Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama joasi

Prezerwatywa w małżeństwie

Polecane posty

Gość mama joasi
A co myślicie o podwiązaniu faceta? zaproponować to mężowi? Czy może niech spłodzi jeszcze jedno dziecko i dopiero wtedy?

Gość taratara
będąc facetem w życiu bym się na podwiązanie nie zgodziła.

Jeśli to do mnie pytanie to na Uniwersytecie Jagiellońskim wydziale farmaceutycznym plus jeszcze na konferencjach w pl i za granicą, za tydzien jadę do londynu na kolejny zjazd,ale do końca nie wiem jaki będzie temat. Śmieszne to jest dziewczyny że wszystko co na nie kojarzy wam się z fanatyczkami religijnymi. Nie moja sprawa, pozdrawiam.

Gość ojjjjjjjjjjjjj
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4040399 Tu było o spirali. Podobno boli i jakiejś powstało zapalenie. A podwiązanie to tak samo jak ta spirala. Spirali też nie polecają jak nie ma się jeszcze dzieci, więc u wielu kobiet odpada. Ale faceci nie chcą podwiązać, bo myślą zawsze co będzie jak pozna jakąś inną kobietę i ona będzie chciała z nim własne dzieci i dlatego niechętnie się u nas na to zgadzają. Musieli by odwracać wtedy zabieg i wszystko od nowa, albo pobierać z plemniki prosto z jąder i in-vitro. Za granicą to robią i nic się nie dzieje. Ronaldo ostatnio się na to zdecydował bo ma już kilka dzieci z wpadek. Mój facet chce to zrobić jak będziemy mieć dwójkę dzieci. Trochę nasienia zamrozi na wszelki wypadek jakby się zachciało trzeciego i będzie spokój. A na razie prezerwatywy i nie narzeka, ani on, ani ja. A zrobi to, bo jest mnie pewny i wie, że nie będzie z inną. Ja też wiem, że z nim spędzę resztę życia.

Gość ja nie wiem co wy w ogole
wygadujecie, gdyby organizm myslal, ze jest w ciazy - mozna tak powiedzmy potocznie powiedziec bo nie sa uwalniane komorki jajowe podobnie jak podczas ciazy, ale zadne inne zmiany, nie zachodza, stan podczas brania tabletek nie ma nic wspolnego ze stanem organizmu podczas ciazy, przeciez to smieszne jest, ciaza oprocz zaplodnienia to zmiana ilosci wielu hormonow, a przede wszystkim hormonu ciazowego, co podczas stosowania tabletek nie ma miejsca!!!!

Gość eferferf
złotko ja studiuję farmację więc nie pisz mi takich pierdół błagam:)

To jeszcze troszke musisz się poduczyć:) z tym stanem sztucznej ciaży to nie do końca tak jest oczywiście. Ale dla uproszczenie można powiedzieć że sporo w tym prawdy. Pogadamy słońce jak skończysz już tę farmację i zrobisz np jakąś podyplomówkę, bo na razie to wiesz tyle ile ci powiedzą podręczniki i lekarz ginekolog:)

Gość mnie trochę dziwi ta
krępacja z chowaniem gumek żeby rodzina czy dziecko nie znalazło dziwne to, gumki jak gumki, normalny przedmiot i co że dziecko wyciągnie z szuflady? zje to czy jak? a jak zapyta co to jest, to się powie że to własność rodziców i ma nie wyciągać. a w ogóle są takie blokady na szafki przed dziećmi żeby nie wyciągały np. niebezpiecznych przedmiotów. krępacji przed starszymi członkami rodziny tu już w ogóle nie rozumiem. dziecinada. ja pigułki, prezerwatywy i inne intymne sprawy trzymam normalnie w szufladzie. tampony i wibrator też :P jak ktoś mi ryje po szafkach to niech on się wstydzi a nie ja. ja nikomu nie grzebię.

Gość taratara
no ja też tego kompletnie nie rozumiem. Wiadomo, że małe dziecko może zajrzec do takiej szafki, ale i tak nie wie co to gumki, więc co z tego, że je znajdzie. A starsze powinno być nauczone, że nie grzebie się w szafkach rodziców, a jak go rodzice nie nauczyli to cóż, pozostaje biegac po gumki do garderoby:)

Gość eferferf
hyh i trafiłas jak kulą w płot:) mój ojciec jest ginekologiem wiec z racji swojej uspokój swe emocje.... jestem na ostatnim roku na AM we Wrocławiu.... najwyższy poziom w Polsce z uczelni medycznych.. to chyba sie tłumaczy samo za siebie

Gość kierownik zakładu
Coraz więcej się słyszy o podwiązaniu faceta, ja mam dwoje dzieci i jestem skłonny to zrobić, tylko żona się wacha. Nie planuje innej kobiety, ani więcej dzieci, wiec już będę mógł bez stresowo bzykać się z żonką.

