Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 27latkaaa.aa

Jak to teraz będzie wyglądało?

Polecane posty

Gość 27latkaaa.aa

Niedługo rozwód, po 5 latach. Mąż ma córkę z poprzedniego związku, matka zrzekła sie praw i nie utrzymuje wogóle z nimi kotaktu, w trakcie małżeństwa stałam się prawnie jej matka w takim razem w sadzie mogę walczyć o prawa i jakie mam czanse?

myślę że dziecko z tatą biologicznym pewnie będziesz mogła walczyć ale odebrać ojcu dziecko

Gość moja kuzynka
skoro dziecko zostało przez Ciebie sądownie przysposobione, to masz takie same prawa, jak ojciec dziecka-teoretycznie, ale pamiętaj o tym, że on jest jednocześnie ojcem biologicznym

Gość 27latkaaa.aa
Nie chce żeby wyglądało tak że che ją odebrać albo bardzo się zżyłyśmy, sama powiedziała że chce mieszkać ze mną.

Gość moja kuzynka
jeżeli sąd orzeknie, że dziecko ma mieszkać z ojcem, to Ty będziesz miała pełne prawo do widywania się z córką-ale to już sąd zadecyduje o tym

Gość 27latkaaa.aa
W tym roku 15 lat, druga klasa gimnazjum, byłam z nią akurat przez okres dojrzewania, pierwszy chłopak itd. Sąd bierze pod uwagę czego chce dziecko? to że ma blisko szkołę, kolezanki ?

Bierze pod uwagę.....może również być przesłuchana.... Sama mam córę 15 lat.....i też się rozwodzę....NIESTETY....

Gość 27latkaaa.aa
mam nadzieję że zostanie jednak ze mną brzucholek, współczuje zwłaszcza że drugie takie maleńtwo.

Bywa.....niestety...:o Ale cóż nie mamy na nic gwarancji.... Ja po 16 latach.....chyba pechowo wyszło.....:o

Gość 27latkaaa.aa
Ale u Ciebie inaczej to wyglada, no i wiadomo ze takiego maluszka sąd zostawi przy mamie. A mi bardzo na niej zależy, zresztą męża wiecej nie było w domu niż był.

Gość 27latkaaa.aa
A jednak możliwe

Gość 83h83f
do brzucholka jak to się stało że masz taką różnicę wieku między dziećmi? Niespodziewana wpadka? Czy ułożyłaś sobie życie po raz drugi z kimś innym? i ile masz lat? :-) Nie pytam złośliwie.........sama jestem w podobnej sytuacji i zastanawiam się nad drugim dzieckiem po tak dużej przerwie :-)

Ja już jestem(albo i dopiero:o) w nowym związku.....z normalnym tym razem facetem....i postanowiliśmy mieć dzidzię....:) A z tym patafianem nie mogłam się wcześniej rozwieść , bo latał z ogonem po świecie.....(chyba tylko w Kenii go nie było)... AŻ W KOŃCU KSIĘCIUNIO SIĘ POJAWIŁ.....

Gość 83h83f
no to prawie równolatki z nas i ja też mam przejścia z popaprańcem :-)

Eeeeee szkoda gadać......głupich nie sieją, sami się rodzą.... Już najchętniej bym go nie oglądała.....wcale.....ale muszę! Córa też jakoś nie tryska do niego miłością......on twierdzi ,że to moja zasługa.....tiiaaa jasne .....bo ona ślepa jest i głupia..... Ale to nie ten temat.....sorki już mnie poniosło.....:p

Gość moi rodzice tez
po rozwodzie. I przyszło mi mieszkac z ojcem. Boże on mnie kiedys bedzie mial na sumieniu bo ja nerwowo sie wykonczę. Jak tylko jest w domu to albo mi awantury urządza albo musze jak dzieckiem sie zajmować bo boje sie ze zrobi cos złego. Pieknie mi zyc przyszło. Mecze sie dla dzieci bo tu mają dobrze miejsca dużo. Jakby nie dzieci to już dawno bym tym wszystkim trzepnela w cho;lerę. Nierozumiem jak mozna byc yakij sukinkotem jak mój ojciec.:(