Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...shade...

Mam 17 lat i kochane dziecko i jestem z tego dumna :))

Polecane posty

Gość nic tylko ci gratulować
głupoty że zabezpieczyć się nie umiałaś ale to bardzo odważna decyzja z twojej strony,sama nic nie umiesz nic nie masz :O miłością to tylko w serialach żyją,nie zapewniłaś mu godnego życia więc pewnie jest ci ciężko może nie rozmnażaj się więcej dziecko ,zadbaj o to istnienie co już masz:)

no i sępy sie zleciały, wiecie co?????głupi jesteście, napiszę o sobie, ja nie żyję z waszych podatków, ani ja ani mój mąż, mąż pracuje żadko jest w domu to fakt ale przyzwyczaić się można, ja się uczę nadal, mam prawo jazdy, maturę, technika, pracuję, w domu, miałam szczęście właśnie tu na kafe sie ogłosiła firma że szuka osób do pracy do sprzedaży, i sie dostałam, pracuję, kiedy mi się podoba, czyli mam pracę i dziecko jednoczesnie ma mamusię, przez to że się jeszcze uczę, pobieram rentę rodzinną za zmarłą mamę, więc nikt mi nie pomaga, ze wszystkim jestem sama, ale jestem szczęśliwa, może jestem młoda, ale szczęśliwa ze mam dziecko i męża, wolę być taką matką iż taką pseudomatką jak ostatnoi głośno na kafe o snęcaniu sie nad Szymkiem, i co z tego ze jesteśmy młodymi mamami, my przynajmniej swoich dzieci nie będziemy maltretować.MŁODE MAMUSIE GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość maxxxxxxx
max to mojej sąsiadki pies sie tak nazywa

Ja zaszłam w ciaze w wieku 18 l i tez nie bylo latwo, ale dalismy rade. Co prawda mieszkam u tesciowej, ale osobne mieszkanie i zyjemy na swoj samodzielny koszt. Jak sie chce to mozna malo wiele zyc . Jestem z Wami mlode mamy, co sie stalo to sie nie odstanie i trzeba wziac za swoje czyny odpowiedzialnosc:) Dodam tez ze nie kazda matka po 30 pracuje, a zachodzi w ciaze i tez zmuszona jest byc na utrzymaniu partnera, o ile nagle nie zwieje, tylko o tym sie glosno nie mowi bo na taka panne juz byl czas.... Za nim ktos cos napisze to niech sie zastanowi....

Gość Sysiaa
A kto powiedział że jest łatwo? Trudno jak cholera. Do tego mała ma skaze białkową. Ale dajemy radę.

No widze, że już zleciały się stare panny, którym żal dupe ściska, że mimo tego że jesteśmy młode dajemy sobie rade i jesteśmy szczęśliwe do pracy jak takie mądre ale pewnie zaraz sie dowiem, że wy wszystkie macie własne firmy i możecie sobie pozwolić na siedzenie na necie jesteście żałosne... I póki co ani grosza nie dostałam od państwa ale mam zamiar skoładać wniosek o becikowe mój narzeczony też płaci podatki i rodzice też i myśle, że chyba właśnie po to żebym mogła kiedyś z tego skorzystać..A co mnie to obchodzi jak ma na imie pies twojej sąsiadki? chciałeś się pochwalić? i co lepiej ci hehe to gratuluje. Witaj Sizilenka :* No ja też z ojcem dziecka bardzo żadko się widze (raz na miesiąc a czasem nawet raz na 3 miesiące), ponieważ wyjechał za granice do pracy bo w polsce nigdy by tyle nie zarobił ile tam zarabia na całe szczęście możemy chociaż codziennie na skypie rozmawiać ale wiadomo, że to nie to samo ale cóż jak chcemy coś osiągnąć to musimy to przetrzymać, mamy nadzieje, że do końca roku zjedzie już na stałe do polski a wtedy będziemy mogli się wyprowadzić ;) Sysiaa - mocną ma tą skaze? a karmisz piersią?

