Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChceWiekszyCyc:-)

estrogen w mleku sojowym a piersi

Polecane posty

odrazu zaznaczam ze chce tylko kulturalne odpowiedzi osob ktore znaja sie na rzeczy a nie sterty wyzwisk pod moim adresem :) otoz, niedawno dowiedzialam sie ze w mleku sojowym jest estrogen czyli hormon kobiecy odpowiedzialny m.in. za rozwoj piersi. jestem dosc niewysoka dziewczyna(158cm) i mam piersi B a marza mi sie C. chcialabym zrobic na sobie eksperyment i przez 2miesiace codziennie pic kubek mleka sojowego i wykonywac 20minut dziennie ten specjalny masaz na zwiekszenie piersi( chodzi w tym o to ze wykonuje sie takie polkoliste ruchy dookola piersi i pod pache w celu "uruchomienia" gruczolu znajdujacego sie pod pacha i rozprowadzenia jego wydzieliny na piersi.. substancja ktora produkuje ten gruczol wplywa na powiekszenie piersi). myslicie ze to zda egzamin? nie mowcie mi o operacjach plastycznych bo gdybym miala rozm. AA to pewnie ze tylko operacja wchodzilaby w gre aby miec to C a ja chce tylko jeden rozmiar wieksze piersi. tabletkami na powiekszenie biustu nie zamierzam sie faszerowac bo to zwykla chemia ktora rozlozy mi watrobe i trzustke na lopatki a i tak dzialanie tej chemi jest krotkotrwale tj piersi po jakims czasie po odstawieniu tego swinstwa wracaja do pierwotnego rozmiaru a producenci insuliny i zolci sa na wykonczeniu :D

Gość pewnie o tym mleku
sojowym przeczytałaś w "Fakcie"

Gość z tym mlekiem to trzeba
robic tak - kupic mleko sojowe w woreczkach i wepchnac sobie w stanik co ewidentnie powiekszy cyce

Gość ciekawe ... gruczoł
znajdujacy sie pod pacha po masowaniu wydziela tajemnicza substancje która powoduje ze cyc rośnie

Gość dobra rada dla ciebie
usiadz w pozycji lotosu złącz ze sobą kciuk lewej dłoni i najmniejszy palec małej , przyłóż je do czoła i masuj przez 5 minut , nastepnie złącz dwa najmniejsze palce od stóp i zacznij nimi masowac prawą dziurke od nosa przez 3 min i lewa przez 4 na drugi dzien cycki ci urosną o jeden rozmiar

nie, ja faktu nie czytam wiec nie z tego zrodla wiem o tym estrogenie a od raczej wiarygodnego bo od lekarki. heh z tym masazem to wyczytalam na necie, przyznaje sie bez bicia. dosc glosno o nim bylo. chyba nawet tutaj na temacie o powiekszaniu piersi:) pare babek sobie go chwalilo wiec pomyslalam ze i ja wyprobuje. leviatan ja i tak waze 50kg, nie jestem grubasem tylko mam taka raczej kobieca sylwetke(plaski brzuch, okragle biodra itp) bo mam ciezsze kosci ale mysle ze z wieksza masa nie byloby za dobrze dlatego szukam innego sposobu na wieksze piersi. poza tym od tycia biust powieksza sie poprzez tluszcz i zbyt fajny nie jest. kurcze, myslicie ze z tym estrogenem cos by wyszlo? slyszalam ze mozna dostac raka macicy ale chyba nie od 2miesiecznego stosowania:-O o to najbardziej mi chodzi, czy to jest bezpieczne. lekarzy nie zapytam bo wiem ze "dostane po glowie" za swoje eksperymenty :D

dobra rada dla ciebie wyczowam ironie i potraktowanie mnie jak idiotki.. ludzie, wy normalnie doradzic nie potraficie tylko zaraz szydzic?

