Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaprzybyszka2456

Minusy mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość nowaprzybyszka2456

Czy jest cos przez co odradzałybyscie podawanie takiego mleka zbyt wczesnie (2miesiac) ??? Cos dolegało waszym maluchom po nim?

Gość nowaprzybyszka2456
mam zamiar kupic Mleko Bebilon Hipoalergiczne

Gość mamamamam26
na piersi też są alergie i skazy !!!podawaj - teraz te mleka sa naprawde dobre

Gość Magda285
Martyna To złośliwy żart, czy prawda. Pytam poważnie.Odpowiedz.

Gość nowaprzybyszka2456
słyszałam, ze dziecko moze miec wzdecia po mleku modyfikowanym i twarda kupke

Gość Magda285
To jakiemleko mu dawać

Gość xxxxxxyyy
Ja zadnych minusow nie zauwazylam - za to same plusy - tzn, w koncu dzieci zaczely sie najadac, skonczyly sie wieczne placze i calonocne wiszenie na cycku :). Teraz sa juz duze i w niczym nie ustepuja cyckowym kolegom - a wrecz przeciwnie - moje praktycznie w ogole nie choruja, sa calkiem inteligentne i nie maja zadnych alergii.

ja widziałam same plusy mleka sztucznego nic mojemu dziecku nie dolegało podawałam NAN ACTIVE

moje dziecko ma alergie wielopokarmową ( na wszelkie białko, owoce, warzywa i wiele innych duzo by wymieniac) Ani ja ani mąż nigdy ni mielismy alerii w blizszej dalszej rodzinie tez nie. Moje dziecko urodzilo sie przez cc a w szpitalu pielegniarki w pierwszej dopie (dla świetego spokoju) nakarmiły dziecko mlekiem modyfikowanym. Na 100% nie wiem ale stąd dopatruje sie u niego alregii. Potem był karmiony piersią przez 8 miesiecy ale niestety ta ogromna skaza została :(

Z poczatku byly male problemy z kupa, ale dla dziecka to cos nowego wiec wiadomo musi sie przestawic i przyzwyczaic. Przy modyfikowanym istotne jest przepajanie. Ja widze same plusy podawania takiego mleka, gdyz nie naleze do domatorow, a jakos nie bawilo mnie karmienie naturale po za domem... No jedyny minus to koszta mleka, bo butle predzej czy pozniej trzeba kupic chodzby do cherbatki czy soczkow... Najwiecej idzie go do czasow rozszezania diety, potem co najwyzej 2 razy dziennie...

ale co ma karmienie w pierwszej dobie do alergii mój też był karmiony sztucznym bo też urodziłam przez cc

Jedyny minus to ekonomiczny czyli koszt mleka. Zdrowotnych nie widziałam . Dziecko nie miało żadnych alergii, kolek , problemów z brzuszkiem. Od początku budziło się co 3-4 godziny na karmienie . Dopóki synek nie poszedł do przedszkola to prawie nie chorował teraz to bywa różnie.

Ja ze względu na komplikacje po cc i dużą infekcję musiałam zrezygnować z karmienia piersią. podawałam córce bebilon, pięknie przybierała na wadze, żadnych problemów z brzuszkiem. Dodatkowy plus to taki, że mąż się w karmienie, szczególnie nocne, też bardzo angażował. Do 2 roku życia mała nawet katarku nie miała. Alergii pokarmowych - brak:) Minus to oczywiście koszt i cały ten kram butelkowy, ale to detal.

bez przesady żeby była alergia z 1 podanie mleka w szpitalu - alergia poprostu jest i już - niezależnie od karmienia takiego czy takiego - to jest reakcja organizmu na alergen - przeciw alergii zaleca się podawanie probiotyków dzieciom do 6 miesiąca oraz powinna je jesć mama w ost miesiącu ciąży - ale o tym nikt niemówi