Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchwale sie

Mam juz pozwolenie na budowę mojego domku:)

Polecane posty

pochwale się akurat, każda dachówka zarośnie mchem zależy gdzie sie znajduję dom, czy np. blisko lasu, koło dużych drzew, po kilku latach od strony północnej można się spodziewać zielonego nalotu, co prawda sa na to środki, ale ja uważam że trzeba sie z tym pogodzić bo to takie naturalne

My na dach blachę kładziemy, ale mamy możliwość dachówki. Nasi znajomi budują ten dom, mają juz stan surowy be z dachu http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt2/rzuty.php niedawno byłam u nich na budowie obejrzeć, nie są to osoby, które stać na sprzątaczkę, po prostu tak się stało,że w danej chwili mieli kasę,żyją na takim poziomie jak my, zabolało mnie,że po prostu wyśmiali nasz projekt jak go zobaczyli,,bo po co my budujemy taką klitkę,mogliśmy kawalerkę kupić,,. Tylko teraz budowa stoi, dachu nie ma bo kasy brak. Bardzo dużo osób buduje domy na pokaz, oczywiśćie nie mówię teraz o uczestniczkach forum..

To, prawda, dziennik to cienka broszura :) Co do projektu: ten dach będzie tańszy :)))))))))))))))) Dom ładny, tradycyjny. Za 50 lat też będzie się ładnie prezentował ;)

Gość pchwale sie
ROMAN_TYCZKA-sos no to nie wiedzieliśmy, myśleliśmy że to zależy od dachówki. To może lepiej jak złożymy czarną...

basik***fajny domek, dach nie skomplikowany, ganiać się już można, nawet na strych, kubatura jest nieduża przy tak sporej powierzchni użytkowej , wiec wszystko jest dobrze wykorzystane,

Miss, to nieladnie ze strony tych znajomych. Przykro mi. Co do ich domu - duzy i kosztowny. Trzeba miec naprwdę solidne zabezpieczenie finansowe, by zdecydować sie na tak duzy dom. Oni nie mieli najwyraźniej.SZkoda, bo jeśli nie znajdą pieniędzy, to ciężko im będzie sprzedac tak duzy rozpoczęty dom. Rozpoczęte budowy duzych domów źle się sprzedają - ludzie, ktorych na nie stać, wolą wybudować sobie dom od podstaw.

Gość basik_basik
Specjalnie wybieraliśmy z prostym dachem, żeby nie było zbyt dużych kosztów. Ale dzięki że komuś się podoba:)

Fajny ten projekt ,,judyta,, tylko ta kotłownia mi nie pasuje. Autorko, pewnie zaczniemy razem budowę na wiosnę, odezwij się czasem jak Ci idzie, będę zaglądać. Uciekam

Gość dom autorki bardzo mi sie
podoba. gdybym była zamozna sama bym taki stawiala, ale nie jestem. Mieszkam teraz w blokach ale planujemy budowe czegoś w stylu MissM Ten dom bassika beznadziejny, dach dosc drogi, kotlownia na srodku chalupy do schdow na gore daleko + mnustwo niewykorzystanej powierzchni 12mastomertowy hol wiekszy niz gabinet? Autorko jakie macie misieczne dochod,ze mozecie sobie pozwolic na takie mieszkanie?

Gość pchwale sie
no zaczynamy na wiosnę. Ja zarabiam 2tys a mąż 5tys. mam nadzieje że to wystarczy:/

Gość fajnie ze powsta taki temat mo
ze ktos mi podpowie, mieszkamy z mezem u tesciow, jestesmy swiezo po slubie, spodziewam sie dziecka, zastanawiamy sie nad budowa domu a kupnem mieszkania, mamy w rodzinie budowlancow, takze te koszty by sie pewnie o polowe zmniejszyly, moze jakas mama sie wypowie. działke bysmy mieli malutka za niewielkie pieniadze,ale przeraza nas ta cala papierkowa robota, budowa, wykanczanie. Dodam,że planujemy duza rodzine,3-4dzieci;) pozdrawiam serdecznie

