Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drapaczka

Jest tu ktos z atopowym zapaleniem skory?

Polecane posty

Gość drapaczka

Atopicy, jestescie?

Gość nie ma tylko ty
masz tego syfa bo sie nie myjesz

Gość drapaczka
zastanawiam sie gdzie pracuja atopicy, jak wyglada ich dorosle zycie koncze wlasnie studia i jak pomysle o tym co dalej to mam ochote skoczyc...

Gość drapaczka
chciałabym zostac dzivvką ale klienci sie wystrasza ze mam kiłe:(

normalnie żyje :) też jestem studentką i jakoś specjalnie to nie przeszkadza.. wiadomo ,że jest sporo kosmetyków których używać nie możemy i wiele rzeczy uczula niestety ale jak się ma przepisane maści od dermatologa i smaruje regularnie to prawie nie widac:(

Może ja mam niecko słabsze to atopowe zapalenie a gdzie Tobie ono się objawia?? mi tylko wyskakują plamki pod łokciami i kolanami czasem swędzą mnie również całe nogi np po myciu w ciepłej wodze ... no niestety łatwo nie mamy .. ale oglądając zdjęcia na internecie jak mogą wyglądać ludzie z tą chorobą to dziękuje Bogu ,że u mnie nie jest to tak nasilone ..

Gość drapaczka
ja mialam zazwyczaj na rekach, ale od roku mam tez na twarzy i to mnie dobija totalnie

Właśnie mnie też czasem swędzi twarz i pojawiają się czerwone plamki .. ale to zależy od pory roku również zauważyłam ,że latem jest to nasilone chyba dlatego ,że skóra się bardziej poci .. mi pani dermatolog kazała zrobić testy na których wykazane będzie co mnie uczula żeby stwierdzić w jakim okresie brać słabsze leki .. czy byłaś z tym u dermatologa? jeśli tak to co Ci przepisał bo mi już kilka lat przepisują ciągle sterydy :o a słyszałam ,że ich nie można brać cały czas..

Gość drapaczka
dermatolodzy mowia mi "taka juz pani uroda", przepisuja sterydy i tyle, wyleczyc tego nie wylecza mialam testy i NIC nie wykazaly nie mozna sterydow stosowac dlugo, szczegolnie na twarzy nie mozna

No właśnie a ja już sterydy biorę ładnych kilka lat :o no taka nasza uroda ale ponoć może się cofnąć samoistnie lub na jakiś czas uśpić więc miejmy nadzieje :) najlepiej unikać alergenów ale to wiele rzeczy trzeba by było sobie odmawiać. Więc trzeba się z tym pogodzić :)

mam azs! na szczescie nie jest nasilone juz w tym momencie, rzadko kiedy robia mi sie egzemy tak jak mialam kiedys. tyle, ze skora sucha, latwo o podraznienia, zaczerwienienia, mnostwo kosmetykow uczula. zazwyczaj polecane sa kosmetyki na parafinie, u mnie to tylko pogarsza stan skory. jedynie jak mi cos wyskoczy, jakas egzema, to masc nagietkowa, ktora jest na wazelinie. ostatnio odkrylam krem brzozowy, super sobie radzi ze skorą (tylko zrobcie sobie najpierw probe uczuleniową). gorzej z myciem, tu wszystko podrażnia. z drogeryjnych kosmetykow lubie alterre, nic mi nie podraznia i ladnie skore nawilza i natluszcza. z aptecznych nie stosuje bo wszystko na olejach mineralnych, dla mnie porazka :( piszcie dziewczyny czego uzywacie. a i czy ciagle bierzecie leki przeciwhistaminowe?

autorko a może masz jakieś stresy ostatnio? ja miałam straszne problemy z AZS na dłoniach jakiś czas temu a byłam wtedy pod straszną presją...gdy skończyły sie problemy znikneły wypryski...

izotec to chyba lek na to o ile dobrze kojarze...moj ex też to miał... po myciu rąk było gorzej czyli takie osoby nie mogą mieć mokrej pracy np. zmywak odpada, takze lepeij nie pracować w kurzu

Je taime mon amour mylisz pojecia 1. izotec jest na tradzik 2. azs to nie jest problem ze na rekach ci sie egzema robi. azs to ougolniony stan, gdzie od malenkosci sie robia stany zapalne, egzemy na skorze, jest scisle powiazany z alergiami wszlekiego rodzaju, sucha skora, prawie kazdy atopik ma astme, katar sienny, zapalenie spojowek przewlekle. to nie jest jednorazowe uczulenie.

oczywiscie objawy moga miec przerozny stopien nasilenia. jako dziecko bylam ciagle leczona sterydami, bo takie zmiany na skorze mialam. pozniej jako nastolatka nie musialam leczyc sie sterydami, ale nie moglam nawet dotknac opakowania proszku do prania bo mi sie rany robily, skora zlazila. jak nie mialam kontaktu z alergenami, to skora byla tylko przesuszona, ale bez ran. mniej wiecej 95% kosmetykow drogeryjnych mnie uczula, czasem tylko sie zaczerwieni skora, a czasem jest to okropna wysypka. do tego mam astme, alergie pokarmowe, kontaktowe, wziewne

Ja mam od 2-3 lat egzemę na palcach prawej dłoni, wiosną i latem pojawia się częściej:o Dawniej nic takiego nie miałam, a teraz coś mnie uczula :o

Gość katarynka21
tez mam atopowe zapalenie skóry.Krostki pojawiają sie praktycznie wszedzie kiedy mam duzo stresu.Nie moge sypiać nocami ,bo tak strasznie swedzi.Teraz naszczescie nic mi nie wyskoczyło i po 2 miesiecznej męczarni pozbyłam sie krostek na rękach ,nogach plecach itd.Mi bardzo pomagają kosmetyki Ziaja ,maść hydrocortisinum oraz wazelina.Po każdek kąpieli natłuszczam skóre ile sie da i narazie mam spokój.

Gość Wlasnie to swedzenie
wystepuje w 90 % na tle nerwowym. Pracuje w szpitalu i wszyscy , co maja naruszony system nerwowy, depresje i.t.p. sie drapia. W wiekszosci zostaja im blizny. Najczesciej swedza rece i nogi.

Gość fleksiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
moja córka miała w zgieciach rak , pod kolannami , na nadgarstku i w okresie dojrzewania objawy znikneły i oby nigdy nie wróciły uciazliwe i drogie :( wszystkiego dobrego wszystkim i duzo zdrowia :)

Gość Wlasnie to swedzenie
W niektorych przypadkach, jest to grzyb. Mozna go miec we wnetrznosciach i w ten sposob on wychodzi na zewnatrz. Wtedy bierze sie tabletki doustnie. Poznac go po tym ze zawsze atakuje te same miejsca.

Ja też mam atopowe, głónie na twarzy mi się pojawia. Trafiłam kiedyś na genialną panią dermatolog, pół roku leczenia i póki co do tej pory mam spokój:). I w razie czego zawsze mam na podorędziu maść, która czyni cuda. A nazywa się Protopic :)