Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjazd do Chin

mozliwosc wyjazdu do Chin, czy warto?

Polecane posty

Gość wyjazd do Chin
dokladnie jedzenia tez sie boje, nawet w europie jak bylam w austrii od samej wody z kranu gdzie niby tam jest super czysta nie schodzilam z kibla przez 3 dni z mega wysoka temp

Gość niewarto, nie jedź
no z jedzeniem w pl moze się troche oswoić, u nas też można kupić chińszczyznę

Gość inka to taka kawa jest
oni tam robia pierogi z psow!!!!!!

no ,ale w pl to masz chinszczyzne robiona rpzez jakichs zoltkow a tam to robiona jest przez chinczykow......

Ja bylam w Chinach 3 tygodnie ale to byl rejs (Chumy , Japonia) wiec wiecej na statku niz w Chinach, ale duzow zwiedzalismy , mi sie tam nie bardzo podobalo , ciesze sie ze widzialam, ale ciesze sie wlasnie ze to byl rejs i ze nie bylam skazana byc tam non stop przez 3 tygodnie , juz tam nie pojade, chocbym miala za darmo jechac .

Gość wyjazd do Chin
to co odpuscic mam sobie?

co do jedzenia, my jedlismy w restauracjach , nic nam nie zaszkodzilo

Gość zbierzmy informacje
Jezeli wyjezdzasz do pracy z pl przez jakies biuro, np do anglii czy usa, te rodziny sa sprawdzone i masz zapewniona opeke, mozesz nawet zmienic rodzine gdy ci nie bd odpowiadac, a tych ludzi nie znasz, jezeli placa na ich warunki tak duzo to moim zdaniem bdsz dla nich jako sprzataczka i kucharka dodatkowo. co chcesz uislyszec od ludzi ktorzy byli w chinach? ze bylo super bo zwiedzili wielki mur, rezerwat dla pand i zobaczyli posąg buddy? Ty tam jedziesz DO PRACY.

odpusc sobie, to jest napwrde niebezpieczne -taki wyjazd....

Gość niewarto, nie jedź
no więc sobie odpuść minusy: -tam mają zupełnie inne jedzenie(z psów :o ) -zupełnie inna kultura -nie umiesz chińskiego -wydasz full kasy a nawet nie wiadomo czy tam się nazwiedzasz, w chinach tak po angielsku nie mówią za bardzo -kwestia bezpieczeństwa plusy: -brak ale i tak decyzja należy do ciebie chociaż odradzam

Gość wyjeżdzam 3 kwietnia
Wyjeżdzamy z mężem też bez biura podróży

Gość ludzie ci zazdroszcza
i dlatego mowia zebys nie jechala. Jedz koniecznie. Zycie jest krotkei i moze sie taka okazja nie powtorzyc. Moj kolega byl w Chinach i chce tam wrocic. To ze komus sie nie podbalo nei znaczy ze Tobie sie nie spodoba. A co do rodziny oni poducza sie troche ang. ( to prostsze niz jakbys Ty sie miala chinskiego uczyc). Bedzie dobrze:) to moze byc przygoda zycia jedz koniecznie !:) Zreszta czuje ze chcesz jechac tylko sie boisz

Gość wyjazd do Chin
jechalabym przez biuro, nie wiem nikt nie zagwarantuje ze bedzie ok.

Gość zbierzmy informacje
jezeli mozesz sobie na to pozwolic, to jedz tam z kims na tydzien dwa, zobacz jak to wyglada na miejscu, czy ci w ogole odpowiada, ale nie zobawiazuj sie jechac na 3 miesiace do ludzi ktorych nie znasz, nie pojechalabym do pracy do obcych ludzi w europie, a co dopiero do azji.

Gość wyjazd do Chin
plusy to poznanie nowej kultury i podroze ktore uwielbiam

Gość zbierzmy informacje
ludzie ci zazdroszcza - twoj kolega z pewnoscia byl tam na wycieczce i byl niezalezny, a ona jedzie do obcych ludzi z zupelnie innego kregu kulturowego....

Gość wyjazd do Chin
nie stac mnie zeby zaplacic ot tak z 3000 tys na bilet zeby sie przejechac i zobaczyc. a te 3 msc to najkrotszy pobyt.

