Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

selena1515

NOCNIK I NAPAD HISTERI

Polecane posty

Witam prosze Was o pomoc moja corcia (17 miesiecy)na widok nocnika dostaje histeri:(:(probowalam ja sadzac wczesniej krawedzie nawet ogrzewalam zeby zimno ja nie przerazilo,usiadla doslownie na pare sekund wybuchajac przy tym placzem:(teraz tez jak probuje ja posadzic to ma bardzo sztywne,wyprostowane nogi i nie ma mowy o siedzniu:(jest histeria,placz :( nie chce ja stresowac ale juz jest duza dziewczynka i powinna od dawna siusiac na nocnik...macie jakies dobre wskazowki,sposoby???prosze o pomoc.Pozdrawiam.

powinna? jeszcze niekoniecznie... moja młodsza też unika nocnika jak ognia choć jej starsza siostra w jej wieku dawno już do niego się załatwiała... zależy od dziecka...

Gość mój młodszy synek ma to samo
straszy tez nie chciał na nocnik robić, tylko od razu do WC+ nakładka .... myślę, że z młodszym będzie podobnie....

żeby ją oswoić na początek zrób z tego zabawę-sadzaj lalki ,misie na nocnik mów że lala zrobiła siusiu -bij brawo i mów -"zobacz lala zrobiła siusiu chcesz też spróbować?

napewno poskutkuje . tylko pamiętaj NIC NA SIŁĘ BO SIĘ ZRAZI!!!!!!!!!!!!!!!!

Widocznie nie jest jeszcze gotowa, poczekaj troszkę i znowu spróbuj, nic na siłę, bo osiągniesz skutek odwrotny od zamierzonego. Moja w tym wieku też tak reagowała, bawiła się nocnikiem, lale robiły "siku", nosiła go nawet na głowie :), ale żeby skorzystać nie było mowy. Próbowaliśmy co miesiąc i dokładnie po drugich urodzinach siadła grzecznie i z dumą zrobiła co trzeba :)

Gość mamaaaaaaaa22
mi sie wydaje ze dziecko poprostu nie jest gotowe Pamietaj ze kazde jest inne i kazde inaczej do wszystkiego dojrzewa Moj synek przestal sikac jak skonczyl 2,5 roku Oczywiscie sadzalam go na nocnik ale jak nie chcial to go nie zmuszalam Raz zobaczyl w sklepie taka duza ciezarowke obiecalam mu ze jak bedzie sikal do nocnika to mu kupie Czesto chodzilam z nim do tego sklepu zeby mogl poogladac i to go motywowalo jak tydzien nie zesikal sie w pieluszke ,nocy oczywiscie nie licze to mu kupilam:) powolutko do wszystkiego sama dojrzeje:)

Gość mama sama w domu...
mój miał to samo ale nie naciskałam pytałam czy chce na nocnik jak krzyczał że nie to go nie sadzałam teraz ma 20 miesięcy i czasem woła że chce a jak ja go pytam czy chce i powie że tak to go sadzam i wtedy robi zawsze raz mniej raz więcej nie rób nic na siłę

Gość grrrrrr...............
"... juz jest duza dziewczynka i powinna od dawna siusiac na nocnik..." ... Wez nie przesadzaj :O... moja corka ma prawie 2 lata i jeszcze nocnik traktuje jak zabawke ;)... i wcale nie uwazam ze "juz powinna".... musi SAMA do tago DOROSNAC !!

tak jak piszecie moja tez traktuje nocnik jak zabawke chetnie sadza na niego misie, lale ale sama usiasc nie chce i faktycznie nic na sile..moja kolezanka...dzisiaj ja wypytalam...swojej corce za zrobienie na nocniku w nagrode przyklejala na lodowke naklejki mala bardzo sie cieszyla i non stop chciala na nocnik wyciskajac chociazby kropelke zeby tylko dostac naklejke ale miala wowczas dwa lata.. grrrrrr....piszac ze jest duza i ze powinna mialam bardziej na mysli roznice miedzy nia a synkiem z oswajaniem sie do nocnika on mial rok jak siusial,ona najwidoczniej nie jest jeszcze gotowa poczekam i sprobuje za tydzien lub dwa ale oczywiscie nic na sile. Dziekuje za rady!!:) i pozdrawiam.

myślę, że za bardzo ona czuje presję. mój synek ma 18 miesięcy i tez zaczynam uczyć go załatwiać na nocnik, ale nie na siłę. sama siadałam na nocnik i udawałam, że się załatwiam, jemu się spodobało i oczywiście musiał po mnie powtórzyć :D w ciągu jednego dnia nauczył się sam siadać i mówić "siii" w pampersie a ja biłam mu brawo choć to była zabawa. teraz sam co jakiś czas siada na nocnik i woła "siii" bardzo mu się to podoba. ściągam mu wtedy pampersa i nawet jak nic nie zrobi to biję mu brawo :) jest coraz lepiej :)

Gość moj syn ma prawie 2 lata
i zaczne za 2-3 miesiace nauke. Caly czas go obserwuje i nie chce przyspieszac dopoki nie bedzie w pelni swiadomy co trzeba zrobic. Nic na sile :)