Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja kuzynka

Czy to znaczy, że ona nie dba o dziecko?

Polecane posty

Gość moja kuzynka
Widzę, że macie na prawdę ogromny problem z czytaniem ze zrozumieniem bądź logicznym myśleniem, a w niektórych przypadkach jedno i drugie, więc na tym kończę dyskusję. Nara!

Elsa21 jagoda to ty jestes sciera! jak mozna w ogole porownywac obgadywanie rodziny do zabijania zwierzat! szczeniat w dodatku! mam nadzieje ze ciebie tez ktos zabije kiedys! kretynka " Dla mnie obgadywanie rodziny jest najwieksza zbrodnia jaka moze byc a zwierzeta mam gleboko w dupie. i ty tez mnie mozesz w moja dupke pocalowac :D moja kuzynka Jagoda=żal.pl " ale sie wysililas intelektualnie. Idiotka. Ciekawe dlaczego nie powiedzialas tego kuzynce w oczy tylko jej tylek na forum obrabiasz i to bardzo nieudolnie . :P

Gość xdxdddxxxdddxdxdx
Co za debilizm!!!! co to za glupota zeby oceniac milosc matki do dziecka poprzez cene mleka???? skoro jest w sprzedazy ,posiada atest instytutu matki i dziecka,wiec jest pokarmem dla niemowlat.Jedne reaguja kolkami na najdrozsze mleko inne na najtansze,kwestia tolerancji organizmu a nie ceny!!!! baby naszpikowane hormonami,bije wam juz na leb od tego przechwalania sie i licytowania ktora lepsza ktora gorsza matka!!! Sterylizacja butelek nie jest konieczna jesli mieszkamy w cywilizowanym kraju,a nie Afryce,gdzie w upale mnoza sie bakterie,a woda najczesciej jest skazona.Prasowanie ubranek to kolejna bzdura,ma jedynie charakter estetyczny,choc wysuszone w suszarce elektrycznej zaraz po wyjeciu sa idealne bez zagniecen...jestescie naprawde ograniczone,zeby takimi duperelami sie podniecac niezdrowo

no to chyba ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem. ja nigdzie nie napisalam ze trzeba karmic dziecko cycem! tylkoz e autorka celowo napisala ze tamta baba karmi dziecko butelka, jakby to cos zlego bylo! rozumiecie juz czy dalej nie? chyba nie. taki urok kafe.

jagoda jakas ty rodzinna osobka OMG to mam nadzieje ze ta twoja ukochana rodzinke tez ktos zabije tak jak ty zabijasz zwierzeta! nara szatanie.

Gość stuknij w kufel
"jest różnica mięcy wygotowywaniu a starylizowaniu. sterylizacja zniszczenie wszystkich, zarówno wegetatywnych, jak i przetrwalnikowych form mikroorganizmów, stosowane w medycynie, mikrobiologii, przemyśle kosmetycznym i produkcji żywności. - wikipedia a więc wysterylizowana butelka jest jałowa - nie ma na niej absolutnie żadnego organizmu żywego, wygotowana jałowa nie jest na pewno. Chyba,ze ty niemowlakom butelki detergentami sprykujesz to do mnie? " posluchaj dziewczyno chyba nie masz dzieci i nie wiesz o czym tu mowa.Sterylizacja butelek to wlozenie ich do sterylizatora w ktorym w parze pozostajac staja sie wlasnie jalowe:) Nie obchodzi mnie medycyna,mikrobilogia,przemysl kosmetyczny i produkacja zywnosci:) weim,ze staja sie JALOWE:) ja prosze cie zebys mi podala inne sposoby sterylizacji:) skoro gotowaie w garze to nie jest sterylizacja o ja pytam co nia jest:) fajnie,ze kujesz jakies regulki na sile ale chyba gowno z tego wiesz.

