Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniulka1309

Nieregularne miesiączki po ciąży

Polecane posty

Gość aniulka1309

Witam! Mam pytanie. Jak to jest z okresem po ciąży? urodziłam pół roku temu i do tej pory, nawet po porodzie miałam regularne miesiączki aż w tym miesiącu zaczęła mi się spóźniać tydzień. W 4 dniu robiłam test, nie jestem w ciąży.

Gość martucha020290
po porodzie to chyba jeszcze nie moglas miec normalnego okresu bo kobieta sie oczyszcza przez dosc długi czas... Karmisz albo karmiłaś piersią?? ja jestem rok po porodzie i dopiero po pol roku dostalam "normalny" okres bo co drugi miesiąc a ostatnio spóźnił mi się o kolejny miesiąc...

Gość martucha020290
Po porodzie to ty raczej nie miałaś okresu... Kobieta przez dość długi okres sie oczyszcza. A karmisz albo karmiłaś piersią? Ja urodziłam prawie rok temu. karmiłam poł roku i dopiero po odrzuceniu cycka przez mojego synka zaczełam "normalnie miesiączkować. "Normalnie" bo co drugi miesiąc i też na poczatku stresowałam sie czy przypadkiem nie jestem w ciąży ale nie. Lekaż powiedział mi że tak już jest...

Gość aniulka1309
zle sie wyraziłam normalny okres dostałam 2 miesiace po porodzie i od tej pory miałam go co 28-30dni. Nie karmie piersia.

Gość martucha020290
Sory za dwie wypowiedzi cos nie tak poszlo ;p A co do twojej sprawy to moze stres albo ta pogoba... raz cieplo raz zimno i różne świństwa sie organizmu łapią... Jakieś osłabienie albo zbliżająca sie choroba i juz mamy przesunięty okres...

ja tez dostalam okres zaraz po 8 tyg pologu.. :o i od tamtej pory mam nieregularne cykle... a wczesniej przed ciaza bylo ok.

Gość gość
a konsultowalyscie to z kims?

Gość gość
jesli sie ma nieregualrne miesiaczki to najlepiej pojsc do ginekologa, nie ma co zwlekac;) ustali odpowiednie leczenie hormonalne. Ja bylam z takim problemem w http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ i teraz jest świetnie.

Gość gość
po połogu nieregularne miesiączki utrzymywały się u mnie przez pół roku, więc nie było źle. nie martwilam sie tym zbytnio, bo owulacja występowała normalnie. stosuję metodę objawowo-termiczną, a jak mam jakieś wątpliwości to po prostu sięgam po mikroskop owulacyjny, afrodytę.