Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoska

Bielsko-Biała ciezarne 2011

Polecane posty

Gość jestem z okolic bielska
nie mój lekarz tam nie pracuje, a jednak jak mu powiedziałam że chcę tam rodzić to stwierdził że dobry wybór

no wlasnie moj tez poleca wyspianski a pracowal i na wyspian... i w wojew.. teraz gdzie w katowicach raz w tyg pracuje w jakiejs klinice napisz koniecznie opinie jak urodzic moja bratowa narzekala na pielegniarki po porodzie niestety nie pomagaja przy karmieniu ale jesli to twoje drugie dziecko to nie ma sie czym martwic bo napewno sama sobie dasz rade

jest to moje pierwsze dziecko,napisałam że mam doświadczenie bo długo pracowałam jako opiekunka dzieci łącznie z noworodkami i to od samego szpitala tak miałam też styczność z blizniakami i wcześniaczkami tak więc dzidziuś to dlamnie nie nowość no jedyne co nie robiłam to nie karmiłam piersią oczywiście:-)

jak trafiłam w styczniu na wyspianskiego poznałam tam 14sto latke która właśnie urodziła! mówiłą mi że jak była w wojewódzkim bo też miała jakieś tam problemy to traktowali ją jak jakąś smarkule i wyraznie dali jej odczuć że w jej wieku nie powinno mieć się dzieci bo też traktowali ją tam jak dziecko dlatego zdecydowała że urodzi na wyspianskiego, i bardzo sobie chwaliła mówiłą że położne ją wszystkiego uczą i nie traktują ja inaczej niz inne rodzą ce tam matki.

no to super, walsnie ja tez poznalam tak duzo dziewczyn ktore od razu wiedzialy ze beda na wyspianskiego rodzic bardzo zadowolone byly Ja jak pierwsze urodzilam mialam ogromne problemy z karmieniem bo mialam wklesle sutki nie chcialy mi za cholere wychodzic i maly nie mogl chwycic na szczescie maz zaopatrzyl mnie w takie nakladki (oczywiscie dostalam opieprz od pielegniarek jak to widzialy no ale lepsze to niz karmienie butelka) tak ze sobie sprawdz czy nie bedziesz miala z tym problemu wtedy babka z poradni laktacyjnej mnie ochrzanila ze nie cwiczylam sutkow w ciazy i teraz mam problem tylko kto mial mi powiedziec ze mam cwiczyc !!! a teraz dowiedzialam sie ze wogole sie nie cwiczy sutkow bo moga wywolywac skurcze A cwiczylas miesnie kleberga czy jak to sie pisze? :)

nie ,nie świczyłam nic, o tych sutkach to też słyszałam że moga wywołac wcześniejszy poród, mi juz tak coś cieknie więc myślę że pokarm powinnam mieć a przystawienia do piersi to chyba przychodzi instynktownie więc jakoś to będzie:-) naczytałam się poradników o karmieniu no ale wiadomo że w rzeczywistości to potem inaczej wygląda ale jestem dobrej myśli

Gość !!!!!!!!!!!!!!!28
Na wyspieńskiego jest tak że jak nie ma miejsc- a bardzo często tak jest bo lekarze z tego szpitala najpierw swoje pacjentki biora to odsylaja do wojewódzkiego, więc nastawione mamusie na poród tam wlasnie niech sie nie zdziwia, tak wlasnie bylo z moja bratowa.

no wlasnie tez to slyszalam na forum tyle ze osobiscie nie znam zadnej dziewczyny ktora by odeslano

jaki wozek zamierzacie kupic? no i gdzie wogole w bielsku a moze okolice bielska mozna kupic np x-landera, Quini albo mutsy?

Moją szwagierkę tak odesłano, była po terminie i zgłosiła się tak jak jej kazano na oddział i niestety odesłano do wojewódzkiego z powodu braku miejsc:(

a co powiecie o Esculapie???? ja prowadzącego mam z wyspiana ale cholera ten szpital mnie jakoś ni eprzekonuje!!!

Gość ashley1111
hej mam polroczna coreczke. rodzilam w esculapie i bardzo polecam. kwotowo wyszlo taniej niz moja kolezanka placila na wyspianskiego za sale i polozna. znieczulenie ekstra, opieka rewelacyjna. wiem jednak ze minusem jest brak oddzialu patologii noworodkow, ale nie ma co zakladac, ze cos bedzie nie tak. szkola rodzenia w wojewodzkim, zajecia u Beaty - swietna babka, cierpliwa wszystkie tematy trafione, ciekawie omawiane POLECAM jesli chodzi o zakupy to blanca i gluck to najdrozsze sklepy w bielsku. w dudusiu jest fachowa obsluga - kupilismy tam wozek TAKO JUMPER X i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam

Gość ashley1111
a szkola rodzenia wg mnie jest zajebista sprawa- nie tylko uczy co i jak z porodem, ciaza, dzidziusiem, ale dodaje pewnosci siebie i umozliwia poznanie wielu osob w tej samej sytuacji. my ciagle utrzymujemy kontakt, spotykamy sie, chodzimy razem na spacery, radzimy sie w sprawie lekarzy, szczepionek, sklepow, jedzenia, karmienia piersia itp. mamy swoja skrzynke meilowa, ktora pelni funkcje takiego zamknietego forum. ponadto jest to ciekawy sposob urozmaicenia sobie czasu.

