Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_po_raz_pierwszy

czy dwumiesieczne dziecko moze zaczac zabkowac?

Polecane posty

witam wszystkie mamy! Moja 9 tygodniowa coreczka od 4 dni jest bardzo niespokojna.Placze calymi dniami, nawet noszenie na rekach juz nie pomaga, nie spi w nocy , w dzien zasypia tylko na 15 minut po czym budzi sie z placzem. od kilku dni zauwazylam u niej obfite slinienie sie oraz wkladanie piastek do buzki. Od dwoch dni jej kupka jest koloru leko zielonego. Karmie ja mlekiem modyfikowanym oraz piersia ale to glownie w nocy.Mala nie ma tez apetytu takiego jak wczesniej, je malo i niechetne. Mieszkam w Anglii i bylam u tutejszego lekarza , ktory stwierdzila ,ze nie widac zabkow a poza tym jest na to za wczesnie. Nie znal takze przyczyny ciaglego placzu i takiego zachowania dziecka. Kazla obserwowac i wrocic we wtorek....Do wtorku jest daleko a mala placze i placze..Podaje jej paracetamol dla niemowlata ale jak widze to nie pomaga. Czy to mozliwe zeby dziecko zaczelo zabkowac tak wczesnie\? co prawda zabkow jeszcze nie widac ale te objawy mnie niepokoja. Bede wdzieczna za wszelkie uwagi i wsazkowki.

Gość onalena
a może to kolka? na zabki to za wcześnie

Gość onalena
a paracetamol toprzecież na goraczkę jest, nie rozumiem po co go podawać jesli nie gorączkuje może spróbuj podac cos antykolkowego i noś ją dłuuugo brzuszkiem w dół...wiesz o co chodzi

podaje na kolke juz od dawna...nic nie pomaga.....mala dalej placze i gryzie raczki.paracetamol podaje sie tu na wszystko.niestety takie sa realia w anglii...

Gość bzykająca osa
a moze to jeden ze skokow rozwojowych wystepuje kolo 10 lub 11 tygodnia, ale u mnie tez bylo wczesniej.

Gość nininuni
moze ,byly przypadki,ze dziecko urodzilo sie z zabkami moj maly mial 3 mce jak mial 1 zabek

ja tez uwazam ze to zeby moja miala 2 mc i 2 zeby majac 13 mc juz prawie wszytskie proponuje kupic w aptece dentinox jest od 3 mc zycia ale odroobinka posmaruj dzisaelka i zobacz reakcje pozdrawiam