Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kjkjkjkjkjkj6

Otworzona paczka przez pocztę

Polecane posty

Witam, Wysłałam paczkę zagraniczną do Włoch na poczcie. Po kilku dniach otrzymałam pismo o następującej treści "Centrum poczty z przykrością zawiadamia ze przesyłka listowa w wyniku ujawnienia dokonanego przez naszego pracownika czynu zabronionego, nie została skierowana do dalszego przewozu i doręczenia adresatowi. Jednocześnie informujemy ze w powyższej sprawie prowadzone jest postępowanie wyjaśniające, a przedmiotowa przesyłka została przekazana wraz z zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa jako dowód rzeczowy organom ścigania, które po zakończeniu dochodzenia zdecydują o jej dalszych losach" W paczce nie było ogólnie nic nielegalnego, tzn było trochę kosmetyków (kremy, balsamy) oraz ogólno dostępne lekarstwa(feminatal, tran, oraz witaminy dla dzieci w żelkach) Czy mogę otrzymać z tego powodu jakąś grzywnę do zapłacenia, oraz czy pracownik poczty miał prawo otworzyć moją paczkę?? Pozdrawiam

Gość czy to jest interesss
może znajdowała się tam jakaś niedozwolona substancji legalna w Polsce a we Włoszech juz nie, teoretycznie na poczcie moga otworzyć każda paczkę która wyda sie podejrzana

Gość szmacciara
Nie, skąd, przeciez napisali, że przestępstwa dokonał ich pracownik.

Gość lekarstw nie mozna przesylac
zadnych - ani witamin, ani tych "ogolno dostepnych". Przy przeswietleniu sprawdzajacy odkryli w Twojej paczce tabletki, a to nasuwa mysl o prochach, kosmetyki tez wzbudzaja podejrzenia (czesto oryginalna zawartosc tubki lub flakonika zastepowana jest substancja zakazana). Nie jest dobrze, lepiej zasiegnij porady prawnej.

Gość pracownik ujawnił
dokonanie czynu zabronionego

Gość kazujoszi funaki
Pierdolenie, ze lekarstw i kosmetykow nie mozna przesylac. Wszystkie przesylki sa sprawdzane, ale dopiero po stronie adresata, czyli jesli zawartosc bylaby podejrzana to dopiero Border Agency we wloszech by sie tym zajelo, a nie w Polsce.