a gdzie jeszcze mozna obejrzec wozki bylam w glucku u dudusiu, wogole to mam zamiar zamawiac przez allegro ale chodzi mi o obejrzenie wozeczkow

atena tez mam termin na maj ale ja rodze na Wyspianskiego choc moj lekarz juz tam nie pracuje mialam okazje lezec niedawno w tym szpitalu i bylam pozytywnie zaskoczona Ja jednak jestem zdania ze szpital to szpital

bbmamuska- ja tez uwazam ze szpital to szpital, ale kurde po I porodzie mam traumę. skorzystam z medycznych nowosci typu znieczulenia no chyba ze połozna z wyspianskiego mnie przekona do siebie, ale narazie jestem za eskiem.

atena a masz polozna z wyspianskiego? ja pierwsze rodzilam ze znieczuleniem ale to w Krakwie typowym szpitalu gin-poloz teraz sie przeprowadzilam do Bielska i moi znajomi polecaja Wyspianskiego mam lekarza zreszta ktory niegdys pracowal na wysp i rowniez mi go polecal tak ze wyprobuje :) napewno opisze wszystko na forum jak urodze mysle ze porod pojdzie szybko drugie niby szybciej sie rodzi:) tak ze nie ma co spowalniac znieczuleniem ktrorego i tak nie ma sznas dostac na wyspianskiego :)

tak, mam położną z wyspiana. Jakaś Renata - nie znam blizej poleciła mi ja koleza - spotkam się z nią poczatkiem kwietnia przed ESKULAPEM bo musze wiedzieć czy ona jest przekonująca.

atena a moglabys mi powiedziec jak taka polozna sie zalatwia? nie wiem czy jechac wczesniej na wyspianskiego i pogadac z tymi poloznymi czy dopiero jak bede rodzic dogadac sie z polozna nie mam zielonego pojecia

bbmamuska - więc tak: Mój prowadzący dał mi namiary na jakąs Iwone dostałam m-c temu telefon do niej i imie nazwisko- tyle. Jakoś do tej pory nie mam przekonania aby do niej zadzwonic, intuicja mi podpowiada aby sie wstrzymac . Kolejna położna Renate uzyskałam z polecenia od koleżanki bede do niej dzwonić po 1 kwietnia aby sie umówić - ale też czuje ze to nie to. Niewiem jakoś tak czuje i tyle. Na 7 kwietnia jestem zarejestrowana do Eskulapa do Manderli - ide t5am raczej. Ale o tym zdecyduje wizyta w szpitalu do tego 7 kwietnia bo jak juz zapłace z góry w Esku to żal bedzie odmawiać.

Gość ashley1111
Co do wózków to oprócz tych dwóch punktów, o których pisałaś to jeszcze jest Świat wózków z wapienicy- nie znam dokładnego adresu, ale z Międzyrzeckiej się skręca (jest szyld). Co do położnych to najpierw trzeba się z taką spotkać i sprawdzić czy nam odpowiada. Jeśli czujesz, że z jakichkolwiek względów to nie to, to zdecydowanie trzeba sobie dać spokój. Najważniejsze, to czuć się dobrze w jej towarzystwie i jej ufać. Znam fajną położną z wojewódzkiego (prowadziła szkołę rodzenia) nazywa się Beata, ale nie znam nr telefonu. może na stronie tej szkoły będzie. Nawet nam opowiadała o przypadku, gdzie jakaś kobieta chciała rodzić w domu i wzięła położną, która jej tak średnio odpowiadała i nie urodził przy niej. Musiała szybko jechać do szpitala bo już wszystko wskazywało na finish a ta się tylko męczyła. Przyjechała do szpitala i jak zobaczyła inną położną to urodziła w 5 min. Co do tego lekarza z eskulapa to przyjmował mój poród i szczerze powiem, że miałam ochotę go zabić :) ale kobietę rodzącą to chyba wszystko wkurza :) Pozdrawiam

w wapienicy sa przewaznie wózki firmy TAKO za 1200 cały komplet kosztował jeszcze 2 m-ce temu. pani go poleca ale słyszałam ze ten wózek jest dośc często awaryjny. ja oglądałam ciągle ten x-lander ale dziś jak zobaczyłam go na zywo - ma za szeroki rozstaw tylnich kół, ale ponoć taka moda, albo urok.......hmmmmmmmmmmmm

a gdzie ogladalas x-landery? ja sie przymerzam do musty transporter bardzo fajny lekki wozeczek ale jeszcze sie zastanawiam nad teutonia cosmo jakby jaksa uzywka po pieniadzach sie znalazla to pokusilabym sie na to cudo, jak dla mnie rewelacja a jaka swietna spacerowka

x-lander jest na żywo do oglądnięcia na piłsudskiego w sklepie dla dzieci, ja wjeżdzałam od strony komorowickiej na ten plac duży, a drugi taki wózek jest wystawiony koło AUCHAN w tym dziecięcym koło tez JYSK-a. ALE CENA Z KOSMOSU. OGLĄDNIJ BO WYDAJE MI SIE ZE GONDOLA JEST WĄSKA BARDZO. Ale spacerówka jest zaje-fajna.......

Witam. Jestem młodą mamą i chciałabym Wam zaproponować zakup kompletu pieluch (15 sztuk z trzech firm) na start dla Dzidziusia żebyście mogły sprawdzić jakoś, materiał i chłonność bez kupowania całego opakowania. Dodatkowo taki komplet umożliwia sprawdzenie czy Dzidziuś nie ma uczulenia oraz czy pieluszki danego producenta nie powodują odparzeń. http://allegro.pl/wyprawka-niemowleca-zestaw- ktory-warto-miec-zobacz-i1541587426.html Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań!

jest jeszcze jedna polska firma wózków RIKO ja kupuje ten z RIKO - Alpina. Cos w sobie ma.