To jak planujesz dużą rodzinę i budowlańców masz w rodzinie to bym się nawet nie zastanawiała, tylko brała za budowę. My też budujemy, choć mamy jedno dziecko i drugie w drodze. Fundamenty wylane w czerwcu, do zimy nakryliśmy, teraz na wiosnę okna i wykańczanie wnętrza. Planujemy na Boże Narodzenie się wprowadzić. A to nasz domek: http://pprojekt.pl/projekt649-a4.html

Jak planujecie tyle dzieci to pewnie,że budowa-taniej Wam wyjdzie pokój dla każdego dziecka niż bloki. My się długo zastanawialiśmy ale decyzję podjeliśmy dopiero po zamieszkaniu w bloku,nawet nie rozmawialiśmy juz później na ten temat,decyzja o budowie zapadła bez słów;)

Gość ememememem
hej ,my aktualnie jestesmy na etapie szukania projektu :) Na budowe domu mamy przeznaczone 300tys wiec jakis maly mysle ze damy rade postwic:)

Gość odniosę się :)
odniosę się do dwóch kwestii , które mam przerobione w praktyce : Mam dom ok 160m2 pow użytkowej + skosy + garaż - za ogrzewanie i gotowanie ( mamy kuchenkę gazową ) w sezonie letnim płacimy ok 350zł /miesiąc , a w sezonie zimowym ok 700zł/msc . wychodzi grzania za rok : W sumie ok 6000zł za cały rok ( mam nowe okna i piec kondensacyjny ). U mnie w rodzinie jest dom opalany węglem i wychodzi im tak samo jak nam , a już nic przy tym nie musimy robić. garaż połączony z domem bardzo się u nas sprawdza ( mamy kotłownię przed holem wejściowym do domu ) . Wychodzisz z garażu do kotłowni i do domu - super sprawa w zimowe dni , albo jak leje i wychodzisz sobie z auta do suchego pomieszczenia - szczególnie wyciągając dziecko , zakupy itd. Żadnych spalin u nas nie czuć . Myślę ,że to kwestia dobrej wentylacji i gabarytów pomieszczeń. A poza tym powodzenia dla wszystkich budujących!!!

Gość pchwale sie
kobitki poradźcie gdzie można kupić kolumny tylko takie żeby były na dole i górze węższe niż na środku??

oj to ja tez sie pochwale, my juz tez mamy projekt, pozwolenia, meterial i dachowke. Startujemy na wiosne i budujemy ,,dom w groszku'' z Archonu.

pochwale sie - gratuluje i zycze duzo sily i wytrwalosci:-) pozostalym dziewczynom tez gratuluje rozpoczetej budowy, czy wlasnego juz domku my mamy ten: http://www.extradom.pl/projekt-domu-rufus-wrw1017.aspx na dzień dzisiejszy mamy tynki, okna, brame garażowa (czyli dom jest zamkniety), no i instalacje elektryczna i pierwsza wylewke bardzo nam sie nie spieszy bo mamy swoje pietro u tesciow i narazie jest nam tak wygodnie no ale powoli bedziemy konczyc nasz domek (i siebie przy okazji)

Gość gość
A ja z mezem mialam problem z pozwoleniem na budowe z powodow ochrony środowiska, męczyliśmy się i męczyliśmy, ale w koncuj skorzystaliśmy z pomocy http://www.sorbchem.pl/ trzeba było zrobic dosc spora dokumentacje i sami byśmy sobie nie poradzili.

Gość missMniezalogowana
skonczylismy ten dom i od roku mieszkamy...stary temat na ktorym sie wypowiadalam...;) urodzilam jeszcze jednego chlopca...i dom wcale nie ejst maly...jak zaczynam odkurzac to godzina...mycie podlug to samo...ehhh wspomnienia z budowy

Gość gość
ja niestety mialam sporo problemow z pozwoleniami, bo potrzebowalam jakichs dodatkowych badan środowiskowych. Na szczescie firma www.sorbchem.pl mi pomogla