Gość stuknij w kufel
wygotowana nie jest jalowa?A jakie formy zycia sie w niej zachowaly?Chyba z marsa:P Albo z jedynego na ziemii jeziora jakby lawinowego:P

Gość do stuknij w kufel
kobieto! przeczytaj sobie czym jest sterylizacja i później dyskutuj, bo pierdolisz jak potłuczona :O

zwierzeta! nara szatanie." :D :D :D elsa nie podniecaj sie tak bo ci zylka peknie.

przesadzasz autorko; Bebiko to normalne, dobre mleko, prasowac nie musi, moze kuzynka jest zmeczona, moze jej sie nie chce, ma prawo; a co do sterylizowania... tez nigdy nic nie sterylizowalam bo nie widze powodu zeby to robic, wszystko laduje w zmywarce (o zgrozo); zreszta ani gotowanie ani tym bardziej przelewanie wrzatkiem ze sterylizacja jako taka nie ma nic wspolnego; w normalnym, czysto utrzymanym domu, przy doroslych dbajacych normalnie o higiene, umyta butelka tuz po uzyciu nie ma powodu zawierac smiertelnie groznych dla zycia niemowlecia bakterii, bo i niby skad? brodawek jakos sie nie sterylizuje a jest na nich o wiele wiecej bakterii kolonizujacych skore + rozlozone mleko, szczegolnie w czasie upalow, a jeszcze jak sie wezmie pod uwage poziom higieny niektorych kobiet to strach sie bac... ostatnio ogladalam (koncowke niestety) programu, w ktorym poruszano tematyke sterylizacji, konkluzja byla taka ze sterylizacja jest zupelnie zbedna, szkoda ze nie widzialam poczatku programu bo moglabym przytoczyc inne argumenty

jakaś dziewczyna na 1 stronie pisała, że dzieciaki o które zwykle się nie dba prawie w ogóle nie chorują. ja się z tym zgadzam, oczywiście powinno się dbać dobrze o dziecko, ale trzeba je też w jakimś stopniu hartować, żeby potem nie mieć problemów, bo to astma czy alergik. albo wyjdzie na dwór i już chore ;( moja mama karmiła mnie tylko mlekiem z piersi, bo ja sama nie chciałam tych gerberków i bebiko. jadłam same naturalne zupki, na schabiku robione heheh :D babcia też robiła mi takie smakołyki, że hej :) i prawie ciągle byłam na dworze. i dzisiaj jestem zdrowa jak rydz, nigdy nie byłam alergikiem i rzadko chorowałam. i szczerze mówiąc, kiedyś w szkole przy moich koleżankach wyglądałam zdrowiutko, brak bladej cery, duże piersi, wysoka :D pochlebiam sobie, ale tak jest :D dzieci muszą być zadbane ale i hartowane, nie można ich tylko faszerować gerberkami i nie wypuszczać z domu.

ja z autorka juz nie dyskutuje bo ona nic a nic nie rozumie tego co ja pisze.

Gość stuknij w kufel
wiem czym jest sterylizacja tylko nie bardzo wiem czemu wygotowywanie to nie jest setrylicja.Moze mi wytlumaczysz.

do stuknij w kufel nie mam ochoty z tobą dyskutować w taki sposób jaki preferujesz. nie mam też ani ochoty ani czasu by ciebie uczyć co to jest starylizacja., przyczepiłaś się jak rzep psiego ogona. a regułki znam z racji mojego zawodu. ciao

stuknij w kufel - gdyby do zabicia wszystkich mikroorganizmow wystarczalo gotowanie w garze czy w parze to by sie nie stosowalo w szpitalach innych, bardziej skomplikowanych i przede wszystkim drozszych metod sterylizacji...

Gość stuknij w kufel
czyli butelka po wyciagnieciu ze sterylizatora czy z gara nie jest jalowa??

