Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchwale sie

Mam juz pozwolenie na budowę mojego domku:)

Polecane posty

Gość atramika
no my poszliśmy na żywił i wszystko było robione i urządzane od razu :) też tak myśleliśmy, ze najpierw wykończymy pokoik i kuchnie z łazienką a potem będziemy sobie dłubać, ale tak nas wciągnęło, że wszystko poszło od razu :)

Gość karooooooooooolinna
wcale sie nie dziwie, ze chcecie sprowadzac sie jak najszybciej, jesli mieszkacie w 4 sztuki w kawalerce! na pewno da sie na poczatek zrobic to co najpilniejsze, a potem po troche. 160 to sporo miejsca!

Gość atramika
u nas też mówiono, że będzie wilgoć, żę panele powstają! I nic, a panele były układane niecały tydzień po zalaniu posadzek! Ale moze my mamy takie szczęście :P

Autorko, a jaki to projekt? Gotowy czy indywidualny?

Gość pchwale sie
jak się ma fundusze to można robić wszystko od razu. My mamy odłożone tylko na postawienia a na urządzenie będziemy musieli wziąć kredyt.

Gość atramika
noo, 160 to powiedziałabym że nawet bardzo dużo! My mamy połowę tego, ale na taki nas było stać, a nie chcieliśmy się zadłużać. Autorko a daj linka do projektu , chętnie ocenimy domek :)

Gratuluje i nie martw się, czas szybko zleci. Rok temu u nas tylko fundamenty były a dziś a teraz? czekam, przeprowadzka za ok. miesiąc :). I nie narzekaj, ja z dwójką dzieci w kawalerce i jeszcze psa mieliśmy (ale było mi go strasznie szkoda i wysłałam go na przedłużone wakacje do rodziców, mają dom z ogrodem).

Gość atramika
dokładnie! U nas też trwało wszystko niecałe 4 m-ce! Jedynie fundamenty przestały zimę

jagoda ale ty pierdolisz glupo , zebys sie nie posrala z tym swoim 6 letnim dmkiem . Pindo. Teraz wychodzi ze wiekszosc matek na kefe postawilo swoje domy najwyzej w rok. :D :D :D To pewnie te co zarabiaja na mies 10000zl i maja wlasne firmy. Czyli chyba wiekszosc kafe mamusiek. :D Chyba padne ze smiechu :D :D :D

Gość atramika
no i fajny, chociaż troszkę nie w moim typie :) ale faktycznie duży :)

My mieliśmy zacząć w tamtym roku, niestety sprawy papierkowe się przedłużyły, pozwolenie dostaniemy za jakiś nicały miesiąc. Gratuluję autorko, wiem jaka to radość zaczynać coś swojego. My budujemy bardzo mały domek ale działkę mamy dużą. Jagoda ma trochę racji z tym odczekaniem, wiem bo mój mąż jest po części budowlańcem.

Bardzo rozsądny metraż. :) Dokonywaliście w nim zmian?

Gość atramika
jagoda, nie każdy wynajmuje firmę budowlaną! Niektórzy fachowców mają w rodzinie a to zmniejsza koszt budowy niemalże o połowę! Także pomyśl czasem zamiast pękać ze śmiechu

Gość atramika
no i nie każdy stawia taki duży dom jak autorka! A to też ma chyba znaczący wpływ na koszt budowy

Kurcze,spojrzałam na Twój projekt-fajny domek ale strasznie dużo wyniesie Was budowa, te wszystkie wykusze, okna w dachu,i jakie przewidujecie ogrzewanie? My mamy bardzo skromny, nawet sama zaproponowałam możliwość podłączenia ogrzewania c.o. żeby w razie czego było taniej

Gość gratulacje :)
j.w.

Gość pchwale sie
Jagoda ale ja nie twierdze że wszyscy stawiają i nie mowie że ja postawi bo tego nie wiem w 100%. Mam taka nadziej że się uda. A co do wykończenia to tak jak mówiłam bez pożyczki się nie obejdzie. A spieszymy się ze względu na to że nie mamy bardzo gdzie mieszkać. Zmiany tylko takie drobne tzw wielkość okien, kotłownie mamy zamiar zamienić ze schowkiem.

To nie jest bardzo duzy dom. To średnia krajowa stawianych domów - 140 użytkowej. Mój jest duży - 220 użytkowej.

Schowkiem-spiżarnią? Tak? Myśleliście o podniesieniu II poddasza o np. 2 bloczki/pustaki/cegłę?

Ja np nie chciałam dużego domu,4 niewielkie sypialnie, salon, 2łazieni i garaż w zupełnośći wystarczą. Ten dom jest wg mnie duży i drogi

Gość pchwale sie
ogrzewanie na eko groszek planujemy. Dużo on nie jest ale mały też nie. Raczej taki średni:0 Taki nam pasował więc nie chcieliśmy żeby postawić taki co nam się nie podoba tylko ze względu na finanse a za kilka lat żałować

Miało byc "poddasza" a nie "II poddasza" :)

Gość atramika
a po co Wam takie wielkie domy? 6 pokoi? Mnie by się nawet sprzątać tylu pokoi nie chciało :P

pOKAZYWALAM PRZED CHWILA MEZOWI I POWIEDZIAL ZE BARDZO LADNY . aLE JEGO ZDNIEM nie powinniscie stawiac garazu "dolaczonego" do domu. Nasz kolega tak ma i pwiedzial ze wybuduje inny garaz dalej od domu a z garazu zrobi pokoj bo teraz czuc w domu spaliny :O

bardzo fajny domek, takich i podobnych jest dużo, wiec pewnie są bardzo praktyczne, tylko dach będzie kosztowny, ale za to nie jest nudny, sama mam domek, tzn juz wybudowany , wykańczamy wnętrze i prace koło niego, ale nie dość że finanse są duże to oczywiście czas bo staramy sie sami sporo zrobić aby się cieszyć z naszego domku i oczywiście chwalić ile sami zrobiliśmy

Gość atramika
o tym garażu przy domu też słyszałam od wielu osób opinie, że czuć spaliny. Ale tylko słyszałam, także dokładnie nie wiem

Gość pchwale sie
no będzie trzeba podnieść o 1 pustak. a co do projektu to rzecz gust. Mi może się podobać ale komuś innemu już nie.