Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzostarakobieta:)

Kobiety rocznik 1985 - macie juz dzieci?

Polecane posty

JA niedawno skonczylam 26 lat i ciagle czuje sie jak nastolatka. Maz w tym roku skonczy 31 i chcialby juz miec dziecko. Rozumiem go, ale ja ciagle jeszcze nie jestem gotowa! Mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia. A rodzina ciagle podpowiada, ze to juz TEN czas. Jak to u was wyglada? Jestescie mezatkami? Ile lat maja wasi mezowie?

Gość prawik 28
ja mam 28 lat i nigdy nie mialem dziewczyny wiec ci nie pomoge

Gość niedługo 25
I właśnie nie rozumiem tego argumentu: to już ten czas. Sama będę wiedziała czy to już czas czy jeszcze nie. Niech spadają.

jeśli nie jesteś gotowa, daj sobie jeszcze trochę czasu. rodzina moim zdaniem nie powinna mieć tutaj nic do gadania. Lepiej poczekać, a gdy przyjdzie odpowiedni moment cieszyć się w pełni z macierzyństwa, niż się męczyć i być sfrustrowaną matką, która ma poczucie, że wiele ją omija przez dziecko. bo przecież to Ty będziesz się nim zajmowała przez większą część doby.

Gość bsicccc
bedziecie stare i doopiero bedziecie myslec o dzieciach to chore matka w wieku 40 lat to pomyłka

Gość nartusia
ja za pare dni koncze 26 lat! nie mam ani meżą, dzieci a nawet chłopaka!! i tez czuje sie jak nastolatka. niedawno zanalazlam prace, w lipcu sie obronilam.

Gość niedługo 25
12:36 [zgłoś do usunięcia] bsicccc bedziecie stare i doopiero bedziecie myslec o dzieciach to chore matka w wieku 40 lat to pomyłka A kto tu napisał, że chce dzieci w wieku 40 lat? To raz. A dwa, gdyby nawet to dlaczego to pomyłka? 40latki to nie emerytki. Mogą jeszcze spokojnie mieć dzieci.

Gość rtyrty
nie mam i nie chce mieć...

Gość bsicccc
po 30 kobieta szybko sie starzeje a jej płodnosc spada mocno groza wady genetyczne to chora moda na pierwsza ciaze w wieku 35 lat

Wedlug niektorych to kobiety w wieku 18 - 20 lat powinny rodzic dzieci, w wieku 40 lat zostac babcia a pozniej to juz tylko umierac bo misja rozplodowa juz spelniona.

Gość vfdfbdb
ja jestem 85 :) cos ty nie mam teraz sa inne realia, dzieci maja moje koleżanki z klasy te ktore nie poszly na studia i zostaly w rodzinnym miescie, albo wpadka ja planuje bobaska jakos za 2-3 lata choc juz jestem psychicznie gotowa, ale chce byc niezależna finansowo najpierw zeby jajec nie było :)

Gość kulomiotkaaa
do nartusia - znalazłaś pracę- super:) jesteś z niej zadowolona? w jaki sposób znalazłaś?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy
rocznik 81, trzy lata po slubie, nie mamy dzieci, na razie nie planujemy.

Gość bsicccc
jesli kobieta urodzi dziecko majac 40 lat to gdy dziecko bedzie miało 10 ona bedfzie miała 50

Gość niedługo 25
Ja też nie mam męża. Obecnie nawet chłopaka. A skąd ja mogę wiedzieć kiedy poznam kogoś z kim będę chciała założyć rodzinę? Mam teraz na siłę szukać chłopa i robić dzieci, bo wady genetyczne? Bez przesady. Teraz rodzi się dużo chorych dzieci i nie ma to związku z wiekiem matki. Nie dajcie się zwariować. Rodzenie dzieci tylko dlatego, że ktoś mówi " bo to już" to najgorsze co można zrobić.

ja w grudniu skoncze 26 wiec narazie mam 25 hahaha , nie mam dzieci ani meza, mam narazie faceta, ale co z tego dalej bedzie to jeszcze nie wiem, ja ogolnie chcialabym juz miec dzieci i ustabilizowane zycie, no ale nie zawsze mamy to co chcemy, na pewno nie jestem tym zalamana i czekam na rozoj wydarzen:D

Gość vfdfbdb
co to za durna filozofia z tymi dziecmi ze jak juz ma prace i faceta to od razu dziecko! nie kazda kobieta chce! i wcale nie jest przez to mniej wartosciowa ja osobiscie uwazam ze nie kazdy powinien byc rodzicem bo nie kazdy sie do tego nadaje, zdecydowana mniejszosc a zaplodnic sie to zadna filozofia, filozofia jest swiadomie dokonac wyboru o rodzicielstwie kolega ostatnio mi mowie "ja nie wiem ja jak widze malzenstwo bez dzieci to sobie mysle ze oni sa jacys chorzy czy co ze sobie zrobic nie moga" no k***wa" a co dziecko to zabawka?" mowie do niego!! sredniowieczne myslenie jest wszechobecne: pobrac sie, zrobic dziecko, (obecnie) splacac kredyt, zestarzec sie i umrzec, i tak w kółko! a moze k**wa! ja chce od życie czegoś innego!!!!

Gość bsicccc
moja siadaka ma 46 lat i jest w ciazy tak szczerze czy to nie jest chore??

Gość vfdfbdb
no 46 to troche późno, ale jesli dziecko bedzie zdrowe to super,aczkolwiek nie zdecydowalabym sie tak późno jak to mozliwe ze w takim wieku jest w ciaży powinna miec juz menopauze, chociaz to nigdy nic nie wiadomo

Gość niedługo 25
Nie jest. Chore jest myślenie, że kobieta w tym wieku to albo będzie złą matką albo nie donosi ciąży albo dziecko na pewno urodzi się z jakąś wadą.

Gość nartusia
do kulomiotka!! znalazlam praca dzieki koledze z roku ktory dal mi znac ze u niego szukaja osoby do biura, z pracy jestem zadowolona choc zarobki kiepskie ale jak uda mi sie tu zostac na dluzej to moge poszukac czegos dodatkowego na popoludnia np bo pracuje od 8 do 16!!!!!!:)

Gość bsicccc
wasze matki matki w wieku 40 lat miały juz odchoeane dzieci a teraz kobiety dopiero zachodza w ciaze to jest chore

Gość niedługo 25
A skąd wiesz w jakim wieku były nasze matki, gdy nas rodziły? A co jeżeli kobieta zajdzie w tę ciążę po 40tce? Ma ją usunąć czy oddać dziecko? No skoro to jest chore to co ma zrobić?

Gość c dfvdfv
ja w tym wieku juz mialam dzieci

Gość c dfvdfv
40 lat i dziecko to pomylka, to rzeczy jasna i oczywista. A co potem dziecko pomyla z wnukiem

Gość niedługo 25
Widzę, że jesteście zacofani. Cóż, z głupotą się nie dyskutuje.

Gość bsicccc
zdarza sie ze pani w przedzszkolu mówi : babcia przyszła po wnuka

Gość bsicccc
niedługo 25 gdy konxa sie argumrnty zaczyna sie obrazanie

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy
Moja mama urodziła mnie na początku lat 80-tych jak miała skończone 31 lat, jeśli dzisiaj niektórzy uwazają,że kobieta w tym wieku jest już stara, to moja mama patrząc na tamte realia powinna być juz babcią hehe!