Gość misia1111111111111111111111
oczywiście że tak teraz po 2 ciąży skłoniłam się na tabletki a tak przez prawie 8 lat było z gumą

Gość do po pierwsze
skad wytrzasnelas tabletki "Amelia"??? spirala ta bez hormonu wlasnie ma powodowac delikatne zapalenie po to by nie moglo dojsc do zagniezdzenia jajeczka jest jeszcze zajfajny IMPLANON ale w PL - zacofanym i prokatolickim kraju baaaardzo trudno o tą metode (a mozna ja stosowac matkom karmiacym)

A róbcie co chcecie, tylko się nie dziwcie że jakiś zator później albo coś. Trochę poznać właśne ciało radzę, tak na wszelki wypadek. Co z tego że Twój ojciec ginekolog? mało to konowałów na świecie.

Gość mama joasi
Misiaa11111111111 przez 8 lat jechaliście w gumie? zawsze w gumie?????? a ile razy w miesiącu się kochaliście?

Gość eferferf
mało to niedouczonych farmaceutek, które nie rozróżniają komórki jajowej, od zarodka? wstyd kobieto wstyd:)

taratara w temacie się nie wypowiem, bo nie mam męża :P Ale Ty to jesteś tempa jak długo używany ołówek :D:D Ojjjj ma rację, że biorąc tabletki wprowadzamy nasz organizm w stan taki jak w ciąży :O I dlatego nie pojawia się owulacja. A najbardziej żenujące są teksty " o ludzie nie mogę :D:D:D:D " " o ludzie trzymajcie mnie " :D Wieśniactwo i buractwo.

Ja odróżniam słońce doskonale, gdzie napisałam że nie odróżniam? Widzę czytanie też nie wychodzi:)

Gość taratara
My np. "jedziemy w gumie" już 15 lat z przerwą na dwie ciąże:) Seks różnie, bywa dwa razy dziennie, bywa raz w tygodniu. Zalezy od wielu czynników.

Gość izia87
ja 2 miesiace temu ur i teraz używamy prezerwatyw nie che miec 2 dziecka na razie:)

Gość taratara
NieLubieNiedziel, a tobie polecam lekturę słownika ortograficznego, ewentualnie uzywanie autokorekty:D

Gość ginekologiem to może jest
ale płaca mu za polecanie. dostaje od koncernow swoje to inaczej nie powie jak to, że nieszkodliwe i ze tyle bierze itd. znam ta gadke. lekarze zwykli tez polecaja rozne leki jak dostana kase. mimo, ze inny tanszy, a taki sam to poleca tego kto im placi. kazdy wie to od dawna.

Gość eferferf
heh czytanie z kontekstu ci nie wychodzi... z checia napiszę do kolezanki z UJ i zapytam czy im takie pierdoły na zajeciach pociskają:D oczywiscie ze biorąc tabletki są skutki uboczne, od tego jest ulotka...ale równie dobrze mieso jest naszpikowane hormonami i kobiety mają po prostu problemy ze swoimi naturalnie wystepującymi w organizmie i co jestes weganką z tego powodu? czy tego nie douczli

Gość do eferferf
idz dziecko do książek lepiej, a podpieranie się w dyskusji argumentem w stylu "ja studiuję na najlepszej uczelni a moj ojciec jest ginekologiem " nie wiem o czym ma świadczyc ? bo z pewnoscią nie o tym, że masz odpowiednią wiedzę do jakiejkolwiek dyskusji :O 🖐️ to , że tabletki hormonalne mają wpływ na organizm to oczywiste, zresztą wystarczy poczytac ulotkę w której opisane sa częste i sporadyczne skutki uboczne a co do prezerwatyw - wspołczuje co niektórym podejscia :O

Gość mama joasi
15 lat używacie gum???? Kiedy on był w Tobie bez gumy ostatnio??

Gość eferferf
hahaa dobre dobre.... szczególnie, ze sama je muszę brać i na bank mi je tata polecił przez koncern farmaeutyczny :D normalnie jakieś kryminal rodzinny mi zaraz tu napiszecie... wy wszystko wiecie ? to skoncz medycynę złotko i zobacz jaka jest podstawowa pensja w szpitalu mądralińskie się znalazły

a tobie polecam lekturę słownika ortograficznego, ewentualnie uzywanie autokorekty No jak się nie ma argumentów to czepia się już czegokolwiek byle by tylko zarzucić " ciętą " ( w Twojej opinii oczywiście :D ) ripostą :D Nie ośmieszaj się więcej :)

Gość taratara
No jak byłam w ciązy:) Ja nie mogę brać pigułek i spirali też nie mogę. seks z gumką nie jest zły, kwestia przyzwyczajenia. Jakoś nie widzę specjalnej różnicy w seksie z gumką i bez.

Gość eferferf
oczywiscie ze nawet jestem w książkach w tej chwili:] a wiedza zdobyta na najlepszej uczelni równiez chyba do czegos zobowiazuje moja droga...

Gość taratara
NieLubieNiedziel, póki co to argumentów ty nie masz:)