Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robice tak czy nie

Czy mowicie swoim gosciom by zdejmowali buty jak do was przychodza?

Polecane posty

skoro nie odróżniasz urzędu od własnego domu i talerza od podłogi to świadczy tylko o tobie- dzięki za rozmowę ale twoje argumenty do mnie nie przemawiają :) jak dla mnie możesz w domu chodzić w butach, jeść z brudnych talerzy! twój dom! rób co chcesz! tylko nie wmawiaj innym że to jest ok!

Gość Ja mam w domu podlogi
Marzycielka, dla takich gosci, ktorzy nie maja checi dostosowac sie do zasad, panujacych w MOIM DOMU, szkoda nie tylko dywanu ;) Uwazam, ze nie warto kontynuowac znajomosci z osobami, z ktorymi nie mozna sie dogadac :)

Gość kapary
z tą kostką to była ironia........

Ewelina Ewa= wystarczy kupic porządne buty i umyć raz dziennie nogi i problem nieświeżych stóp znika- to taka rada bo widzę że musiałaś się z tym spotkać skoro tak dokładnie opisujesz :)

Ewelina Ewa - ja nie urzadzam "eleganckich" imprez. Urzadzam raczej spokojne, niestresujace spotkania towarzyskie. Ale nie widze problemu, zeby przyniesc w torebce CZYSTE UMYTE BUTY NIE DZIURAWIACE PARKIETU.

Gość a w czym jej ten ...
kapary a teraz pytanie do tych, którzy nie ściągają i nie nie mają zamiaru ściągać butów- we własnych domach też chodzicie w butach??? zdejmujecie je w ogóle czasami???" Gdy nie ma gości, to ja nawet nago sobie chodzę... A wieczorem zakładam koszulkę nocną, rano chodzę sobie w szlafroczku... Ale jak zapraszam gości, to zakładam buty... W papuciach się wygląda obrzydliwie.

Gość gvbm
dom to dLA MNIE MIEJSCE GDZIE ODPOCZYWAM I MOI GOSCIE ROWNIEZ, ZAWSZE ZDEJMUJE BUTY U INNYCH I INNI U MNIE zebysmy czuli sie swobodnie bo jestesmy przyjaciolmi itd jesli robi sie impreze np sylwestra albo jakas potancowke czy cos w tym stylu to oczywiscie wszyscy chodza w butach (wytartych nie ubloconych)

Gość 32423424
lichi- tylko te twoje osoby dobrze sytuowane na Zachodzie to byliby nadal nędzarze. U nas ktoś dobrze sytuowany zarabia np. 4 tys., i stac go na przeżycie od pierwszego do pierwszego oraz wzięcie kredytu na mieszkanie czy samochód. Panele podłogowe to tanie g.... tak naprawdę, niewiele różnie sie od linoleum. Uwierzę nawet , że przejście w szpilkach zostawi na nich slad.

Gość Jolanna22
do Jolanna22 niech goście wezmą czyste buty na zmianę i tyle. Tak trudno było ci na to wpaść? Na co ja mialam wpasc? :) buty maja zdejmowac przeciez? Czyli idac do czyjegos domu mam nosic ze soba drugie buty bo a nie daj boze gospodyni upon mnie abym zdjela? :) sorry ale w mojej sferze ludzie raczej nie pouczaja innych co maja robić .. To brak kultury.

no właśnie skoro wasi goście wchodzą w butach czemu wy chodzicie po domu w jakis paputkach!!! a nie daj boże wpadnei ktos z niezapowiedzianą wizytą i nie zdążycie szpileczek włożyć! i co to będzie!!! przecież to się nie godzi żeby ktoś zauważył że w domu chodzicie w kapciach! przecież tylko buraki noszą w domu kapcie!!! :) :) :)

"W papuciach się wygląda obrzydliwie." Mow za siebie :)

Gość kapary
a w czym jej ten ... bardzo mi przykro w takim razie, jeśli jesteś zmuszona zakładać buty by wyglądać nieobrzydliwie :D

kapary z tą kostką to była ironia........" - chyba nie widziałaś dobrych podłóg, skoro uważasz, że tylko kostka brukowa została... Przecież każda podłoga ma swoje przeznaczenie. Klasę ścieralności itd. Jak można kupować coś słabego i wrażliwego do pomieszczeń, gdzie ma zamiar sie przyjmować gości? :O U was to pewnie zapraszacie gości, aby wam skarpetami podłogi wypolerowali... :O

ja nie mam nic przeciwko gdy ktos wchodzi w butach do mnie i tak codziennie sprzatam. wiem tylko że są sytuacje kiedy bez butow jest po prostu wygodniej. ale kiedy idzie sie do kogos z wizytą to chodzi raczej o elegancje niz wygode. trzeba to rozgraniczyć.

nie spotykam sie z problemem nieswierzych stop:P Co do butow, ktore paneli nie dziurawia to sa panele lepsze i gorsze:P Osobiscie nikt z moich znajomych nie ma paneli. Nie rozumiem tez tej mody na nie, ale to juz zupelnie co innego. Moi rodzice zas maja i uwierz mi mozna po nich chodzic w szpilkach i zadnych dziur nie ma:D

Może wy macie jakieś inne papucie np. od projektantów, albo co... ja jak żyję jeszcze eleganckich nie widziałam...

