Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atakowana011

nękanie przez internet...doradźcie coś ;(

Polecane posty

Gość atakowana011

Witam! MAm na imię Sandra i mam 17 lat.Od bardzo długiego czasu dostaję nieprzyjemne wiadomości,dosłownie wszędzie- sms-y, nasza-klasa itp..w nierównych odstępach czasowych.Jestem wyzywana od najgorszych,wyśmiewana ,jednak nie ma gróźb...Domyślam się,że to moja kuzynka.Podobnie sformułowane zdania,wyrazy,które ona używa itp...Nie powiem,że jest mi z tym dobrze,wręcz przeciwnie - czasami są tam takie rzeczy napisane,że jestem w stanie się rozpłakać... Nie będę pytać kuzynki wprost ,bo oczywiste jest,że będzie kłamać.Z resztą kiedyś w podobnej sytuacji moja mama dzwoniła do jej mamy i nic to nie dało,bo powiedziała,że to nie ona,robiąc awanturę.Co ja mogę w tej sytuacji zrobić? Aby upewnić się czy to w 100 % ona? Z góry dziękuję.

takie cos to stalking chyba i jest karane.... idz na policje

Gość fgbbrfgt
Ale podobno policja nic nie zrobi,jesli nie ma gróźb...

Gość a dlaczego uwazasz
ze to kuzynka? dlaczego ona Cie tak neka juz od dluzszego czasu? Poza tym zachowaj te smsy, wiaodmosci itp i zglos sprawe na policje. Byc moze ja odrzuca ale kuzynka sie powinna rpzestraszyc juz na sama mysl, ze sprawa trafi na policje..swoja droga, wredna suka z niej

Gość fgbbrfgt
To jest tak,że my normalnie się zadajemy ze sobą...Chodzimy na miasto,imprezy itp...Ale i tak wiem,że ona mi czegoś zazdrości,nie wiem czego ale widać jej nienawiść do mnie...Po prostu jakby miała dwie twarze

Gość a dlaczego uwazasz
wez zatrudnij jakiegos informatyka ktory sprawdzi ip z ktorego zostaly wyslane wiaodmosci itp. sprawe mozna zalozyc samemu z powodztwa cywilnego.

Gość fgbbrfgt
Da się sprawdzić IP na nk ? Nawet jeśli usunęła to konto ?

Gość a dlaczego uwazasz
to po co sie z nia zadajesz wogole? nie rozumiem Cie...

Takie rzeczy to możesz załatwić tylko poprzez sąd. Jesteś nieletnia więc Twoja mama może wnieść sprawę z powództwa cywilnego. Nie wiem ile lat ma ta kuzynka ale jeśl +16 to może odpowiadać jako osoba dorosła z tytułu zniesławienia. Za takie coś jest od 5msc do 2 lat pozbawienia wolności.

Gość a dlaczego uwazasz
dobry informatyk sprawdzi wszystko!

Gość fgbbrfgt
To moja najbliższa rodzina,muszę być w 100 % pewna,że to ona zanim zrobię jakiś krok..

Gość fgbbrfgt
ok,dzięki za rady,coś na pewno zrobię,bo długo tego nie wytrzymam ...

Gość gość
633 492. lila 2011-12-03 (23:37) nasa trzymajcie się ludziki i powodzonka w grach,.trzymam kciukaski za was a tą szm...atę gnębcie do bólu http://www.multipasko.pl/chat633490.htm to jest prawdziwy trolling