Gość ZbytMałe
po głowie od lekarza mogłabyś dostać za kupowanie tych przeraźliwie drogich tabletek, które rzekomo powiększają biust, ale za picie mleka???? Na pewno nie. Ja mam ten sam problem, co Ty. Tylko ze jestem wyższa. Mam 176 cm wzrostu i takie malutkie B. Szukam naturalnego sposobu na powiększenie piersi, i też słyszałam o piciu mleka sojowego. Daj znać czy u Ciebie picie takiego mleka coś dało.

Gość fire7x6
hey, powiem szczerze ze juz dwa razy stosowałam picie mleka sojowego, niestety nieregularnie. istotna natomiast jest własnie systematycznosc. ja piłam przez okres ponad dwóch tygodni codziennie pół lub litr soi, pózniej jakoś zaniechałam, troche mi się powiedzmy przepiło.. ale efekt już był, utrzymał się w 50% tego co uzyskałam. wróciłam znów do picia i nastąpiła kolejna przerwa. teraz przymierzam się do trzeciej próby ale zamierzam wytrwac co najmniej miesiąc. czy się uda nie wiem. wazne jest tez to ze u róznych osób występują rózne efekty jedne sa duże inne minimalne.pozdrawiam

Gość rere kum kum
Proszę pomóżcie :( Tak jak pani wyżej w temacie, słyszałam o soji dużo dobrego i piję od 4 miesięcy kubek dziennie, + dwie tabletki soji na noc. czasem rano do kawy dolewam też tego mleka i nic!!!!!! :( jestem wysoka, szczupła a biuścik B i to jak sie patrzy to żec by sie chciało B na minusie :( nie chce mieć cycków jak pamela ale do C by mogły urosnąć.. Pomocy!! Ile muszę dizennie pić tego mleka żeby zadziałało? odrazu mówię że tak jak przedmówczyni nie chcę operacji. maści pomagają ujędrnić więc też nie chcę a tabletki to chemia, (sojowe tabletki biorę jako suplement diety, to bio soja nic więcej i wapń) co mam robić ? ktoś próbował kozieradkę na biust ? albo czarnuszkę ? i co z tym mlekiem ?

Gość gość
Prawda jest taka, że soja zawiera estrogeny, a co za tym idzie, poprawia wyglad piersi, ujedrnia, i tak jakby wypełnia. Raczej nie powiększa. Polecam ćwiczenia na biust. Jestem po ciązy i sama szukam sposobu na porawę wygląu swoich piersi. Właśnie odstawiłam mleko sojowe bo rozłozylo mnie na łopatki, hormony wariują, do tego bol brzucha. Wystarczyło 1,5 tygodnia po dwie szklanki dziennie. Pyszne w smaku ale zdecydowanie nie polecam. Szczegolnie nie dawajcie go dzieciom, u dziewczynek sprawi ze miesiączka moze wystapic juz w wieku 7 lat a u chlopcow spowoduje rozwiniecie sie damskich cech, a w przyszlosci problemy z plodnością. Ale odpowiadajac na pytanie - soja sprawia ze piersi są poprostu ładniejsze.

Gość gość
mleko sojowe, nikt nie stosował a każdy wie że nie działa, James Price pił zbyt duże ilości mleka sojowego i zaczęły mu zanikać : broda, owłosienie na klatce piersiowej i na plecach oraz powiększyły mu się piersi na wynik zbyt dużej ilości estrogenu w jego ciele, jaki z tego wniosek? mleko sojowe ewidentnie podwyższa poziom estrogenu odpowiedzialnego za kobiece kształty

Gość znafcaa
@rere kum kum 2013.08.31 Nie wystarczą same estrogeny z soji, potrzebny jest również dodatni bilans kaloryczny, nikt nie zwiększy masy czegokolwiek (mięśni/tłuszczu) jeżeli nie będzie jadł więcej kalorii niż potrzeba jego organizmowi. Najlepiej weź policz sobie średnią ilość kalorii na dzień i dodaj ze 100-200 i zobacz po 2 tygodniach czy jesteś trochę cięższa, jeżeli tak, to znaczy, że masz dodatni bilans kaloryczny.

