Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeza mama po cc

Po jakim czasie ureguluje karmienie?

Polecane posty

Gość świeza mama po cc

Mój 10 dniowy synek juz mnie "oszukuje"- karmie go...wydaje sie ze juz dosc, usnął...nie mija 3 - 10min i znow krzyk. To ja mam mało pokarmu, czy on mnie tak potrzebuje? Pomózcie Drogie Mamy, bo nie wiem juz co mam robic. Prawie nie sypiam....!

Gość świeza mama po cc
pomózcie mi mamusie.... jak to u Was wyglądało??

Gość ona...21-latka
Mamą to ja jeszcze nie jestem, ale studiuje położnictwo :) Co do karmienia, to jeśli przystawiasz regularnie dziecko do piersi, to w 10 dobie po porodzie już jesteś po nawale pokarmu i powinnaś mieć odpowiednio go dużo do karmienia. Może dziecko nieefektywnie je mleko? Może tylko "bawi się" a nie ssie.

tak malutkie dzieci uwielbiaja byc przy piersi :) to daje mu niesamowite poczucie bezpieczenstwa,czuje Twoje cieplo, bicie serca itd. Jesli sie nie wysypiasz to moze niech malutki spi z wami w lozku, moze byc niewygodnie ale napewno bedziesz bardziej wyspana.

Gość _mamuska__
Ja też miałam cesarkę. Na szczęście nie miałam problemu z nawałem pokarmu ani z brakiem. W 3 dobie po cesarce synek wisiał mi na piersi calutki dzień i na następny dzień pokarm już dosyć fajnie leciał. Jak wróciliśmy do domu to przez ok 2-3 tygodnie karmienie wyglądało tak, że mały cycał nawet po 1-2 godziny a później zasypiał na 3-4 godziny. Jak przysypiał przy piersi to smyrałam go po nosku albo policzku, żeby dalej jadł...jak już nie chciał to wtedy do łóżeczka i spał.

Gość świeza mama po cc
No własnie on sie bardziej BAWI niz je...ale jak odkładam do lózeczka to po paru, parunastu minutach jest płacz.... i znow cyc. Mam jeszcze 3 letniego synka, który tez potrzebuje uwagi i nie wiem jak to ppogodzic :(

Gość _mamuska__
A dajesz mu smoczka ??

Gość świeza mama po cc
on nie chce, wypluwa....

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjj
oj niestety, maluchy nuiektore tak maja. Moja uregulowala sie ok 2 mies i miala tak do ok 5 mies, od 2 tygodni nie sypiam, lub sypiam z nia w lozku scisnieta miedzy nia a mezem bo chwile po tym jak ja odloze do lozeczka budzi sie. Juz budzila sie raz w nocy czasem dwa, a teraz... ech szkoda gadac. A z butelki za nic na swiecie nie wypije bo jest ryk:/ Dodam ze herbatki ladnie pije i wode tez

Gość izia87
ja rodziłam 2 miesiace temu i w szpitalu byłam masakra miałam mało pokarmu a mój mały sie wkurzał,bo chciał sobie od razu pojesc i dokarmiałam go sztucznym i tez mi co chwile płakał,teraz juz je ładnie piłam herbatki laktacyjne,i odciągałam pokarm do butelki i z butelki pięknie jadł i był pojedzony nie dawno,całkiem odstawiłam od butli i tylko samą piersia go karmie:)

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjj
aha i moja jak byla malutka to tez nie chciala smoka, bylam prakttycznie cala dobe w lozku z piersia gotowa do ssania bo na poczatku non stop jadla, naprawde co chwilke. Dopiero tesciowa 'nauczyla' ja smoczka, nadal nie jest jakis ulubiony ale teraz przynajmniej jak sie naje to sie wpycha i nie protestuje

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjj
ahaaa i ja mialam od pierwszej doby pokarm i to duzo az polozne i pielegiarki w szoku byly, zreszta ja taka nieoczytana bylam nawet nie wiedzialam ze mozna nie miec pokarmu lub miec z nim problem y :) No i nie mialam zadnych problemow z pokarmem, mialam go mnostwo jednak mala tak juz marudzila bo potrzebowala bliskosci :) Najgorsze sa poczatki, ale fakt nieco ciezej Ci , skoromasz jeszcze jedno dziecko :(

Takie są początki. Zdarzają się dzieci, które od początku jedzą regularnie, ale raczej jest ich niewiele, szczególnie tych cycowych. Moja do 3 miesiaca była przy piersi co godzinę, a czasem częściej. Czasem się tylko bawiła piersią, ale musiałam ją przystawiać, bo nie akceptowała smoczka. Potem od 3 miesiąca do 6 miesiąca potrzebowała piersi trochę rzadziej, bo co jakieś 2 godziny. jak miała pół roku, to już jej dawałam tylko 3x dziennie, potem 2 razy, aż w końcu odstawiłam.

Gość świeza mama po cc
no niektóre wypowiedzi to pozazdroscic sytuacji.... Jedynie pozostaje mi to po prostu przetrwac.... albo przejsc na sztuczne mleczko i co jakis czas przystawic do cyca.