Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...shade...

Mam 17 lat i kochane dziecko i jestem z tego dumna :))

Polecane posty

To dobrze, że jej przechodzi ale diete lepiej trzymać dla pewności :) a dużo ci jeszcze kg został do zrzucenia ?

Gość Sysiaa
Około 3 kg. A jak tam twój synusio? Przesypia noce? Bo moja to w dzień śpi najwyżej po 15 minut, budzi się, pokrzyczy i znów na 10 minut drzemie. Za to noce nie narzekam, o 1 budzi się na cyca a potem ładnie śpi

Gość BOCH
Shade trzymam za ciebie kciuki

No ja nie mam co narzekać :) jest bardzo grzeczny i w nocy i w dzień wieczorem po kąpaniu zasypia o 20 śpi do po pierwszej potem karmienie potem znów grzecznie zasypia i spi do 4 potem znowu karmienie potem do 8 i znowu... :) ale w dzień sobie czuwa mało śpi w dzień :) leży i sobie patrzy nie marudzi na szczęście. Uwielbiam to jego czuwanie tym bardziej, że zaczyna kontrolować to kiedy się uśmiecha wcześniej uśmiechał sie tylko przez sen a teraz kiedy ma ochote ;) A twoja córeczka ile ma już tygodni?

Gość Sysiaa
Moja ma już miesiąc i 5 dni:)

Gość najszczesliwszy:)
dzień dobry wszystkim chciałem oświadczyć ze jestem narzeczonym ...shade... i jestem najszczęśliwszym facetem na świecie mam śliczna i słodka dziewczynę która mi dala wspaniałego syna nikt nie da mi tego co ona bardzo ja kocham tylko żałuje ze muszę pracować za granica i tylko widuje ich na skyp ale już niedługo:) w Polsce nie da się tyle zarobić a che żeby moja dorotka i Maksiu mieli lepiej lepiej niż ja jak bylem mały :))))

Gość Sysiaa
We wtorek idziemy do lekarza:) ale nie wiem bo jak nas wypisywali to powiedzieli że tak w drugim miesiącu dopiero bo mała wtedy coś dostawała

Jeżeli twój chłopak będzie mógł to niech pójdzie z tobą na szczepienie ja żałowałam, że mój nie mógł być ze mną mały tak płakał, aż mi się serce kroiło myślałam, że zaczne tam razem z nim płakać... musiałam rączke, nóżki przytrzymać żeby nie ruszył czułam się jak bym mu krzywde robiła :( tłumaczyłam sobie tylko, że tak musi być bo to dla jego dobra

Gość Sysiaa
Wiem, to okropność. Jak byłyśmy w szpitalu to musiałam małą trzymać.

Gość Sysiaa
Dobranoc:*

never back down, Ty to lepiej o dziecko sie nie staraj a jak juz je masz to lepiej oddaj do domu dziecka. Kobieto byki robisz ze az strach to czytac. Lepiej niz sexem i rdzeniem bekartow powinnas zajac sie edukacja. I nie mysl sobie ze czuje sie urazona tym stekiem wyzwisk ktore a dodatek zawieraja mase! bledow ort i styl. Pozniej wyjdzie taki nieokrzesaniec , uprawia sex z kim ppadnie a jak dziecko do szkoly pojdzie to nawet zadania dom nie umie z nim zrobic. Nie ma co yyynteligencja sie szerzy. :D

Jagoda369 - zachowujesz się jak byś była pępkiem świata myślisz, że wszyscy na około Ci wszystkiego zazdroszczą a tak na prawde tobie nie ma czego zazdrościć boli Cię szczęście innych więcej kultury kobieto! Ciekawe jak twoja matka się puszczała, że miała aż siedem bękartów! Ciekawi mnie rzecz ile miała lat kiedy urodził się pierwszy? Dla mnie jesteś żałosna już mi się nawet nie chce wdawać z tobą w dyskusje. Masz się, za wszechwiedzącą wszędzie Cię pełno... A to, że popełniłam kilka błędów ort lub styl. nie świadczy o mojej "yyynteligencji", poza tym każdemu się one czasem zdarzają kiedy szybko pisze więc mnie nie rozmieszaj. Powiem Ci jeszcze jedno nie pisz mi, że uprawiam sex z kim popadnie bo jeżeli ty tak robiłaś/robisz to nie znaczy, że wszyscy tak się składa, że spałam tylko z jednym facetem, którego kochałam a tobie nic do tego! Wróć do pierwszej strony i przeczytaj jeszcze raz co napisałam w pierwszym poście ! Nie pisze tu by się żalić ja się chwale Jagodo! I jak już wspomniałam nikt mi szczęścia nie odbierze a już tym bardziej taka prymitywna osoba jak ty! Weź się dzieckiem zajmij lub zrób coś pożytecznego z sobą...

