Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim 2057

pomożcie - nie wiem juz co robic - szkla kontaktowe

Polecane posty

Gość pseudonim 2057

Witam! Mam problem dość poważny jak dla mnie, gdyz chodzi o zdrowie moich oczu. Jestem krótkowidzem. Moja wada to -4 na obydwu oczach. Przez sześć lat regularnie nosiłam szkła kontaktowe, widziałam bardzo dobrze, żadnych powikłań do moemntu kiedy wystąpiło u mnie zapalenie spojówek. Musiałam odłożyć szkła na jakieś pół roku i przerzucić się na okulary. Niedawno jednak postanowiłam wrócić do ukochanych soczewek. Wybrałam się do optometrysty w Vision Express. Nie byłam przekonana, ale miałam juz zbyt wiele nieprzyjemnych doświadczeń z okulistami. Sprobowałam: pani optometrystka wszystko dokładnie zbadała, tak mi się przynajmniej wydawało. Niestety, zonk. Po tygodniu jest coraz gorzej, nie widze wyraźnie wszystko jakieś zamazane za mgła. Idę znowu do tej pani a ona mówi, że nie wie co to może być. Zapytałam czy może nie trzeba by było zwiększyć wartości, bo air optix to dość specyficzne szkła, a ona ze nie absolutnie... Juz nie wiem co mam robic, strasznie boli mnie głowa kiedy nosze te soczewki, męczy mi się wzrok, a okulary to dla mnie źródło dodatkowych kompleksów wiem, że luszie mają większe problemy, ale wzrok jest bardzo ważny jak by nie patrzeć. Może coś poradzicie, zwłaszcza ktoś z Was kto rownież nosi szkła? Będę bardzo wdzięczna, bo juz nie wiem co robić przepraszam za ewentualne bledy i literowki

Gość mertkee
ja mam minus 10 :P nie polecam dobierania w Vison Express. Kiedyś dobierałam i też mi coś nie pasowało, już nie pamietam dokładnie co, bo to było dawno temu..i te ich soczewki IWear są beznadziejne, bardzo je czułam na oczach.

Gość optyk z dświadczeniem
jestem optykiem i kliienci przychodzący w okuklarach z Vision Express mają zawsze najgorzej dobrane szkła. do lekarza dziewczyno bo z oczami nie ma żartów!

Gość czy czekac?
ja mam air optix

Gość mertkee
przepraszam, nie doczytałam ;) tak czy siak w Viosion Express to ja kupowałam tylko płyny do soczewek. swoją drogą ja mam też air optix i są ok. Może to jakieś wadliwe egzemplarze masz? mi raz sprzedali soczewkę z małą dziurką w środku! a ja myślałam, że to tak specjalnie dla mnie :D

Gość zmien lekarza
rowniez nosze soczewki od wielu lat, nigdy sie z czyms takim nie spotkalam... Obecnie do pracy przy komputerze zakladam okulary, bo oczy sie mniej mecza (kupilam ladne oprawki, nawet sie sobie w nich podobam), a poza tym - soczewki. Przez kilka minut przy takiej zamianie mozesz miec gorsze widzenie, bo oko musi przestawic sie na inna ogniskowa, ale Twoj opis wskazuje na jakies wieksze nieprawidlowosci. Wg nnie powinnas zmienic okuliste. Sprobuj umowic sie na wizyte u okulisty w punkcie sprzedajacym soczewki kontaktowe. Oni najlepiej znaja sie na soczewkach. Moze Twoja optometrystka nawet nie wie, ze ilosc dioptrii w klasycznych okularach i w soczewkach jest inna? Ja mam roznice dioptri na prawym oku, 3/4 na lewym. W soczewkach -4,5 i -4,0 w okularach -5,5 i - 4,75 .....

Gość pseudonim 2057
myśle, że macie rację. Powinnam odwiedzić jakiegoś dobrego specjalistę. Jestem załamana, bo wyrzuciłam tyle kasy już w błoto:(( A moze ktos z Was zna dobrego okulistę w Poznaniu i moglby polecic? Moze w koncu trafie na kogos rzetelnego:(

Gość mertkee
no ja niestety z krakowa :) ale może spróbuj coś wyguglować :P

Gość pseudonim 2057
tylko boję się znowu takiego szuaknia w ciemno. Mysle, ze najlepszy jest polecony i sprawdzony przez kogos....

Gość zmien lekarza
ja kupuje soczewki u Skorupskiego, w punkcie przy sw.Marcinie. Sa tez przy Dabrowskiego i jeszcze gdzies...wrzuc haslo do netu, na pewno wyskoczy. A kiedys chodzilam tez do frmy Oculens, na Os.Piastowskim. Jesli masz problemy z oczami, polecam. Prof.zna sie na rzeczy. A jesli masz juz ustalona wade wzroku i nie masz wiekszych klopotow, Skorupski jak znalazl.

Gość zmien lekarza
u Skorupskiego tez dyzuruja lekarze, ale musisz wczesniej zadzwonic sie umowic, bo tak z marszu, to okullista moze byc zajety. Za wizyte placilam 100zl, kolejna byla za darmo, raz na pol roku, jesli kupujesz u nich soczewki

Gość zmien lekarza
oculens sie przeniosl na Dolna Wilde