Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maybelinnnexx

CZY MOZNA ZAŁOZYC APARAT NA ZEBY TYLKO NA JEDNA SZCZEKE?

Polecane posty

Gość maybelinnnexx

górne mam proste wszystkie, tylko te dolne krzywe... mozna na jedna tylko założyc? ile mniej wiecej to by kosztowało?

Gość taka jedna ........ .....
mozna, a koszt zalezy na pewno od gabinetu. ale mysle ze kwestia 1000zł, gdzie oczywiscie aparat to nie wszystko. Regularne wizyty ktore czesto kosztuja kolo 100zl. jest to droga zabawa, ale w koncu inwestycja w siebie

Gość maybelinnnexx
ja chce tylko na dolna, lat mam 20, boje sie tylko,że beda mi chcieli wcisnąc tez na górną szczeke:(

na szczękę się aparatów nie zakłada, tylko na zęby górne lub dolne

Gość JA TEZ NOSILAM APARAT
Hmm, no więc ja mogę powiedzieć ze swoje doświadczenia: nosiłam aparat 3 lata. Moim problemem był przerost żuchwy nad szczęką (wyglądałam jak bokser, między górnymi a dolnymi zębami można było włożyć mi palec, masakra...). Wydawało mi się, że też wystarczy tylko na dolny łuk założyć, żeby go popchnąć do tyłu i zmniejszyć, ale ortodontka stwierdziła, że muszą być oba żeby to wyrównać. Więc na dolnym nosiłam rok, potem dołożyła mi górny i jeszcze 2 lata oba nosiłam. Teraz jest super, wyglądam OK. Trochę kasy na to poszło, ale jak myślę sobie że gdybym miała wydać pół tego, ale za to mieć dalej te zęby zjebane, to już lepiej zainwestować i mieć COŚ. Więc poczekaj może na opinię samej ortodontki :) Możliwość noszenia jednego łuku jest, ale może się okazać, że w Twoim wypadku też trzeba oba. (Choć z drugiej strony pewnie wielu ortodontów chce sobie po prostu zarobić i wmawia ludziom, że trzeba więcej/dłużej/itp, ale to już inna para kaloszy).

Gość mniammniammniam
Pewnie że można , koszt to ok.1200 zł

Gość taka jedna ........ .....
do jakiego wieku? pamietam ze jak ja nosilam, a bylo to kilka lat temu, to moja ortodontka tez nosila, a dalabym jej wtedy z 35 lat

Gość mniammniammniam
W tych czasach to widzę nawet ak 40 + noszą , wiec chyba w każdy wieku

Gość to i ja sie wypowiem.
mialam zalozyc podobny temat, jak nie taki sam:) bo tez bym chciala tylko na dolna szczeke. z gorna jest o wiele mniejsyz problem, bo mam tlyko diasteme na gornych, a tak to sa proste:) Mam 18 lat, chcialam zalozyc sobie teraz po skonczeniu matur, gdy bedzie ta dluga 5-misieczna przerwa.. a ja skolei widzialam tez o wiele starsze kobiety w aparacie. panow nie spotkalam w tym wieku.