Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda mama90

jak nauczyc dziecko pic z kubka niekapka?

Polecane posty

witajcie.moja corcia ma 10 miesiecy probowalam juz kilka razy dawac jej pic z kubka niekapka.gdy nie miala zebow to nawet w miare wychodzilo i udalo jej sie przez chwile possac ale od kiedy ma zabki to jest problem.daje jej kubek niekapek zeby sie z niego napila a ona nawet nie probuje possac tylko odrazu gryzie to miejsce z ktorego trzeba pic i robi dziwne miny.jak jej pomoc?i ja nauczyc?w ogole picie z takiego kubeczka jest konieczne?bo ja kiedys czytalam ze taki kubek niekapek tylko dzieci oglupia.nie wiem co o tym sadzic.jak to jest u was?

Gość irryysek
moja córcia pije tylko przez slomke:)

Gość bić za każdym razem
jak się zakapie. W końcu się nauczy.

Gość misia1111111111111111111111
MOJA też nie chciała pić z kubka wolała prosto ze szklanki teraz ma rok i nie ma problemu samo to przyszło że zaczeła pić z niekapka. ale są też takie kubki niekapki jak szklanki(pije się jak ze szklanki) spróbuj może taki jest naprawdę super

Polecam od razu nauczyc dziecko pic z bidonu i z kubka lovi360..niektore dzieci po prostu nie lubia kubków niekapków i z nich nie pija:) Jak Twoje dziecko ma juz 10 miesiecy to nie trac czasu na nauke picia z niekapka.Bidon jest super a Lovi360 przyzwyczaja dzieckodo picia z normalnego kubeczka :)

Gość a ja jestem za i juz
spokojnie. Podawaj jej kubek codziennie. Sama dojdzie do tego "jak to sie robi". Mozesz jej troszkę pomagać - przechylac kubek, pokazac jak ukladac ręce... Mojemu to zajelo kilka dni..

nagorsze jest to ze ona odrazu gryzie ten kubek:) no nie wiem zobaczymy moze sie uda.a co to za kubek ten lovi?uzywacie go?

Gość ja mam podbny PROBLEM
moja ani z niekapka, ani z tego LOVI .....woóle ich nie akceptuje pije natomiast przez słomkę ale to nie rozwiązanie w podózy bo kartonik (niedopity) się wylewa i po naciśnieciu kartonika to samo wygodne są te niekapki i kubki...ale co zrobić mojej za nic w świecie nie da się przekonac do tych kupków zaczynałam ok. 1 roczku a teraz ma 2 laatka i dlaje nic!

sorki za literówki i błąd w słowie KUBEK :)

goska co ma ktośka- dzięki za podpowiedź przyznam ze nie widziałam jeszcz takich bidonów myslałam że sa 2 typy generalnie niekapki i te kubki magiczne ;)

moje dziecko nie pije w ogole z niekapkow, za nic nie chcial, od 6 mca zycia pije ze szklanki i tak caly czas, ma dwa lata.

Gość Anka3001
nie nauczysz jak sam nie będzie chciał .