! super stronki, thx

Gość ot co!
Mysle,za jak przez biuro to luzik:) Nawet na 6 mcy pojechalabym, a ten kurs chinskiego tez masz za free? super sprawa, jezyk trudny,ale fajny maja ladna muzyke posluchaj sobie disco polo mlodych dziewczynek: http://www.youtube.com/watch?v=ZKOLcwgFiu4&feature=related Pracowalam w chinczykaami, i przez 3 m-ce nauczylam sie podstaw chinskiego, do lipca szmat czasu, ja byś się spiela i w necie pouczyla to byś pojechała bogatsza o język:)

Gość wyjazd do Chin
fajna ta muzyka, kurs jezyka oplaca rodzina. trzeba na cos uwazac jadac tam, np to co u nas jest ok u nich to nietakt?

Gość ot co!
jedz w restauracjach, najbezpieczniej, do nich przyjezdza duzo turystow z calego globu ziemskiego, wiec wiadomo, ze nie wszyscy wladaja kultura chinska:) Weź ze soba leki, jakies na przeziebienie, zoladek, i jakie tam czasem zazywasz, generalnie mnie chinolki w pracy leczyli chinska aspiryna bayera, rewelacja:) w 2 dni bylam zdrowa (dwie tabletki biala-bierzesz w dzien, czarna bierzesz na noc),ale z tego co czytalam, i polacy mowili leki w ch.nie bardzo:) Naucz sie jesc paleczkami (proste!), pojdz pare razy do chinskiej knajpki ( powinna byc we Francji), i poprobuj:)) cierpliwosci zycze,ale zazdroszcze szczerze:) takmiego wyjazdu:) Jedziesz w lecie, do miejsc kultu wchodzisz ubrana od stop do glow - to w wiekszosci krajow. Jak mi sie przypomni cos jeszcze, to dopisze:)