Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lopoiujko

Rozpuszczone bachory!!!

Polecane posty

Go艣膰 lopoiujko

Opowiem wam cos co mnie wprawilo w os艂upienie! 1. Wczoraj by艂am z moj膮 c贸rci膮 z wizyta u mojej kuzynki, kt贸ra ma prawie 11 letnia c贸rk臋. Nie by艂am u nich od ponad 3 miesiecy. Az w pewnym momencie wr贸ci艂a jej c贸rka ze szko艂y i od razy do mnie " ciocia jak ty schud艂a艣, chyba z 10 kg ale i tak masz z 30kg do zrzucenia. Bo ja mam twoje zdjecie jak bylas taka ladna i szczupla a nie jak teraz.... chcesz to ci je pokaze.." Ze strony kuzynki zero reakcji a mnie zamurowa艂o. Dodam, 偶e rzeczywi艣cie po ci膮偶y jeszcze mi zosta艂o z jakies 2 rozmiary do zrzucenia, ale kur.... jak moze dzieciak mowic cos takiego a matka nie reaguje!!!!! Historia 2. Pojecha艂am dzisiaj z moja c贸rcia do lekarza (dodam, 偶e prywatnie) by艂o ko艂o godziny 17. Gdy wesz艂am by艂o pe艂no ludzi. Trzy kwoki ( matki ko艂o 35 lat) siedzia艂y rozwalone na krzes艂ach a OBOK nich na krzes艂ach siedzia艂y ich latoro艣le ko艂o 4-7 lat, a pe艂no ludzi sta艂o dooko艂a nich i ja te偶. Sta艂am przez 40 minut z 6 miesi臋cznym dzieckiem na r臋ku, 偶adna pi...z..da nie zaproponowa艂a abym usiad艂a. Przecie偶 kt贸ra艣 z nich mog艂a wzi膮膰 dzieciaka na kolana. Wiem, 偶e nie maj膮 obowi膮zku, ale w tej duchocie z 7 kg dzieckiem na r臋ku kt贸re ci膮gle sie obraca by艂o mi cie偶ko, mys艂a艂am, 偶e odpadn膮 mi r臋ce. Ale twardo sta艂am pomimo, 偶e ma艂e dzieci do roku u tego lekarza wchodz膮 bez kolejki!!!! ale wiedzia艂am, ze ci ludzie przyszli wczesniej niz ja to nie chcialam sie wpychac. Ale przegi臋ciem by艂o to, kiedy kt贸ra艣 z tych latoro艣li lat ko艂o 6 czego艣 tam szuka艂a ko艂o mnie, a moja c贸rka niespodziewanie poci膮gn臋艂a j膮 za w艂osy i ta ma艂a pi...z..da odwarca si臋 i m贸wi do mnie "POCI膭GN膭艁 MNIE ZA W艁OSY TEN TW脫J DZIECIAK"!!! a mamu艣ka w g艂o艣ny 艣miech i pozosta艂e siedz膮ce r贸wniez. Zamurowa艂o mnie!!! nic nie odpowiedzia艂am. Dodam, 偶e mam prawie 30!! I tak si臋 zastanawiam co sobie my艣l膮 rodzice i na co licz膮 je艣li tak wychowuj膮 swoje dzieci. Bo ja zapad艂abym sie pod ziemi臋 ze wstydu je艣li moje dziecko odezwa艂oby si臋 tak do kogo艣 ( czy to kuzynki dzieciak czy ten bachor z przychodni). Brak mi s艂ow, nawet nie mam si艂y na komentarz....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 uwazam ze ...
masz jeszcze malutkie dziecko i nie masz pojecia co Cie czeka ... za kilka lat Ty bedziesz w sytuacji tych matek i powiem ci ze zobojetniejesz na nkiektore rzeczy. Czasami ciezko jest wyegzekwowac od dziecka pewnego rodzaju zachowanie. 11 latka to juz duze dziecko i nie powiedzialo ci nic zlego - prawde. Zauwazylo roznice w Twoim wygladzie i ci o tym powiedzialo, Dziecko bylo szczere - wolalabys aby mama nauczyla je klamac? W tym wieku jeszcze daleko do delikatnosci w wypowiedziach, na zastanawianie sie jakie wrazenie wywra nasze slowa, na empati臋 ... za duzo wymagasz od dziecka. A mama nie musiala koniecznie zwracac jej uwagi czy tlumaczyc przy tobie bo to mogloby wywolac niefajna reakcje.Ja zostawialabym sobie taka rozmowe na chwile gdy jestem z corka sama - by jej nie zawstydzac. Wydaje mi sie ze przesadzasz i za duzo sobie roscisz w ramach mlodego macierzynstwa ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwazam ze ...
poza tym nazywanie dzieci rozpuszczonymi bachorami swiadczy o tym ze daleko ci jeszcze do miana idealnej matki - ja nigdy tak nie naywam dzieci bo mam swiadomosc czym jest trud wychowania.... poza tym nie byloby ci milo gdyby ktos tak nazwal teoje dziecko, prawda.... nie masz za grosz empatii a wymagasz tego od dziecka !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wars88888
nie powinnas tego pozostawic bez komentarza, szczegolnie w tej 2 sytuacji (bo w 1 to rodzina, wiec ciezko cos powiedziec, no i moze mieli "dobre checi"), ale w 2 przypadku powinnas powiedziec, nie mow do mnie na ty DZIECIAKU i powiedziec matce, zeby pilnowala swojego bachora