Jagoda369 - zachowujesz się jak byś była pępkiem świata myślisz, że wszyscy na około Ci wszystkiego zazdroszczą a tak na prawde tobie nie ma czego zazdrościć boli Cię szczęście innych więcej kultury kobieto! Ciekawe jak twoja matka się puszczała, że miała aż siedem bękartów! Ciekawi mnie rzecz ile miała lat kiedy urodził się pierwszy? Dla mnie jesteś żałosna już mi się nawet nie chce wdawać z tobą w dyskusje. Masz się, za wszechwiedzącą wszędzie Cię pełno... A to, że popełniłam kilka błędów ort lub styl. nie świadczy o mojej "yyynteligencji", poza tym każdemu się one czasem zdarzają kiedy szybko pisze więc mnie nie rozmieszaj. Powiem Ci jeszcze jedno nie pisz mi, że uprawiam sex z kim popadnie bo jeżeli ty tak robiłaś/robisz to nie znaczy, że wszyscy tak się składa, że spałam tylko z jednym facetem, którego kochałam a tobie nic do tego! Wróć do pierwszej strony i przeczytaj jeszcze raz co napisałam w pierwszym poście ! Nie pisze tu by się żalić ja się chwale Jagodo! I jak już wspomniałam nikt mi szczęścia nie odbierze a już tym bardziej taka prymitywna osoba jak ty! Weź się dzieckiem zajmij lub zrób coś pożytecznego z sobą...

Gość Sysiaa
Hej shade:). Co tam?

witajcie dziewczyny, piszecie o szczepieniachm oj pamiętam pierwsze szczepienia mojej małej, były okropne, płakałam razem z nią, ale to dla dobra naszych maleństw, ja ostatnio szczepiłam moją na 17miesięcy, razem z mężem ją trzymaliśmy a i tak się wytwała, i biedna łącznie musiała być 4razy kłóta, bo ja nie szczepię skojażonymi bo one mogą wywołać autyzm i szereg innych chorób, dziewczyny ja mam już większe dziecko mogę wam zawsze radą służyć,

a na jagodę jest tylko jeden sposób, kompletnie olewać, bo to to taki wesz który pasożytuje, im więcej ktoś jej odpisuje tym więcej ona krwi z człowieka wysysa.

Gość mirrka
skojarzone mogą wywoływać autyzm?? Dziewczyno, dokształć się a nie siej pierdół:) Ja sama szczepię pojedynczymi- ale żeby swoją decyzję tłumaczyć autyzmem to juz zabawne jest. A mnie jest żal dziewczyn, które zostają matkami w wieku 17lat- naprawdę...Cóż one są w stanie przekazać własnemu dziecku? Poza miłością oczywiście ( ale na to akurat nie ma wpływu wiek). Sama mam córkę, która teraz ma dwa lata. Nie wyobrażam sobie, żeby mogła uprawiać seks w wieku 16lat- przeciez to jeszcze dziecko. Miłość nie wiąże się z seksem drogie dziewczyny- szczególnie w wieku 16-17lat. Seks to dopełnienie miłości- przychodzi na niego czas. Oczywiście życzę Wam- młode mamy wszystkiego dobrego i powodzenia w życiu. Ale proszę, przestańcie pisac, że jak sie kocha to trzeba seks uprawiać, że za 10lat odchowacie dzieci. Bo to niepoważne. Pozdrawiam

mirrka, dokształć się ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!google nie bolą, poczytaj że skojarzne szczepionki zawierają dużo rtęci, a ona powoduje autyzm, to że mam 23lata i 17miesięzne dziecko nie czyni mnie głupią, wkurza mnie jak pseudodoświadczone kompletnie nic nie wiedzące mayki pieprzą od rzeczy

Gość ja nie jestem z ca
nie uwazasz ze troche to nie fair wobec twoich rodzicow: ''Nie piszcie, że moi rodzice mi dziecko utrzymują bo ani grosza jak na razie na nie nie wydali mój narzeczony (Adam) nas utrzymuje od kąd zaszłam w ciąże zaczęłam nawet sama siebie żywić i ubierać.'' ''Co prawda nadal mieszkamy u moich rodziców ale odkładamy pieniądze bo planujemy się wyprowadzić za kilka miesięcy ''.

