Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opopopopopoped

ladne te 1-sze? zaproszenia?

Polecane posty

Gość takie troche proste
ale nie najgorsze :)

Gość opopopopopoped
a to jakie maja byc zeby nie byly proste? :D

Gość takie troche proste
znaczy nie chopdzi by byly skomplikowane :D mi osobiscie podobaja sie np. takie. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-zaproszenie-agt02-promocja-i1417792665.html#gallery albo takie zupelnie na wesolo ;) http://allegro.pl/zabawne-zaproszenia-slubne-na-slub-nowe-wzory-hit-i1437728761.html#gallery ale oczywiscie nie sugeruj sie moim zdaniem ;)

Gość zamowilam probke tego zapro-
szenia i muszę powiedzieć, że jak dla mnie są zbyt proste, wyglądają gorzej w rzeczywistości.

Gość opopopopopoped
te co pierwsze pokazywalas to siostra takie miala, wiec musze cos innego wybrac:D. naprawde takie złe?

Gość takie troche proste
hmm siostra mowisz? i ładne są w rzeczywistosci? :) bo sama musze cos wybrac za niedlugo ;) wlasnie przegladam na alle. jak cos znajde to podrzuce

Gość takie troche proste
zamowilam probke tego zapro- ładne są :)

jakie to ma znaczenie, przecież nikt nie patrzy na to z gości ja nie patrzę przynajmniej

Gość to ja się od razu
zapytam, bo nie wiem dziewczyny co mam zrobić :( zamówiłam na allegro 130 zaproszeń po 2,4 sztuka z kopertą, przyszły krzywo poskładane, niektóre przybrudzone, a tak poza tym to śmierdziały fajkami :o napisałam do nich i powiedziałam, że około 40 zaproszeń nadaje się do wymiany, oczywiście "firma" mnie olała... po 2 dniach napisałam, że odsyłam im w takim razie towar i proszę o zwrot kosztów, a co szanowna Pani mi odpisała, że nie ma zwrotów, że jestem bezczelna, bo zaproszenia były dobrze zrobione i w ogóle produktów z personalizacją się NIE ZWRACA... Czy ona ma rację? Czy to znaczy, że zmarnowałam 300 zł? Macie jakieś rady? 😭

Gość kkalunia
masz 10 dni na odstąpienie do umowy zawieranej poza lokalem przedsiębiorcy, czyli tak jak w Twoim przypadku. Odsyłasz im to co dostałaś i piszesz oświadczenie ze chcesz odstąpić od umowy (nie musisz podawać przyczyny) a oni zobowiązani są do zwrotu pieniędzy. W razie czego powołaj się na art. 2 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r.o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.

Gość kkalunia co ty piszesz?
zobacz np. "wspaniałą" firmę Decorisus i jej regulamin: "IV. Zwrot towaru 1. Zamawiający ma prawo zwrócić towar w terminie 7 dni od dnia otrzymania towaru bez podania przyczyn, za wyjątkiem zwrotów produktów personalizowanych typu (winietki zawieszki zaproszenia slubne) lub po dacie zawarcia związku małżeńskiego." :o

Gość kkalunia
Ja Ci podałam przepis z ustawy stanowiący o sprzedaży poza lokalem przedsiębiorcy, czyli odnoszący się do opisywanego przypadku. A każda firma w regulaminie może sobie wypisać co tylko chce, nadrzędna jest zawsze ustawa.

Gość no to mogę
je odesłać czy nie? ważniejsza jest ustawa czy regulamin? bo jak teraz sprawdziłam, to na stronie "o mnie" mają to samo zastrzeżenie, że w przypadku rękodzieła i produktów handmade nie ma zwrotów 😭

Gość sxvf
jesli pordukty sa robione na zamowienie to nei mozesz odstapic od umowy bez przyczyny (nawet jesli umowa jest zawarta na odleglosc np poprzez allegro). ALE mozesz je zareklamowac- i tu powinni reklamacje uznac ;)

Gość magdoola k
Dziewczyny, ale nauczcie się czytać ze zrozumieniem ;) Właśnie dziewczynie chodzi o to, że nie chcą jej uznać reklamacji. I co wtedy? :P

Gość dekoratorka000555
Co do reklamacji zaproszenia robione na indywidualne zamówienie są traktowane jako usługa. Nie można zareklamować czegoś co nie nadaje się do ponownej sprzedaży, chyba że to firma popełniła jakis błąd.

Gość dekoratorka000555
A w przypadku wyżej wymienionym reklamację powinni uznac bo usługę wykonali beznadziejnie. Postrasz ich Allegro, Policja albo najlepiej Urzędem Skarbowym bo domyślam się że nie dzałają legalnie. Dostałaś jakiś paragon?

Hej. Lepiej nie ryzykować z zaproszeniami i sprawdzać komentarze. Zwrot nie jest możliwy w przypadku personalizowanych zaproszeń tak jak napisala dekoratorka000555. Najlepiej zamówić próbki, koszt niewielki a jest pewność, że wiem co jem :) Zobaczcie te komentarze http://allegro.pl/show_user.php?uid=5350969 i ofertę pracowni plastycznej Sorrento