Gość cv xcvxcvvcx
ja chce jechac!!! skad masz ta propozycje?!

Gość wyjeżdzam 3 kwietnia
Nigdy w Chinach nie byliśmy ,jedziemy na Chińskie wesele wylot z Warszawy - Moskwa- Pekin z Pekinu pociągiem 600 km i samochodem 300 km jedziemy na połnocny zachód przy granicy Korei Północnej.

Gość zbierzmy informacje
to jedz do australii do pracy czy do usa jako opiekunka do dzieci na przyklad, tez bd zajebiscie, poznasz nowych ludzi, zwiedzisz duzo, a plusy? zarobisz (jakies 700 dolarow/msc), poprawisz angielski... i bdsz duzo bezpiecznoiejsza, a pozniej pomysl o bardziej egzotycznych krajach...

Gość wyjazd do Chin
moja kolezanka jest opiekunka w Belgi i z tego biura do ktorego tam pojechala dostala propozycje wyjazdu do Chin i zapytala sie mnie czy ja bym nie chciala jechac.

Gość dkjbdskljgkjsdbfbamnsbdf
czemu pytasz o zdanie ludzi na forum? Przeciez tutaj w większości to nieudacznicy, którzy niczego w życiu nie osiągneli i nie osiagna bo mają malutki rozumek a ich czyny podyktowane są lekiem i lenistwem :-O Kochana, jedź! Mówię CI jedź! to tylko 3 miesiące, a gwarantuję Ci że będziesz je wspominać do końća zycia :-) Takie okazje nie zdarzają się częto :-) sama wyjechałam do Anglii do zpełnie obcych ludzi (bez biura, bez opieki) i byłąm tam prawie 2 lata i wspominam to jako jedne z najlepszych okresów w moim życiu :-) JEDŹ!

Gość wyjazd do Chin
a jaka jest praca w Australi mozliwa?

Gość ludzie ci zazdroszcza
Nie pojechal z biurem podrozy a na wlasna reke. Mieszkal u rodowitych mieszkancow. Ale fakt mezcyzzna to co innego. Mysle jednak ze nie ma co przesadzac...Zawsze jest jakies ryzyko,.... A co CI grozi jesli zerwiesz umowe?

Gość dkjbdskljgkjsdbfbamnsbdf
dodam, ze jak wyjeżdżałam do UK to było ładnych pare lat temu to ten wyjazd był tak samo niebezpieczny iegzotyczny jak ten do Chin. Wszędzie, gdzie się pojedzie jest inna kultura, inni ludzie, inne obyczaje, ale człowiek kulturalny zawsze będzie umiał się wszędzie zachować. I nie przesadzajcie ona nie jedzie do buszu, tylko do miasta, gdzie też żyja i funkcjonują normalni ludzie!

Gość wyjazd do Chin
ale kochana Anglia to nie Chiny :) jak zerwe umowe przepada depozyt 500 dolcow no i bilet moze musialabym nowy kupic chyba ze da sie za doplata date zmnienic ale w to watpie.

Gość orientGirlllll
jedź dziewczyno! i nie słuchaj tych bzdur ktore tu wypisuja.Gdybym byla na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie,moze dlatego,ze zawsze mnie pociągaly kraje typu Japonia,Chiny...Niewazne ile zarobisz,wazne co zobaczysz...

No 150 dolarów za miesiąc to trochę mało, ale oni w sumie tam drogo nie mają, mam koleżankę Chinkę i też mnie ciągnęła tam do pracy, ale się nie zgodziłam, ale kiedyś na pewno ją odwiedzę. Szanghaj to niesamowite miasto, ja bym pojechała, choć rzeczywiście trochę to niebezpieczne, ale Szanghaj, moje marzenie turystyczne, te drapacze chmur, moja ta koleżanka z Chin opowiadała mi o tym mieście, mówiła, że nigdy w życiu czegoś takiego nie widziała. Musisz się dobrze nad tym zastanowić, ale to rzeczywiście kusząca propozycja.

Gość zbierzmy informacje
anglia to anglia! jacy niektorzy ludzie sa malo inteligentni, porownuja anglie do komunistycznych chin :0 w australii? np opiekunka do dziecka.