Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna kontra uklady

czemu,powiedzcie mi czemu emeryci nie pojda na emerytury

Polecane posty

tyle sie mowi o wyrownianiu szans, o zblizeniu wsi do miast, a najgorsze jest to ze zatrudnia sie albo emerytow pracownikow(emeryt nauczyciel ekonomii? hehe, chocby to jaka to ekonomia moze byc u takiego emeryta ktory nie umie pasjansa na komputerze wlaczyc, jaki to emeryt nauczy dzieci programu komputerowego) albo malowanych magistrow po znajomosci

teraz magistra może mieć każdy głupi. Trzeba jeszcze mieć jakieś pojęcie o tym co się studiowało żeby znaleźć pracę.

dlatego moja była klasa ze szkoły średniej praktycznie w całości wyjechała za granicę. Zostały ze 3-4 osoby na miejscu

masz racje kochany koktajlu, ale ja w dziecinstwie szukalam janko muzykanta wsrod dzieci, a nie grzywki do obcięcia:(

Gość xcv xvdf
uprawnienia moje to wszystkie praktycznie maszyny budowlane - od wózka widłowego , po wszelkiej masci koparki , ładowarki , spychacze no i dzwigi ! jak i żurawie .

gdybyś poszła do zawodówki po 5 latach byś miała własny salon i pieniądze.

jezeli dziewczyna ma dryg do kelnerki, nich otwiera stolowke, do grzywek a pewnie moja matka jest z pokolenia ktore woli robic z chlopa krola(magister malowany-czyli kazdy) niz pojscie za powolaniem gdy ja mowie do kuzynek, pomyslcie dziewczyny czy nei lepiej isc na technika farmacji- dwa lata zawod, to oni nie(bo rodzice kaza im studiowac) jak mowie a moze kurs niemieckiego,angielskiego zamiast pedagogiki to mnie wysmiewaja mowie wczoraj, bo moj siostrzeniec ma 7 lat i takie tam, ze studia bedzie konczyl-tak mysla moi rodzice a ja do nich, mam nadzieje ze znajdze pasje i jak zechce byc fotogrfem to np zrobi tlko dwuletnia szkole policealna:)

xcv xvdf słabo myślałem że masz uprawnienia budowlane, gazowe itp

Gość xcv xvdf
od lat chce otwozryc salon fryzjerski , ale w moim miescie i okolicach to jest bez sensu , by zarobic na takim salonie strzyzenie damskie nie moze wynosci około 20 zł to jest egzystencja a nie zarbianie

tylko że technik farmacji żeby nabyć uprawnień musi robić za groszę 2 lata. Za kolorowo też nie jest to pełno aptek sieciówek. Koleżanki matka kiedyś robiła w aptece i miała negatywne zdanie. Odeszła do szpitala. Miała magistra z farmacji.

Gość xcv xvdf
dzis apteka to juz nie jest dobry interes , da sie zyc , ale nic wiecej

Gość xcv xvdf
wiecej ja zarabiam niz znajomy wyciaga z apteki - a niby ma wlasny interes - rozumiecie ?

dziewczyny a ładne jesteście? może sponsoringiem się zająć? lub wyjazd za granicę? niedługo otwierają granicę na legalną robotę w Niemczech/Austrii

Gość xcv xvdf
tak :) dupa da sie zarobic konkretne pieniadze , ale trzeba miec ładną dupę :)

do zawodowek potrzeba fryzjerek i rozumiem, nawet swietnie ze sa dobrzy rzemieslnicy-chwala wam za to, ze świetnie pracujecie tak samo i widlowym i zurawiowym, kursy to dobra rzecz:) Ale tam by nikt mi nie mowil o sienkiewiczu-ktorego dopiero ostatnio stwierdzilam, ze mam juz dosc czytalam zole na lekcjach matematyki pod lawka, smieli sie ze mnie olka przestan,wez idz na dyskoteke:( poszlam na dyskoteke juz na studiach dopiero

Gość xcv xvdf
albo w totka wygrac

Gość i ja się tez wypowiem
tez jestem za tym zeby starsi szli na emeryture...ale podam przyklad: moj tato, staz pracy: 45 lat, zarabia przeszlo 2500 zł...emerytury dostałby 1300 zł...i co opłaca się isc? szczerze nie dziwie sie ze dalej pracuje

Gość xcv xvdf
przestan juz z tymi sienkiewiczami , mickiewiczami itd. przecietnemu zjadaczowi chleba do zycia to nie jest potrzebne ! to juz w ramach wolnego czasu i ochoty zainteresowań ktoś kto ma wolny ów czas moze sie zainteresowac , jednak to mu chleba nie przyniesie

bycie pozytecznym dla spoleczenstwa, czytam dla spoleczenstwa, zeby zgrabiej formulowac mysli, zeby docierac moze z pomoca do tych, ktorzy nie umieja napisac prezentacj maturalnej:( ostatnio robilam zadania dziewczynie z liceum zaocznego no bo nie wiedziala co to są spoleczenstwa aluwialne:( zrobilam jej , niech sie nauczy, zda to ma mi dobre fajki kupic i zapalimy w intencji wyksztalcenia sredniego :)

ktoś sie orientuje ile zarabia osoba która wywozi śmieci? Nie wiem jak taką osobę nazwać z zawodu? (chyba nie śmieciarz :D) pytam z ciekawosci :o

Gość xcv xvdf
miał 45 lat by osiagnac cos wiecej i sie zabezpieczyć , a nie liczyc tylko na panstwo , ja bym mwprowadził bezwzgledy zakaz pracy emerytom , a jak chcesz pracować emerytura stop

Gość xcv xvdf
to pracownik zieleni miejskiej , albo miejskiego przedsiebiorstwa oczyszczania , wcale dobrze nie zarabiają ale to pojecie wzgledne około 2000 zł netto

xcv tak masz racje, pewnie dobrze byloby miec takiego kogos za meza- chodzacy racjonalizm(nie wiem czy jestes facetem czy kobieta):P masz racje, wszyscy macie racje :( tematem jest to, ze czekam az emerytki poczuja powolanie do wnukow