Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia9091

Dieta dr.Dukana ! Chudnijmy razem

Polecane posty

Gość sylwia9091

witam wszystkich którzy poczytali troche o tej diecie lub ją wyprobowali, piszcie jak dieta działa, czytając inne fora bardzo duzo ludzi i bardzo szybko na niej chudnie, w kazdym forum spotkalam sie z piorunującymi wypowiedziami oczywiscie pozytywnymi !!! jesz kiedy chcesz, i ile chcesz Jest już drugi dzień kiedy zaczynam tą diete Piszcie jak wam idzie, myśle że razem łatwiej będzie nam schudnąć

Gość Affinitone
Witam. Właśnie mam zamiar zacząc dietę dukana, z tym, że dopiero od czwartku. Szczerze... przeprowadzałam już ją raz i po tygodniu przerwałam, mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej. Dieta ma takie plusy jak np,,jesz kiedy chcesz, i ile chcesz'', nie czuje sie głodu co trzeba się powstrzymac od zakazanych produktów i trzymac się tego co dozwolone i to właśnie może byc problemem. Strasznie żałowałam przerwania diety bo wiem, że dzis byloby mnie mniej, a jest więcej:-/ Podbno niezłe efekty można osiągnąc. Zaczynam ponownie. Cel ok.10 kg.Mam nadzieję, że zbliżająca się malymi kroczkami wiosna doda mi siły i energii bo w zimie to trochę taka nie do życia jestem trochę... Ale już niedługo...

Gość Affinitone
W sumie to nie mogę siebie zrozumiec... Jestem na diecie, czuję się dobrze, bardzo dobrze, pelna energii, lżejsza już po zrzuceniu tych dwóch kg nawet, a wracam do tego jedzenia po którym wcale nie jestem szczęśliwsza, które jest niezdrowe i takie błędne koło... Muszę się naprawdę postarac i wziąśc się za siebie i za swoją motywację

jestem na dukanie ponad miesiac, zrzuciłam juz 10 kg czuje sie fantastycznie, dziewczyny do wakacji odzyskam figure z przed ciazy !!!

Gość ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja od jutra z tym startuję. Jak szybko może udać mi się schudnąć 5 kg?

wiesz to zalezy, jezeli organizm jest zmeczony ciaglym dietowaniem to nie szybko, ja biore witaminy bo w tej diecie ich nie ma niestety;-(

Nigdy nie byłam na diecie, ta będzie pierwsza. Może macie jakieś przykładowe jadłospisy dzienne? Potrzebuję 3 dni pierwszej fazy. Bo jestem w tym temacie zielona.

Ja schudłam 33kg w 7 miesięcy. Czuje się świetnie i nadal stosuje zostało mi jeszcze ok. 7kg do zrzucenia Przepisów wypróbowanych mam bardzo dużo lecz na fazę naprzemienną xD

A czy ktoś orientuje się w tej pierwszej fazie? Chcę aby był jakiś efekt. Chcę schudnąć 5 kg. :)

sniadanie: chudy twarog ze szczypiorkiem 2 sniadanie kefir 0% obiad pieczony kurczak bez skory kolacja 2 jaja na twardo zawijane w szynce z indyka

Gość Do darii 999
a jak wyglada twoja skura po zrzuceniu tylu kg ja tez bardzo bym chciała schudnąć ale mam sporo do zrzucenia i boje sie że bede miałą flaka później

Witam. Ja na djecie 2dzien i jest ok. Niemam tylko zabardzo pomysłów na jedzonko w pierwszej fazie. Moze ktos cos podrzuci. Mam do stracenia troche kg.Nazbierało sie po 2ciazach. Mazy mi sie zrzucic 30 kg. Ael jak spadnie 20 tez bede zadowolona. Jak u was z cwiczeniami? Ja mam mało ruchu. Siedze z synkiem w domku, na spacery niechodze bo ma dopiero niecałe 2 miasiace.I tylko tyle co w domu sie popracuje. Miałam nadzieje ze karmiac piersia zrzuce zbedny balast(spadło przez miesiac po porodzie 15kg)ale niestety niemoge juz karmic mego malenstwa.Wiec postanowiłam sie za siebie wziasc.

