Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna kontra uklady

czemu,powiedzcie mi czemu emeryci nie pojda na emerytury

Polecane posty

w mundurówce tak jest żę po 15 latach nabywasz tylko 40% emerytury. Czyli grosze dostaniesz stąd ludzie nie odchodzą dalej pracują. To tylko taka medialna zadyma że po 15 latach emerytura. Jak tak wam źle to marsz do policji wojska. Zobaczycie że tak słodko nie jest. Chyba żę ktoś ma wtyki i wyląduje za biureczkiem w komendzie wojewódzkiej wtedy inna bajeczka.

mam to gdzies,bede sie modlic i kadzic oltarz egona,patrona emerytkow zeby wspomagal ich w odejsciu an emerutyre

problemem nie są emeryci pracujący. Problem jest w tym że od lat likwiduje się firmy ,zakłady. Miejsc pracy ubywa dzięki kolejnym rządom. Najłatwiej nakręcić jednych na drugich.

kapselko po 15 latach w policji masz ok. 1200 zł emerytury. Zreszta,mam to wszystko gdzies bo mnie juz dawno nie ma w polsce i nie zamierzam wracac. :o

kochane nie jestem malowanym magistrem, ktory poszedl na studia bo potrzebne,bo papier-a tak mowia kolezankiz podyplomowych moj kierunek wymarzylam w 10 roku zycia, a potem wszystko co robilam zmierzalo do tego:( ksiazki,encyklopedie z tej dziedziny gdy inni sie bawili, ja siedzialam sama i czytalam te pierunska dziedzine:( tak i ja sie bawilam na dyskotekach, nawet juz potem bardzo czesto-ale pamietalam zawsze o nauce:( i teraz drugi kierunek ale widze ze cholera strzela bo niestety pracy brak, bo siedza jakies grzyby

tylko wytrwaj tyle lat. Przypomnę że zaczynasz od samego dołu. To jak Cię nie ma w Polsce co tu piszesz żale?

problemem sa emeryci pracujacy ktorzy dawno temu powinni juz odejsc, nie zabierac miejsc pracy-nie cierpie ich

to po co drugi kierunek robisz? teraz magistrów pod dostatkiem. Skup się nad jakimś praktycznym zdobyciem zawodu. Z czego tego magistra masz? kierunek techniczny czy humanistczny?

Gość Magelll
do in-flagranti - a może po prostu NIE CHCA PRZESTAĆ ZYĆ ?

Gość lepiej żeby poszli na
tą emeryturę i żyli z naszych podatków. Zamiast się cieszyć, że więcej ludzi chce i jeszcze może pracować i płacić podatki m. in. na Wasze zasiłki dla bezrobotnych ;), wasze leczenie, szkoły waszych dzieci i płacą również za to, że sami korzystają z takich usług - to chyba tylko dobrze. System emerytalny jaki jest taki jest, wszyscy gadają, że trzeba wiek emerytalny podnieść, dobrze, że nie do osiemdzieisątki - a jak ktoś dobrowolnie sobie wiek emerytalny przedłuża bez nakazu to też źle? Jak emeryci odejdą, to rzucisz się na imigrantów, potem na młodszych od siebie, potem na pracowników z innych wykształceniem. Chcesz znaleźć pracę to jej szukaj: złóż cv w różnych miejscach, w różnych miastach, pracuj jako wolny strzelec w swojej branży - cokolwiek. Za dwa lata powiedzmy, że zwolni się etat, a Ty zaniesiesz w cv z doświadczeniem zawodowym takim: dwa lata po studiach zajmowałam się wypisywaniem na kafeterii na państwa byłą pracownicę i innych emerytów.

kapselko nie pisze "zali" jakbys nie zauważyła.. moi rodzice sa w polsce i po prostu wypowiadam swoje zdanie. Jestem Polką i mam swoje zdanie o ojczyznie, to ze mnie tam nie ma, nie znaczy ze nie moge sie wypowiadac. in-flagranti- bo w polsce potrzebuja do pracy ludzi z wyzszym wykszt, 25 letnich i z dwu letnim doswiadczeniem :)

Gość xcv x
to nie jest rozwiazanie , faktycznie z emerytami jest problem , bo oni pracuja majac srodki do zycia , a młody siedzi na bezrobotnym i płaci mu panstwo czyli My ! jestem z slaska , tutaj emeryci górniczy mają po ponad 3 tys emerytur a dalej pracują , pracuja tam gdzie sa fuchy np w ochronie , siedzi taki na posterunku i otwiera szlaban by wpuscic samochód na teren zakladu , albo czlowieka na jego teren , w sumie ochrona liczy tych ktorych znam około 110 osób wiekszosc to emeryci sztygarzy byli , górnicy , kierownicy itd. i tak jest wszedzie , dlaczego taki na dół nie pójdzie zapiedalac na scianie , tylko sie pcha tam gdzie sie nie narobił - powiem wam dlaczego - bo on w zyciu sie nie narobł stad pracuje dalej

n-flagranti- bo w polsce potrzebuja do pracy ludzi z wyzszym wykszt, 25 letnich i z dwu letnim doswiadczeniem Tworzy się bzdurne wymagania pierwszeństwo mają znajomi;) druga grupa to emeryci i renciści bo od nich nie trzeba tyle odprowadzać czyli zysk dla pracodawcy. Do tego taki emeryt nie ucieknie do innej pracy. Stąd jak pracodawca ma do wyboru młodego a emeryta to wybiera emeryta.

