Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PorządnaObywatelka;

Kiedy zobaczyłyście dwie kreski :):)

Polecane posty

Opowiem pierwsza i czekam na wasze historie:) Miałam 20 lat jak zobaczyłam dwie kreski.. to było coś w stylu: "Ja pierdole, już nie ma odwrotu....." Zero stresu, w ogóle nic. Pustka. Wyszłam z kibelka z usmiechem na ustach i powiedziałam do faceta: "bedziemy mieli dzidziusia" Usiadłam, zapaliłam papierosa, potem drugiego. Zadzwonilismy do jego rodziców którzy byli za granica a potem pojechalismy do moich. "Musimy wam coś powiedzieć. Jestem w ciąży" Zero gratulacji, ojciec gapił się z niedowierzaniem, "jego córeczka w ciąży?" Reakcja siostry: "O Boże jak super, w koncu zobaczysz co ja przeżywam z moimi dzieciakami !!!" Reakcja brata: PODAŁAM MU TEST: "Co to jest?" (wącha) ..... Reakcja teściowej: "Niech ktoś poda mi krzesło..." Reakcja teścia: "(Cisza.....) No to kiedy bawimy się na weselu?" Bawiliśmy się trzy miesiące później ;)

Gość bon apetito
i jesteś teraz zadowolona z decyzji? bo wygląda na to ze nie bardzo Cię ta ciąża ucieszyła ja byłam bardzo zaskoczona wynikiem testu (choć staraliśmy się o dziecko) ale to dlatego, że udało się za pierwszym razem. rozpłakałam się i chodziłam w kółko nie mogąc się doczekać jak mąż wróci z pracy mąż się od razu domyślił, uśmiechnął i nie wiedział też co ze sobą zrobić moja siostra ze szczęścia nie wierzyła, myślała że ją wkręcam i że mnie zabije jak to ściema mamie powiedziałam "będziesz babcią po raz 4" (siostra ma 3) a ona pomyślała że siostra znowu w ciąży i boji się powiedzieć więc mnie wysłała reszta bardzo sie cieszyła, aż byłam zdziwiona jak bardzo

Jestem zadowolona, oczywiście:) Byłam z facetem 4 lata i w końcu wpadliśmy ale i tak chcieliśmy wziąć ślub i mieć dzieci tylko jeszcze nie teraz. (najpierw chcieliśmy mieszkanie, dorobić się trochę a potem dzieci) No ale stało się :)

Gość bon apetito
siostra się bała że mama będzie jęczeć że już ma trójkę a tu następne

Gość bon apetito
nikt więcej nie chce już opowiedzieć? łeeeee

to pewnie się cieszyła jak gwizdek jak usłyszała zedruga córka bedzie miała dziecko:) nie dlatego, że tamta ma juz 3 ale, ze wam się w końcu takie szczęście trafiło :)

ja jak zobaczyłam 2 kreski to mało zawału nie dostałam :D Przez 2 dni z kibla nie schodziłam z nerwów ;) W 7mym miesiącu dopiero się przyznałam rodzicom... Ale niczego nie żałuję ;) Macierzyństwo to najcudowniejsze co mogło mi się pryztrafić ;)

Gość yuha
Mój syna ma 6m-cy, a mi znów zatrzymał się okres i boję się zrobić test...

a co do reakcji bliskich... Pochodze z rodziny bardzo katolickiej a rodzice są starszego pokolenia ( mama mnie urodziła w wieku 43 lat ;P). Jak jej powiedziałam ( bałam się jak cholera :D) to mnie przytuliła i powiedziała: Wszystko będzie dobrze! Damy radę! O nic się nie martw. Dziecko to dar od Boga- spodziewałam się, że wyrzuci mnie czy coś... a tu taka reakcja. potem tata wrócił z pracy. W między czasie przyjechała moja siostra i to ona powiedziała tacie. Najpierw bez słowa wyszedł z domu.... myślę sobie- będzie afera jakich mało! Wrócił gdzieś po 20min... przytulił mnie i powiedział praktycznie to co mama ;) Chyba zrozumieli, że jak już jestem w 7 miesiącu to nie mają co się nade mną pastwić :D

tak i co z tego, że zapaliłam? Na drugi dzień zapaliłam jeszcze ze dwa i potem już rzuciłam (na 2 lata prawie) niestety teraz z nerwów znowu popalam.......

