Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamammamamaaa

Do mam bliźniąt

Polecane posty

Gość mamamammamamaaa

Powiedzcie mi mamy w jakim tc urodziłyście wasze dzieci i z jaką waga były jakie badania trzeba było im robić itd...... Pytam bo moja dobra koleżanka urodziła pare dni temu dzieci w 30 tc. a lekarz od wcześniaków jak sie zapytała co dalej bedzie to kazał poczytać ksiażki to sie dowie co moze czekać dzieci.

Nie mam blizniat ale bliska osoba je ma..JEdnojajowe i cc miala w 32 tc obie maja juz po 8 miesiecy i sa okazem zdrowia :) Mysle ze nie ma sie co martwic na zapas..A znajoma niech zmieni lekarza :)

Gość mamamammamamaaa
ona jest narazie z nimi w szpitalu bo dzieci urodziły sie e czwartek późnym wieczorem i narazie walczą o życie maleństwa.

Boże co to za lekarz ! nie martwcie się mój mąż urodził się z ciąży bliźniaczej w 33 tc, ważył 1200g jego brat 900g, o życie walczyli 1,5 miesiąca a teraz obaj są zdrowi, a jacy duziiii:)

Gość mamamamamamamamamaaa
one jak na wiek ciąży są duze bo ich waga urodzeniowa to 1260 i 1370 wiec jest ladna już nawet zaceły jesc bo wczesniej układ pokarmowy był nie wykształcony i nie jadły doustnie. No ja mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze i że dzieci będą okazami zdrowia

Ja urodziłam przez cc w 36 tc .Chłopcy ważyli 2400 i 2680 teraz mają pół roku i wszystko jest ok a mój lekarz prowadzący to złoty człowiek.A koleżanka nich zmieni lekarza.Pozdrawiam:)