Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robice tak czy nie

Czy mowicie swoim gosciom by zdejmowali buty jak do was przychodza?

Polecane posty

Gość robice tak czy nie

Wypowiedzcie sie prosze w temacie, bo coraz czesciej mi sie wydaje, ze ludzie zapominaja o zasadach kultury

Gość no pewnie że mają zdejmować!
Zima jest, śnieg, błoto pełno piachu się niesie.

Gość xcvxcvcvxcvvcxxcv
Powinni sami z siebie zdejmować, gospodarz może ewentualnie powiedzieć, że nie muszą i tyle. Ale jak idę do kogośw gości to pierwsze co robie to ściągam buty i ewentualnie mam ze sobą jakieś inne na zmianę

Gość butów się nie powinno zdejmowa
co to za kultura łazić w bieliźnie po czyimś domu?

Gość kapary
zawsze jak idę w gości to zdejmuję buty. tak jestem nauczona i tego wymagam :) swoim gościom nie mówię żeby zdejmowali buty bo wydaje mi się to oczywiste...jednak jak ktoś nie ma kultury i włazi mi z buciorami to staram się go więcej nie zapraszać :)

Gość bdbsajhddhdhdhdd
NIGDY! najwiekszy obciach jaki moze byc

głupie nawyki głupich polaczków

Gość bdbsajhddhdhdhdd
bral kultury to proszenie gosci o zdjecie butow, ale polaczki chyba nigdy tego nie zrozumieja

Gość zdejmowanie butów to
typowa zaszłość chłopska. Pewnie też PRLosko-robotnicza :P. Bo chłop wracając z pola musiał zdejmować buty. Państwo nie zdejmowali butów :P.

Gość kapary
ja nie każę zdejmować butów jakby ktoś nie doczytał...................

co na mop was nie stać do umycia podłogi ? a może odkurzacza nie macie?

Gość A jak ksiądz przychodzi
po kolędzie, to też każesz mu ściągać buty? Butów nie powinno się ściaągć u kogoś a już tym bardziej tego wymagać.

Gość bergamotka35
W zasadzie nie pozwalam moim gościom na zdejowanie butów, nie ma nic gorszego niż facet w skarpetach błąkajacy sie po moim domu, nie wspomnę jak czuje sie kobieta bez obuwia dopasowanego do stroju (nago???), jak do kogoś ide to proszę o ściereczke do wytarcia obuwia i nie zdejmuję. Moze jestem dziwna, ale również siedzę na www.pogrosiku.eu i chociaż wszyscy pukaja sie w głowę ja już dostałam od nich depilator za grosze.

Gość kapary
bo państwo mieli służącą a ja nie mam i nie uważam się za takową...:O

Gość pudernica ze szczecina
Absolutnie nie! Co wiecej, gdy organizuje jakas impreze sama mam na sobie buty wyjsciowe, a nie przydeptane domowe papucie. Kurcze, nie glupio wam, gdy gosc ubrany np w garnitur siedzi w skarpetkach? Zenujacy jest ten zwyczaj sciagania butow, i bardzo mnie drazni gdy jestem do tego zmuszana.

Gość kapary
a ja bez szpilek wyglądam też zgrabnie i powabnie nie noszę ich aby się wysmuklić :) nie mam nic przeciwko jak siedzę u kogoś bez butów, wręcz jest mi tak wygodnie :)

Gość k jak kasia
ktos kto docenia trud gospodarzy by było czysto sam owe buty zdejmie.Na szczescie moje imprezy sa typowymi domówkami i nikt nie przychodzi w garniturze.Jesli robie imprezę garniturową to jest ona w lokalu.

Gość do tych co zdejmują
i karzą to robić gościom. Wieśniaki z was nieprzeciętne. Podłoga jest dla ludzi,a nie na odwrót:o

nie wyobrażam sobie żeby ludzie latali w kozakach po moich panelach :O zabiłabym jak psa, dała bym ścierę do łapy i sprzątać :O

Gość Nie musze im mowic. Moi
goscie sa inteligentni i dobrze wychowani

Absolutnie nie wymagam tego od gosci:O A nawet mowie by nie sciagali butow. Mam kafelki wiec zaden to dla mnie problem mopem po nich przejechac.

Gość kapary
podłoga w moim domu jest dla mnie :) na co dzień nie chodzę w butach po domu i uważam się za normalną :)

Gość Nie kapary, podoga w twoim
domu nie jest dla ciebie, ale ty dla tej podogi :O Jestes niewolnica sciery i twojego chlopskiego pochodzenia :O

Gość xcvxcvcvxcvvcxxcv
Rozumiem, że nie macie nic przeciwko kiedy goście wchodzą do mieszkanie w obłoconych butach i z psią kupą na podeszwie (no, zdarza się) i depczą wam dywan?

Gość pudernica ze szczecina
"nie wyobrażam sobie żeby ludzie latali w kozakach po moich panelach" - rozbawilo mnie to. :D "dała bym ścierę do łapy i sprzątać " - a to juz sam cymes.

Gość Nie powinno się mówić
Jeśli gość sam chce zdjąć buty to daję mu kapcie - a już na pewno nie pozwalam, żeby chodził w skarpetach - jak wyżej - chyba że sam tego chce. Jeśli gość wchodzi na dłużej (tzn. ma nocować, siedzieć itp.) też daję mu kapcie, ale jeśli wchodzi na czas określony, że tak się wyrażę i nie wyraża chęci zdjęcia butów - to nie każę i uważam to za nietakt.

Gość Januszek..........
Nie ,Nigdy.

Gość regdfjtydj
Fuj, na zewnątrz jest pełno obrzydliwości, ludzie plują na ziemię, psy sikają - wy w to wszystko wchodzicie a potem wydzieracie tym podłogi/dywany/wykładziny Powodzenia

Gość kapary
jak komuś syf we własnym domu nie przeszkadza i uznaje to za normę to jego sprawa...:O ja syfu nie lubię, uwielbiam za to porządek, ład i skład i możecie na mnie mówić wieśniara :D

Gość regdfjtydj
wycieracie*