Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amudaraaa

doradzcie ! sen a karmienie 2 miesiecznego dziecka.

Polecane posty

Gość amudaraaa

Witam moj syn ma 2 miesiace. i od mniej wiecej miesiaca przesypial cale noce. zjadl np kolo 22 i spał do 7 lub 8 rano. a od 3 dni nagla zmiana. trzy dni temu obudzil sie w nocy o 5 na jedzenie, wczoraj o 3.40 a dzis o 2.30 i teraz o 7 ! czym moze byc spowodowana taka zmiana im starszy to przeciez powinno byc lepiej ! prosze o porady i opinie

Gość amudaraaa
podnosze

Gość kurka33345
Piersią karmisz czy butelką?

Gość amudaraaa
butelka i mlekiem modyfikowanym

Gość amudaraaa
on sie obudzil teraz o 7 płakał jak do jedzenia a jadl jakby chcial a nie mógł i 40ml i tak zostawił i zasnal mi na rekach..

Gość amudaraaa
poprostu wczesniej byly takie dni ze jak np zjadł koło 20.30 a zasnal o 22 a potem wstał o 7 czy 8 to 10godz bez problemu przesypial...

Gość kurka33345
jest starsze i może głodne to pewnie dlatego sie budzi częściej. Możesz na wieczór do mleka wsypać kleiku ryżowego,będzie bardziej syte.

Gość amudaraaa
iekawska tez tak pomyslalam wiec jak wstał o 2.30 dalam mu o 30 ml wiecej mleka niz zawsze to zjadł, ale teraz jak sie obudzil o 7 to minelo 4i pół godz a on zjadł troszke i juz niechetny...

Daj mu wieczorem wieksza porcje, teraz moze kiepsko zjadl, bo niewyspany :-) jak przyzwyczajony spac cala noc.

Gość amudaraaa
ok spróbuje ciekawe czy zje, bo wieczorem to on ma różne nastroje :)

Gość amudaraaa
myslałam, że to może jakiś skook rozwojowy i może dlatego tak sie dzieje...

Gość izia87
mój tez ma 2 miesiace,i nigdy nie przespał całej nocy wstaje mi 2 razy w ciagu nocy a od 3 dni jest nie spokojny i wtsaje mi 5 razy w nocy w czoraj byłam u pediatry powiedziałam co i jak a on na to żeby obserwowac dziecko,bo to może jakaś choroba bedzie typu grypa,zmartwiłam sie ale dzisiaj przespał mi normalnie czyli wstał 2 razy do karmienia,wie juz sama nie wiem w sumie od w czoraj podaje mu mleko modyfikowane bo przez 4 dni musze brac silny atybiotyk na zapalenie dziąsła,a tez mozliwe ze mam do dupy pokarm od paru dni bo mam diete bez białkowa i gówno jem prócz kaszy manny i ryżu:(

Gość karmen z kliniki
kurde jaki ma sens sciaganie laktatorem i karmienie tym mlekiem z butelki ????? wcale sie nie dziwie, ze pokarm zanika - takie rzeczy mozna robic okazjonalnie jak sie dziecko zostawia na pare h i dopiero wtedy jak sie laktacja juz na dobre unormuje. to samo z dokarmianiem butla w pierwszym miesiacu (sa jedynie bardzo rzadki wyjatki kobiet ktore musza naprawde) prosta droga do tego by stracic pokarn ! wydaje mi sie ze te matki, ktore tak robia, doskonale wiedza jak to sie skonczy i robia tak wlasnie bo nie chca karmic i nie chca wyjsc na wyrodne. to juz 100 x wole te kobiety, ktore mowia wprost - nie bede karmic piersia i przyznaja sie do tego jawnie - przynajmniej nie sa hipokrytkami i nie kręca a taka bidna.. oj chcialam karmic, ale nie mialam pokarmu - zwalila wszystko na sile wyzsza i sie usprawiedliwia, a tak naprawde sama do tego doprowadzila

Gość amudaraaa
zobazymy bede Go obserwowala...

Gość mamamamamam26
kobieto ty masz luksus a nie dziecko - moje ma 5 miesięcy a budzi się w nocy na karmienie 4 razy - a zdarza sie i gorzej - jeszcze nigdy nieprzespał bez jedzenia nawet do północy

Gość amudaraaa
mamamamamam26-ok ja nie mówie ze nie ma luksusu, tylko dziwi mnie ta zmiana... i jestem tym trochę zaniepokoiona.

amudaraaa pewnie to skok rozwojowy i za pare dni znowu bedzie spał po swojemu. Potem koło 12 tyg znowu mu sie wszystko pomiesza:) Mój synek śpi też ładnie, budzi sie tylko dwa razy, o 12 tej i o 5 rano. Czasami jednak ma zły dzien i budzi sie co 3 godziny, nie ma w tym nic złego. Nie martw sie.