Gość antywszystko
zazdroszcze tylko relacji z parnterem, ja koncze 19 lat w kwietniu i jestem w 9 mieciacu a ojciec mojego dziecka ma mnie gdzies. Imprezy, balangi itp a kiedys taki nie byl. teraz ma wszystko gdzies. Gratuluje i zycze zeby nadal sie tak pieknie ukladalo

Gość spongebobbby
dziewczynki jestem całym sercem z Wami :) Często mam do czynienia z młodymi mamami, czasem niereformowalnymi imprezowiczkami które na wieść o ciąży zmieniły się w moment. Stały się odpowiedzialne, troskliwe, przewidujące :) Takie mamy, z racji mlodego wieku starają się nadrobić czymś innym - zaangażowaniem, staraniem się, dokładnością, podręcznikowym postępowaniem z dzieckiem odn.pielęgnacji i opieki - a przede wszystkim bliskością z dzieckiem. Bo taka więź jest niezwykła :) W swojej karierze spotkałam tylko jedną beznadziejną młoda matkę, któa prowadziła dziecko na meliny, gdzie piła i ćpała, jej "kumple" huśtali tym dzieckiem za nogi itp.. ale to już inna bajka, teraz te dziecko ma zdrową, nową rodzinę :) do czego się przyczyniłam. Trzymam za Was kciuki, ucałujcie swoje pocieszki :* a odn. usamodzielniania się by zapewnić "byt" dziecku... proszę Was, drogie złośliwce, kto w tych czasach przygotowuje się tak na dziecko..? gdyby każdy czekał na "odpowiedni byt" to dzieci mielibyśmy ok.40tki i to nieliczni z nas, więc nie piszmy, że dziewczyny liczą na pomoc państwa, rodziny, chłopaka. bo niezależnie od wieku taką pomoc ma niemal każda kobieta :)

Gość powiem wam jak ja to widzę
mam czworo dorosłych dzieci i nie mówcie że to normalka,moje się uczą a te co skończyły pracują ,spłacają mieszkanie,odkładają kasę itd. i to nie tylko synowie ale ich partnerki też mają takie parcie na karierę kasę,ja bym tam wnukiem nie pogardziła ale oni słyszeć nie chcą dopóki nie będzie ich stać,fakt ,że po maturze każdemu papa zrobiłam owszem finansowo pomagamy ale nigdy wspólnego mieszkania:) 17 lat to nie wiek żeby być matką,moja córka ma 22 lata i dopiero wiatry w żagle nabiera;) może jednak macie wypaczone podejście do rzeczywistości

ja bym tak chciała żeby mój mąż wyjechał za granicę, ale nie mamy zdnych kontaktów,

powiem wam jak to widzę - ale nikt nie stwierdził, że to normalka po prostu takie rzeczy się zdarzają a my pogodziłyśmy się z tym faktem i robimy wszystko, żeby nasze dzieci miały jak najlepiej i jednocześnie cieszymy się bo jak można się nie cieszyć własnym dzieckiem? Mandy666 - nie obrażaj mnie bo nie masz do tego podstaw, ponieważ tak się składa, że spałam tylko z jednym facetem a ty? ;) (przemyśl to bo za jakiś czas ciebie to może spotkać lub twoje dzieci) 83 - wiesz co oznacza słowo patologia? Sizilenka - my też nie mieliśmy żadnych kontaktów on pracuje w polskiej firmie po prostu wyjeżdżają za granice a oferte pracy znalazł w necie trzeba po prostu poświęcić troche czasu i poszukać ;)

szukałam spędziłam wiele godzin ale nic konkretnego nie znalazłam, naprawdę wile bym dała żeby mógł jechac za granicę, bo tu w kraju to praca zarobkowa sięga dna, ahhh jakoś mi dziś smutno i ciężko,