Gość 32423424
Ja mam w domu podlogi- jak Boga kocham, jeszcze sie nie spotkałąm żeby ktoś przynosił buty w torebce ze sobą.... To jus prościej isc do łazienki i umyc podeszwy. Wiadomo, że jakby było straszne błoto to nkt nie wejdzie raczej w ugnojonych butach komys na dywan. Raz do kogoś przyszłam z brudnymi butami-= bardzo to wytarłam bardzo porządnie w wycieraczkę i poszłam do łazienki... Karzesz swom gościom przynosić buty????

Jolanna22 do Jolanna22 niech goście wezmą czyste buty na zmianę i tyle. Tak trudno było ci na to wpaść? Na co ja mialam wpasc? buty maja zdejmowac przeciez? Czyli idac do czyjegos domu mam nosic ze soba drugie buty bo a nie daj boze gospodyni upon mnie abym zdjela? sorry ale w mojej sferze ludzie raczej nie pouczaja innych co maja robić .. To brak kultury. Raczej nie upomni, bo to, jak mowisz, brak kultury. Co najwyzej POPROSI. Oczywiscie, mozesz sie nie dostosowac, ale wtedy to bedzie brak kultury z Twej strony... i pewnie juz nie zostaniesz ponownie zaproszona :) Nie rozumiem tez tych poruszanych przez Was kwestii finansowych. Mi powodzi sie dobrze, ale jestem w stanie wczuc sie w sytuacje tych co maja mniej... i nie chcialabym zniszczyc ich skromnego dobytku :P

4- 5 tysięcy miesięcznie x2 to razem około 10 tysięcy , więc mi z mężem starcza spokojnie żeby przeżyć od pierwszego do pierwszego! wyobraź sobie że nawet sporo odkładamy :) i na kapcie też nas stać :)

32423424- absolutnie sie z toba zgadzam co do tych paneli. A wiekszosc ludzi podnieca sie nimi i traktuje je jak swietosc:O Moi rodzice na to gowno niezla kase wydali i choc mozna chodzic po tym w szpilkach to i tak to jest niepraktyczne

EwelinaEwa - bo to jak pisałam... Tępi ludzie kupują najtańsze i nie czytają opisów... a tam przecież wszędzie jest opis przeznaczenia. Panele dużej ścieralności są przeznaczone do pomieszczeń z których prawie sie nie korzysta. Np. pokój gościnny, który jest używany 1 czy 2 razy w roku. A nie do pomieszczeń prawie "publicznych".

Gość kapary
oczywiście, że każda podłoga ma swoje przeznaczenie :) ja mam taką, która odpowiada mnie a nie moim gościom :) to jest mój dom i jest urządzony dla mnie :)

Ewelina a jakie to nieświerze stopy??? chodziło Ci może o nieświeże?

kapary - ale ty jesteś tępa... nie chodzi o twój gust, a o przeznaczenie podłogi... :O od producenta..

Gość Jolanna22
Jeśli poprosi to zdejme nie będę się upierac i przecierpie w skarpetach ale co pomyśle sobie o niej to już moja sprawa;)

Gość 32423424
no właśnie skoro wasi goście wchodzą w butach czemu wy chodzicie po domu w jakis paputkach!!! a nie daj boże wpadnei ktos z niezapowiedzianą wizytą i nie zdążycie szpileczek włożyć! i co to będzie!!! przecież to się nie godzi żeby ktoś zauważył że w domu chodzicie w kapciach! przecież tylko buraki noszą w domu kapcie!!! lichi mnie towja argumantacja po prostu powala.... Ja nigdy osobiście nie noszę szpilak, moi goście też akurat nie lubią takich rzeczy, ale ... O czym w zasadzie teraz chrzanisz kobieto? Negujesz w ogóle chodzenie/przychodzenie do kogoś w określonym stroju, śmiejesz sie po co ktoś nosi papcie jak jest sam, piżamę w nocy, bo nie żdąży się przebrać??? chyba coś ci się juz to talnie pozajączkowało...

Gość 32423424
32423424- absolutnie sie z toba zgadzam co do tych paneli. A wiekszosc ludzi podnieca sie nimi i traktuje je jak swietosc Moi rodzice na to gowno niezla kase wydali i choc mozna chodzic po tym w szpilkach to i tak to jest niepraktyczne No widzisz, a w Ameryce śmieciarz lepiej zarabia. Jedyna tak naprawdę porządna podłoga jest z litego drewna, ale to spory koszt.

Mi powodzi sie dobrze, ale jestem w stanie wczuc sie w sytuacje tych co maja mniej... i nie chcialabym zniszczyc ich skromnego dobytku" No tak, to jest argument... :P Skoro ma najgorszej jakości panele, to może faktycznie trzeba uszanować tą biedę... i lepiej w ogóle nie wchodzić... przecież można sobie pogadać przez okno... :P Po co tam od razu wchodzić... :D