Mam 19 lat chodzę do 3 klasy liceum mam więc 3 razy w tygodniu W-F oprócz tego biegam moja skóra jest więc w jak najlepszym pożądku ;p

No ja niezaznajomiona i chyba zaczynam od jutra. Zjadlam co prawda makrele i krewetki ale oprocz tego activie i jogurt pitny, a tego chyba nie wolno.

ja dzisiaj na sniadanie zjadlam placuszki z pasztetem i kawe rozpuszczlna z mlekiem na obiad piers gotowana z kuraka z pietruszka i kefir na deser sonate 0,9% bez cukru czekoladowa (rewelacja ze to wymyslili) na kolacje wypilam jogurt 0% jovi pomaranczowy slodzony slodzikiem

Gość Affinitone
Cześc dziewczyny! Zaczęłam dietę jednak nie od czwartku, a od dziś, zawsze to ten jeden dzień za mną:-) Ja w pierwszej fazie zamierzam jeśc jogurty naturalne, kefiry, jajka, twaróg biały, a przeprowadzę ją w 4 dni. Oprócz tego 2litry wody dziennie no i otręby owsiane i pszenne do poszczególnych posiłków. Daria999 33 kg w 7 miesięcy rewelacyjny wynik. Życzę Ci aby następny cel również udało Ci się osiągnac.Powodzenia.

Gość Affinitone
Bajkowa mama, ty tez super schudłaś. Mam nadzieję, że i u mnie będ a takie efekty. Mam pytanie: Ograniczałyście się w jedzeniu czy jadłyście wiecej?

Gość Affinitone
Szkoda, że nie ma tu początkujących dietowiczek. Będę czekac cierpliwie. Klałdynka liczę na Ciebie:-) sylwia9091 na Ciebie też. Czyż efekty bajkowej mamy i Darii nie są zachęcające... Wiem, że z czasem ciężko i nie kazdy może często pisac. Ja niestety też, ale będę się starła tu zagladac co wieczór. Pozdrawiam.

super:) ja kiedys przeszlam 10 dni pierwszej fazy i poleglam. Nie wiem dlaczego zaczela mi dokuczac watroba. Czy to od tej diety?? ale zamierzam zaczac od poczatku:)

Przyłącze sie do Was, mam duuuzo do zrzucenia, jestem dziewiaty dzień na pierwszej fazie. Jak narezie czuję się super.

dziewczyny ja startowałam z 90kg teraz waze 80 przy wzroscie 15cm, bardzo przytylam w ciazy i po ciazy;-( czas na zmiany, dieta jest na prawde przyjemna, sa dni kiedy jem malo a sa kiedy jem bardzo duzo i chudne;)

Gość Affinitone
belle de jour 1982 Ja miałam przeciwnie. Przed dietą bolał mnie żołądek dzień w dzień. Bałam sie, że to to początek wrzodów, a po dwóch dniach diety jak ręką odjął. Nie wiem czy u Ciebie mogło to miec coś wspólnego z dietą, ale jeśli to się znowu powtórzy to lepiej nie ryzykowac dla tej diety. Nie na każdego ma dobry wpływ i trzeba uważac na siebie.

ja jestem początkująca, to moja pierwsza dieta, a zaczynam od jutra. Spadku chcę niewielkiego, ważę nie za dużo, chodzi mi bardziej o redukcję cellulitu. Pierwsza faza - 3 dni. :)

Gość Affinitone
Inga72 Zapraszamy:-) Tylko nie prowadz tej pierwszej fazy za długo bo nie w tym rzecz. Zależy to oczywiście od tego jak dużo ma się do zrzucenia.

Gość Affinitone
ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa No to daj znac jutro jak początek. U mnie z jedzeniem ok. Tylko mało wody wypiłam, szczerze to nic. Wypiłam tylko kawę rozpuszczczalną rano. Dopiero zdałam sobie sprawę jak mało wypiłam. Jutro poprawa, lecę po wodę niegazowaną przed pracą i popijam cały dzień>

A moge was prosic o jakies przyklady jadlospisu dziennego na te 1 faze? Bo srednio sie w tym jeszcze czuje. ;)

Dzieki dziewczyny, I faza max 10dni, czyli jeszcze tylko jutro. Później naprzemienna w systemie 5/5. Z dozwolonych produktów można zrobić i robię pyszne dania. Nie wiem ile mnie ubyło, czekam na @, więc ważenie odkładam na potem.

Gość Affinitone
No ja na łatwiznę idę np dzisiaj: śn.2 jajka na twardo, ob.pół kostki twarogu chudego z dużym jogurtem naturalnym i dwoma łyżkami otrębów , kol.2 jajka na twardo,