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 K^A^T^A^R^I^N^A
Podzielam Twoje zdanie. Dzieciuchy s膮 okropne- ale co poradzi膰 na te dzieci to tylko wina rodzic贸w i wychowania. Samrkacze maj膮 wszystko czego chc膮 rodzice w ty艂ki w艂膮偶膮 spe艂niaj膮c ka偶d膮 zachcianke. Nic nie poradzimy Tylko czeka膰 co b臋dzie dalej Te wstr臋tne bachory zniszcz膮 w szkole te s艂absze Wi臋c w sumie nie wiadomo jak lepiej wychowa膰 Bo wychowuj膮c na grzeczne, kulturalne dziecko to mo偶e mie膰 ono potem problem w szkole. Te dzieci s膮 wra偶liwe i jak dostan膮 kopniaka od takiego gbura to doiero b臋dzie tragednia dla takiego malucha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dadadadadadada
jak ja lubie takie pancie ,ktore tylko na forach potrafia szczekac :) a w realu je ;zamurowuje;i slowem sie nie odezwa .......:S wiesz dlaczego nie weszlas do lekarza bez kolejki ,mimo,ze mialas do tego prawo ??nie z powodu kultury...(bo tamci pacienci byli pierwsi )tylko dlatego ,ze jestes tchorz!!! balas sie ,ze na ciebie tamte mamusie nakrzycza:P a to z kuzynka.hmmmm wystarczylo powiedziec tej malej,ze przyjdziesz z jej terazniejszym zdjeciem za 3-4 lata jak zacznie dojrzewac i bedzie obsypana pryszczami i powiesz jej rownie mile rzeczy:) ,na bank wiecej by nic takiego do ciebie nie powiedziala ,bo wiedzialaby ,ze ja zawstydzisz ,popracuj troche nad soba ,nie mozna byc cale zycie ofiara......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lopoiujko
uwazam, ze--> nie wiem kim wedlug ciebie jest idealna matka. A ja nigdy nie aspirowa艂膮m aby nia byc. Chce wychowac moje dziecko w poczuciu szaucunku do drugiej osoby,!!! a tym bachorom( tak, bachorom dodam z przekory) brakuje pewnego okrzesania i ich matkom tez. A dziecko w wieku 11 lat powinno juz orientowac sie co mozna a czego nie mozna powiedziec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
Autorko rozumiem doskonale co czujesz! Coraz wi臋cej wida膰 chamskich, rozwydrzonych dzieciak贸w i takich samych rodzic贸w! Ja te偶 znam kilka "ciekawych" przypadk贸w :o ale jak tylko mog臋, staram si臋 unika膰 tych dzieci oraz ich rodzic贸w. Np dzieciak mojej ciotki (7 lat) nie m贸wi "dzi臋kuj臋", gdy cos mu przynios臋. A c贸rka mojej s膮siadki m贸wi mi na "ty" :o Zaznaczam, 偶e dzieciak ma 5 lat, a ja 26 :o Poza tym zawsze jak moje dziecko (3 lata) bawi sie z t膮 dziewczynk膮, to ona zabiera mojej zabawki, potrafi j膮 popchn膮膰 itp. A kole偶anka udaje, 偶e nie widzi :o Albo celowo nie zwraca jej uwagi. Po ka偶dej takiej akcji widz臋, jak sie pod nosem u艣miecha :o Pewnie sobie my艣li: Ach, jakie to moje dziecko rezolutne i cwane... :o Ja moj膮 wychowuj臋 zupelnie inaczej. Ucz臋 j膮 wsp贸艂czu膰, pomaga膰, dzieli膰 sie z innymi. Teraz to juz sama mam w膮tpliwo艣ci, czy dobrze robi臋 w tym popapranym swiecie :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
belle de jour :o A偶 strach pomy艣le膰, jaki b臋dzie tw贸j "prawdom贸wny" dzieciak :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
Pewnie przyjdzie kiedy艣 do mamusi i powie : Matka, ale ty jestes pojebana :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
I dziwi膰 si臋, 偶e tyle sie teraz s艂yszy o rozwydrzonych dzieciakach, z kt贸rymi rodzice czy nauczyciele nie mog膮 da膰 sobie rady! Jak to m贸wi膮: Czym skorupka za m艂odu nasi膮knie..