Gość megenta
@znafcaa jeśli do aktualnej diety dodamy szklankę mleka sojowego dziennie (ok 90 kcal) to chyba normalne, że ilość przyjmowanych dziennie kalorii wzrośnie. a jeśli jeszcze jakiś desperat wypija dwie szklanki dziennie to już w ogóle... używałam mleka sojowego przez jakiś czas (karton wystaryczył na około 4-5 dni) jako alternatywę dla mleka krowiego. efektem ubocznym był wzrost masy ciała, piersi urosły, a jakże, a wraz z nimi także brzuch, tyłek i uda. zauważyłam - czego przedtem nie było, że przed okresem piersi strasznie bolą, ciężko wytrzymać w staniku, mam też bardziej bolesne miesiączki. wcale nie zależało mi na powiększeniu piersi, wolałam jak były małe, wtedy cała reszta też nie była gruba... soja nie jest takim cudem jak się o niej mówi, ma skutki uboczne, może dla jednych mniej, a dla drugich bardziej odczuwalne. naturalne cycki są fajne, wszystko leży w głowie... pozdrawiam

Gość gość
Radzę uważać z piciem tego mleka. Też próbowałam I urosły ale wystąpiła reakcja alergiczna.

Gość gość
Ale wy glupie jestescie! Pije mleko sojowe pare lat i cycki mam takie same.

Gość gość
Jestesmy kobietami kazda z nas jest inna kazda inaczej odbiera dzialanie chormonow a te ktore pisza o glupocie itp same malo probowaly. Opisze krotko swoja sytuacje.. Zaszlam w ciaze majac 65 kg na wadze lat 21 cala ciaze przezylam okropnie rodzac wazylam 29 kg serce nie wytrzymalo wiec sam porod obyl sie be zemnie dotarlam jak syn mial miesiac karmilam piersia lezac pod aparatura na nic nie chorujac poprostu jak lekaz stwierdzil ciaza mnie zjadala i mimo wszystkim dalej karmilam piersia gdy juz nie potrafilam podniesc rak zaczelam kombinowac bralam koziradke pilam koper wloski jadlam kotlety sojowe teraz waze 49 kg moj synek ma rok i jestesmy razem choc wszyscy w to watpili

Gość gośćEwka
Hej ja chciałam się dowiedzieć jak poszedł experyment bo zaintrygowało mnie to i naprawdę jestem ciekawa tak po ludzku i nawet bym chciała by się powiódł ale najpierw muszę się dowiedzieć czy się udał. Ja mam rozmiar E urosły tak po ciąży, wcześniej było D wiec jeżeli experyment się nie udał to urosną ci po dziecku ;) Pozdrawiam serdecznie Ewka

Gość KsioncChrabonszcz
Żeby Wam cy/cor/zyce urosły, musicie je nacierać papierem toaletowym. Moja sąsiadka jak sobie du/psko wycierała sr/ajtaśmą, to tak jej urosła jak armata normalnie.

Gość barbara

Na powiekszenie biustu- biustonosz z fiszbinami   typu ,,push up'' -ladne sa Victoria Secret  :)  Ladnie sie wyglada :)

W intymnym zyciu wielkosc biustu NIE jest wazna.

Wazne jest to jaka jestes.Twoj usmiech.Usposobienie do zycia .Zainteresowania.Sport.Zachowanie wobec innych.I bardzo wazne -poczucie swojej wartosci (w dobrym sensie nie narcystycznym )

.Zdecydowanie jesli chodzi o wyglad ciala kobiety -wazniejsze jest  dbanie o siebie-uprawianie sportu.

Plaski brzuch wyglada  ladnie-ladne ramiona. sa fajne.....Takie rzeczy mozna wytrenowac  :) Troche aerobiku  ,basenu ,podnoszenia ciezarkow.

Jak bylam mlodziutka tez myslalam ze chce wiekszy biust -i nie docenialam ,ze byl nieduzy -ale bardzo ladnie uksztaltowany.Z perspektywy czasu takie rzeczy sie wie :)

I jeszcze jedno-kochajacy mezczyzna widzi w nas wszystko co jest najpiekniejsze.  Jezeli ktos krytykuje Ciebie -to lepiej poczekac na kogos dobrego i milego  <3 

Zycze duzo szczescia  :)