Gość tyż bezrobotna
Byłam dziś w PUP. Jedyne o czym pani ze mną rozmawiała to o podpisaniu się na jakimś papierku, bo jakieś tam informacje uległy zmianie i podpisaniu się na liście. I to wszystko. Nie ma żadnych ofert pracy. To znaczy są, ale operatorem wózka widłowego, ślusarzem czy mechanikiem samochodowym to ja nie zamierzam być. A gdziekolwiek na produkcję wymagają doświadczenia min. rok. Tak to właśnie jest.

akurat ja jestem desperatem,ktory odpala od reszty, mam bezrobotne kolezanki nawet studiujemy podyplomowke, zeby latwiej bylo sie przekwalifikowac i dziecic bezrobocie na dwa, ale to co ja robie to kosmos jest kaska gada- papierek z tego, papierek z tamtego pracowalam jako kasjerka, majac wolny dzien w tygodniu jechalam do wojewodzkiej biblioteki bo miala milion ksiazek w zbiorach wypozyczalam a to historie kina, a to biografie prezydentow, a to druga wojna:( jestem na tej podyplomowce i mialam historie literatury-prof gadal o ekranizacjach, tylko ja i kobiety rocznik 60 ogladaly antczaki,wajdy itd:( tak bedac na bezrobociu myslalam ze jak spedze tworczo czas, to moze kiedys to sie przyda swiatu, moze bede mogla rpzekazywac wiedze obecnie jezdze do tej biblioteki z moim chlopakiem, on sluzbowo, ja wpadam na chwile i zabieram 10 ksiazek raz w tygodniu to nie jest sensacja, horrory, czy romanse aktualnie mam "mlodziez prl" i "polska komedie filmowa po drugiej wojnie swiatowej" no i z "historie ksiazki polskiej w czasie okupacji", "zycie codzienne wojennej warszawy" "zycie codzienne powojennego poznania" dzieczyny ja lubie sie uczyc i lubie to czytac, nie jestm madra, raczej srednio madra, ale chcialabym to w koncu uzyc w zyciu

Gość xcv x
pierdoły ktos tam pisze , mój syn ledwo co zrobił inzyniera , a juz był na trzech rozmowach kwalifikacyjnych bo firmy go wezwały na rozmowy , a ze robi dalej magistra to musiał odmówic - wiec nie prawda jest , ze ktos musi miec starz , ktos musi miec wykształcenie dobre , a nie byle gówniane humanistyczne

Gość xcv x
po co ty to czytasz , komu to potrzebne , komu sie przyda idz ty wreszcie po rozum do głowy

Gość xcv x
pewnie biblitekarstwo albo cos w ten desen ha ha ha

Gość xcv x
jak na lewo ? ledwo co , znaczy ze ledwo co prace dyplomowa obronił !!

musze sie pochwalic ze tez studowałam :D:D:D Admnistracje bezpieczenstwa publicznego. Ochrone osob i mienia. Zajebisty kierunek co nie? Nie ukończyłam bo mnie wywalili za nie zdanie indeksu w czasie. Miałam pieprzony warunek który zdałam ale nie wzięłam wpisu i nie zdałam indeksu, po czymś takim powiedziałam sobie dość. Wyjechalam i jestem szczesliwa :)

xcv x a co syn za kierunek skończył? coś za ładnie to wgląda. Powiedz otwarcie że wtyki miałaś i syn wkręcony;)

problem w tym że zazwyczaj firmy nie szukają inżynierów zaraz po studiach. Trzeba mieć np uprawnienia budowlane/projektowe. A to trochę czasu zajmuje.

tak polonistyke:( i robie podyplomowo cos tam innego robi sie podyplomowki zeby mozna bylo znalezc prace dlaczego to czytam? bo akurat takie rzeczy są ciekawe, nie bede studiowac wizazu ani ekonomii macie racje byle jakie wyksztalcenie humanistyczne szkoda tylko ze ja nie mam byle jakiego wyksztalcenia- zwlaszcza na zajeciach z filologii klasycznej laciny tlumaczylismy ksenofonta, tego sie nie robi na zadnej byle jakiej uczelnii:) wiem ze ciezko po j.polskim dlatego robie podyplomowke:( nie powiem jaka, bo zaraz sie okaze ze jakas dziewczyna bedzie wiedziala o jaka emerytke chodzi:)