Udost臋pnij ten post

tak? Bo co?? Ja rozumiem, ze autorke prawda boli, wszak te 2 rozmiary to jednak cos, ale...buzi nie ma?? Nie potrafi sie odezwac tylko rznie glupa?? Prosze cie:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lopoiujko
Jacy wy jestescie tolerancyjni, juz wiem skad sie biora gwalciciela majacy nascie lat i dlaczego potrzebna jest firma ochroniarska w gimnazjum obok mnie...... Dzieci trzeba kochac i wychowywac madrze, a nie udawac, ze nie slyszy nie widzi i wszystko jest cacy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja nie wiem o co sie burzyc
jesli chodzi o slowo bachor:O Chyba panna belle nie zna jego znaczenia, bo to slowo okresla niegrzeczne i rozwydrzone dziecko takze bachor w tym wypadku jest slowem adekawatnym do sytuacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
belle de jour no wybacz, ale nie ka偶dy jest taki, 偶eby mie膰 chamsk膮 odzywk臋 w nieoczekiwanym dla siebie momencie :o Ja bym np nie odpowiedzia艂a nic chamskiego tej pannicy, bo, mimo wszystko, to jeszcze dzieciak i mog艂oby j膮 to dotkn膮膰 o wiele bardziej ni偶 mnie jej s艂owa. Ale jakby nie by艂o, to wina rodzic贸w, kt贸rzy chowaj膮, a nie wychowuj膮 swoich dzieci. Czy teraz w og贸le istnieje co艣 takiego jak KINDERSZTUBA??? Nie! Teraz prym wiedzie chamstwo i cwaniactwo, ju偶 od przedszkola :o I usprawiedliwiajmy to dalej.. :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja nie wiem o co sie burzyc
to go nie uzywaj, ale nie oburzaj sie jak inni go uzywaja. Podobnie ze slowem "dziwka" czy "debil" jak ktos go uzywa to tez sie tak burzysz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lopoiujko
belle-> skoro ja jestem krzykaczem tylko na forum to ty podobnie bo rzucasz sie jak glodny pies na miske.... w zasadzie bez argumentow, tylko zaczepnie;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
belle de jour tak? Bo co?? Ja rozumiem, ze autorke prawda boli, wszak te 2 rozmiary to jednak cos, ale...buzi nie ma?? Nie potrafi sie odezwac tylko rznie glupa?? Prosze cie Dla mnie zwrot "nie potrafi sie odezwa膰" oznacza powiedzenie komu艣 czego艣 tak, by mu w pi臋ty posz艂o! :D Co wi臋c twoim zdaniem powinna powiedzie膰 Autorka ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kazujoszi funakiiiiiiiii
a twoje dziecko pociagnelo tamto za wlosy. To tez bachor?? I co z tego, ze ma 7 mcy. Rozwydrzony bachor

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
belle de jour no tak, dala sie w przychodni "zatka膰 dziecku" :o Wi臋c co twoim zdaniem, powinna zni偶y膰 sie do poziomu niewychowanego dzieciora i na niego nabluzga膰?? :O O ludzieeeeeee... :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiana ptb
Jeszcze raz powtarzam: To rodzice s膮 do dupy :o 偶e pozwalaj膮 swoim dzieciom na takie zachowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lopoiujko
No zgadza sie, dalam sie zatkac dziecku. I to zatkalo mnie porzadnie!!! Bo nie jestem nauczona chamstwa, sama nie oddzywam sie chamsko do nikogo i mam szacunek do ludzi i nie klne jak szewc i nie ublizam nikomu na kazdym kroku..... i co gorsza podobnie wychowam swoje dziecko

Udost臋pnij ten post