Gość bon apetito
Bellik ile masz lat? i czy nie byłaś wtedy mężatką?

Gość a ja czekam juz 2 lata
jak wkoncu sie doczekam moje malenstwo bedzie najbardziej wyczekanym dzieckiem i upragnionym!!!

PorządnaObywatelko to prawda... wsparcie bliskich to ważna rzecz ;) Ja urodziłam 3 dni przed 18tymi urodzinami :D Powiem szczerze, że wydawało mi się, że będzie mi bardzo ciężko, jednak było okej ;) Dzięki temu, że moja mama chętnie została z małą mogłam po 3 tyg. wrócić do szkoły i bez problemu nadrobić zaległości :) potem klasa maturalna, studia... wszystko się da, a jak ma się jeszcze do tego bliskich to naprawdę macierzyństwem można się tylko cieszyć ;)

bon apetito teraz mam 23 lata. Jak mała miała 6 m-cy to wyszłam za mąż ( śl cywilny). Mąż polazł do woja ;P Jak wrócił to wzięliśmy ślub kościelny. Wtedy się wyprowadziliśmy i tak sobie żyjemy w szczęściu :):):):):)

Gość bon apetito
Bellik no to dobrze że tak się układa :) pomyślałam że może miałaś 15 lat i stąd bałaś się reakcji rodziny

nie no 15 lat nie miałam ;) Hania urodziła się dokładnie 3 dni przed moją 18 :D w moje urodziny wyszłyśmy ze szpitala ;) Powiem szczerze, że jak patrzę na to teraz to chyba był dla mnie najlepszy czas :):):):) Choć wtedy bardzo się bałam ;)

Gość bon apetito
miałaś 17 czyli byłaś bardzo młoda ale skoro się wszystko ułożyło to dobrze

wg mnie w kazdej sytuacji kobieta jest w stanie sobie poradzić :) Co nas nie zbije to nas wzmocni :D No ale dziołszki... poopowiadajcie jakie były wasze reakcje na te 2 kreseczki :D

Gość sariita31
hej , dziewczynki i j a do was mam nadz. dołacze, czekam na okres 23 ma byc, ale mam nadz ,ze nie bedzie:)i wkoncu zostane mama.

hihihihi faktycznie :D same młodziutkie na razie :D

"nie mogłam uwierzyć że tak po prostu jestem sobie w ciaży' no ja tez jakos tak nie wierzyłam.. dziwnie sie czułam z myślą, że będę mamą :) w tak mlodym wieku :)

byliśmy z chłopakiem własnie na dorobku w Anglii, okres spóźniał się jak zwykle (cykle nieregularne) koleżanka w pracy właśnie oznajmiła mi, że jest w ciąży, mówiła, że jakoś dziwnie się zachowuję, chłopak też to samo. kazali zrobić mi test a ja ciągle upierałam się, że okres lada dzień nadejdzie, że to tylko głupie wymysły. na odczepnego po drodze do pracy kupiłam test ciążowy i żeby mieć to już z głowy zrobiłam go od razu w toalecie w centrum handlowym... i doznałam szoku jak zobaczyłam od razu dwie silne krechy.... posiedziałam w kibelku jeszcze jakieś 10 min. po czym poszłam do sklepu, kupiłam beżowego misia. wyruszyłam do pracy. zmieniałam koleżankę, która była cała w skowronkach od 2-óch tygodni bo przecież w ciąży jest... weszłam i nic się nie odzywałam, ona mówi, że grzywkę sobie zrobiła podobną do mojej i teraz będziemy wyglądały prawie jak siostry- ja do niej- może ciążą też mnie zaraziłaś co..??? ona zdębiała i za chwilę cieszyła się jak szalona :) dzień w pracy minął bardzo wolno, chłopak przyjechał po mnie i jadąc do domu nie odezwałam się ani słowem. w domu wyciągnęłam beżowego misia i wręczając go mojemu chłopakowi, powiedziałam- kupiłam beżowego bo nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka, beżowy to uniwersalny kolor....:) on trzymając tego pluszaka patrzył na niego ze zdziwieniem i zapytał misia- poważnie??? ja na to- poważnie :) podszedł do mnie i uściskał mnie bardzo mocno po czym szybko puścił i zaczął przepraszać, że tak mocno i ma nadzieję, że dzidzi nic nie zrobił :) byliśmy razem już 7 lat, ślub wzięliśmy jak synek skończył rok :)