Gość stuknij w kufel
wiec czemu sterylizator nazywa sie sterylizatorem?

a te kupne sterylizatory sa nimi tylko z nazwy, butelki nie wychodza z nich jalowe; bakterii jest na nich mniej, ale formy przetrwalnikowe nie gina, tak czy inaczej butelki jalowe nie sa; para wodna skraplajac sie bardzo szybko traci temperature i na butelki wcale nie dziala 100 tylko mniej, dlatego w prawdziwej sterylizacji stosuje sie sterylizacje para ale pod cisnieniem... http://pl.wikipedia.org/wiki/Sterylizacja_%28mikrobiologia%29 no ale coz, urzadzenia sie sprzedaja, interes sie kreci...

ze starylizatora jest jałowa z gara nie jest jałowa czy to trudno zrozumieć? dziewczyno troszkę za dużo pewności siebie a za mało wiedzy

Gość stuknij w kufel
na butelce dzieciecej nie wystepuja takie formy zycia jak na poscieli szpitalnej np.:P

Gość stuknij w kufel
"a te kupne sterylizatory sa nimi tylko z nazwy, butelki nie wychodza z nich jalowe; bakterii jest na nich mniej, ale formy przetrwalnikowe nie gina, tak czy inaczej butelki jalowe nie sa; para wodna skraplajac sie bardzo szybko traci temperature i na butelki wcale nie dziala 100 tylko mniej," acha wiec skoro nie wychodza jalowe zupelnie to po co ten rwetest,ze nie powinno sie wterylizowac:P

a te kupne sterylizatory sa nimi tylko z nazwy, butelki nie wychodza z nich jalowe; bakterii jest na nich mniej, ale formy przetrwalnikowe nie gina, tak czy inaczej butelki jalowe nie sa; para wodna skraplajac sie bardzo szybko traci temperature i na butelki wcale nie dziala 100 tylko mniej, dlatego w prawdziwej sterylizacji stosuje sie sterylizacje para ale pod cisnieniem... aha, w sumie to było do przewidzenia że naciągają klienta, zbyt proste to urządzenie i tanie by na prawdę sterylizowało.... w takim razie można to nazwać co najwyżej dezynfekcją.. ;)

Gość stuknij w kufel
"ze starylizatora jest jałowa z gara nie jest jałowa czy to trudno zrozumieć? dziewczyno troszkę za dużo pewności siebie a za mało wiedzy " powiedz m i jak niby ze sterylizatora ma byc jalowa?Skoro z gara nie jest.Mialas kiedys sterylizator?To jakbys wlozyla butelki do parowara.Skoro w parowarze mozna gotowac warzywa i zachowac ich witaminy,a sterylizator jest taki sam w dzialaniu to jak chcesz w czyms takim setrylizowac??

Gość victoriaaaa
autorko zajmij sie swoim życie a nie czyimś OK???jestes żałosna pogadaj z kuzynką a nie tu ją obgadusz...pojebało cie czy co???nie masz swojego zycia tylko innych potrafisz krytykowac???słuchaj jak ci nie pasi z ta butelką to jej to POWIEDŹ ROZUMIESZ????????zajarz tępa idiotko w końcu....kurwa jak nie lubię takich idiotek gadających na kogoś w dodatku na swoją rodzinkę----żallllllll..........

prawdziwy sterylizator STERYLIZUJE naprawde, to nie parowar...

stuknij w kufel mam starylizator ale służy mi do czegoś innego niż wyjaławianie butelek wychodzi na to że urządzenie o której tu mowa nie powinno nazywać się starylizatorem!! czyli już zapoznałaś się z regułką?

stuknij w kufel - wysil sie troszke i zajrzyj do linku ktory podalam wczesnije, tam zobaczysz jak wyglada autoklaw, taki prawdziwy sterylizator, zapewniam cie ze nie jest to parowar...

Gość stuknij w kufel
lionne to w takim razie sterylizatory do butelek nie sa prawdzimi sterylizatorami:) w gruncie rzeczy to nawet dobrze

Gość stuknij w kufel
" tam zobaczysz jak wyglada autoklaw, taki prawdziwy sterylizator, zapewniam cie ze nie jest to parowar..." mnie to nie interesuje jakby mnie interesowala to juz dawno bym tam zajrzala:) ja mialam kilka sterylizatorow do butelek i wiem jak to wyglada i na tej podstawie sie sugerowalam.