Sizilenka mogłabyś coś więcej napisać na temat Twojej pracy. Sama szukam sposobu na zarobek przez neta, więc jestem ciekawa :) Ja nie potępiam młodych mam, wasze życie. Nie rozumiem tylko tego argumentu, jak ktoś wyżej wspomniał- 'my teraz odchowamy, a nasze koleżanki za 10 lat będą się męczyć z pieluchami'. Jaka męka skoro jest tak fajnie. Brzmi jak pocieszanie siebie na siłę :)

ja prowadzę sprzedaż internetową, dostaje zlecienia że mam sprzedawać zegarki(oryginalne), suknie ślubne, biżuterię, ubrania, buty, a nawet czasem lalki dla panów, biznes to biznes,

to zalezy ile się sprzeda, ja dopiero zaczynam, ale za sprzedany jeden droższy produkt dostaję nawet 300zł,

jestem z małopolski podam ci gg możesz się odezwać z racji tego że pracuję przez internet bardzo często jestem, moja już jest duża to potrafi się sama sobą zająć 22135638

Nie chcialabym zeby moja 17 letnia corka zaszla w ciaze w tym wieku . Boze uchowaj!!! :P Dobrze ze ja jako 17 latka mialam poukladane w glowie i uczylam sie wtedy a nie za chlpakami patrzylam. W zyciu na wszystko przyjdzie czas na uprawianie sexu tez.

jagoda369 - naprawde śmieszna jesteś i na każdym kroku pokazujesz jak to ty masz w głowie poukładane... Jeżeli Pani taka poukładana to dlaczego się Pani stała pośmiewiskiem na tym forum? Jeżeli byś się zakochała tak naprawdę to miala byś w nosie ile masz lat i nie czekała byś z sexem do trzydziestki :P sizilenka - zaraz sie odezwę ;)

Gość Sysiaa
Jestem:) nie za mocną ma tą skaze całe szczęście. Karmie ją piersią... Przy odpowiedniej diecie da się przeżyć

...shade... Jeżeli byś się zakochała tak naprawdę to miala byś w nosie ile masz lat i nie czekała byś z sexem do trzydziestki " O Boze! :O :O :O Wspolczuje twojej matce bo naparwde musi sie za Ciebie wstydzic. OKROPNOSC

Gość Sysiaa
Dobra jagoda zostaw te mądrości dla siebie

Sysiaa - to dobrze, że nie jest tak źle ale pewnie jest męcząca ta dieta zero mleka ja mam absolutny zakaz jedzenia wzdymających rzeczy groszek, kapusta itp. odpada bo potem go gazy męczą ale bez tego też da sie przeżyć ;) A mała ogólnie jest grzeczna czy marudna? jagoda369 - skąd w tobie tyle jadu kobieto? Czyżbym uraziła twoje ogromne ego? to przepraszam :P Nikt Cię tu nie lubie to przyszłaś tutaj zaśmiecać temat? A sio mi z tąd !

Gość Sysiaa
Zero mleka, jajek itd... Na gotowanych warzywkach i mięsie. Przynajmniej stracę parę kg po ciąży:) i już się przywyczaiłam. A mała różnie. Od wczoraj jakaś marudna...

Gość never bac down
jagoda sluchaj no ty ku.. szmato wyp.. bo cie tak dojade ze sestasz w pory co ty ku.. mozesz wiedziec o zyciu kobieto w dupie bylas gowno widzialas pewnie teraz sie mscisz bo twojw matak sie ku...ila jak miala 13 lat a ty sie urodzilas pewnie jak miala 14 jestes msciwa su.. ktura guwno wie o zyciu a ty pewnie jestes nielepsza kurwisz sie na prawo i lewo ze pizde na szelkach musisz nosic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ta skaza podobno swędzi ;/ może to dlatego. Musisz jej te plamki natłuszczać i to powinno jej pomóc :)

Gość never bac down
ty jagoda mialas poukladane w glowie jako 17latka co ty pierdolisz ty teraz masz najebane w tej glowie az strach pomyslec co bylo jak mialas 17 lat pewnie masz w glowie nitke ktura uszy uczymuje uwarzaj zeby niepekla haha:P

Gość Sysiaa
Plamek to prawie już nie ma, tylko tak sporadycznie ale cały czas natłuszczam.