Gość mirrka
jeżeli źródłem Twoich informacji sa google to współczuję. sSkojarzone zawierają rtęć a pojedyncze już nie? Sorry, nie jesteś na moim poziomie dziewczynko- czy masz 23, czy 123lata-nieważne. Po prostu piszesz bzdury:)

mirrka, kolejna mamusia, która ma sie za nie wiadomo co, wiesz tak sie składa, że źródłem moich informacji jest znany lekarz, pediatrii i chorób dziecka, oczywiscie to nie jest Polak, tak sie także składa że ten lekarz to przyjaciel mojej rodziny, poziomen inteligencj to ty nie siegasz mi nawet pięt, tak inne szczepionki także zawierają rtęć, ale skojarzone mają jej bardzo dużo w składzie, w innym przypadku nie dało by sie połączyć tylu szczepionek w jedną, także kobieto z czym do ludzi?????młode nie znaczy głupie,napewno mądrzejsze od takich mamusiek jak ty

Gość mirrka
oczywiście nie-Polak i oczywiście znany:) Poziom twojej wypowiedzi świadczy o wielkim kompleksie wieku- wcale nie jesteś taka młoda - naprawdę mogłabyś być już mądrzejsza :)

Gość mirrka
i jeszcze jedno- piszesz, że kłułaś dziecko JEDNORAZOWO cztery razy. Jakbyś pojęcie miała o czym piszesz wiedziałabyś, że, żeby to miało sens trzeba dziecko szczepić po kolei a nie jednorazowo kłuć cztery razy. No, ale do tego trzeba trochę pomyśleć....

ja nie jestem z ca - a co w tym jest nie fair ? całą zime kupowaliśmy węgiel kilka razy się do prądu i wody też dołożyłam a poza tym nadal jest ich obowiązkiem utrzymywanie mnie to ja zdecydowałam o tym, że skoro mam teraz powiedzmy własną rodzine to będe sama o siebie dbać i w końcu to moi rodzice a nie obcy ludzie... mirrka - mnie nie musi Ci być żal ja jestem szczęśliwa a co moge zapewnić mojemu dziecku? To samo co inne matki a w niektórych przypadkach nawet dużo więcej... "Miłość nie wiąże się z seksem drogie dziewczyny" - przykro mi ale ja nie potrafiłabym oddzielić miłości od sexu i na odwrót. Ja nie napisałam, że jak się kocha to trzeba sex uprawiać ale jeżeli się chce to można, każdy indywitualnie dojrzewa do tych rzeczy... Dziewczyny wcześniej więc nie zdziw się jak za jakiś czas znajdiesz u swojej córki w pokoju między misiami tabletki antykoncepcyjne bo tobie tylko się wydaje, że to dziecko które nawet nie myśli o chłopakach Sysiaa - ja się właśnie ucze bo mały zasnął ale w między czasie przeglądam sobie kafe :) a ty jak tam?

Gość pytanie do autorki
jestes dumna z tego, ze jako nastolatka zostalas matka? Wybacz, nie mam nic do mlodych mam, ale akurat tu nie ma z czego byc dumnym. Owszem mozesz byc dumna z synka, bo prawie kazda mama jest, ale ty piszesz tak jakbys czula dume z powodu wpadki. Sorry dla mnie to glupie

Gość mirrka
..shade..- co Ty pokażesz swojemu dziecku? Przecież sama jeszcze niewiele widziałaś, niewiele wiesz- to miałam na myśli. Jeśli się chce można robić wszystko- tylko po co? Po co uprawiać seks w wieku 16lat? Aaa, odpowiedziałaś- bo się chce:) I wybacz, ale nie znajde między misiami swojej córki tabletek antykoncepcyjnych. A wiesz dlaczego? Bo planuje ją tak wychować, żeby wiedziała, co w życiu jest ważne. Żeby była odpowiedzialnym człowiekiem, który wie, że miłość w wieku 16-17lat nie wiąże się z seksem. A seks to także konsekwencje- powołanie na świat nowego życia i wielka odpowiedzialnośc- czego Ty jakoś nie rozumiałaś. I własnie dlatego jest mi matek w Twoim wieku po prostu żal!

Tak jestem dumna, że nie usunęłam ciąży, że się nie poddałam, że urodziłam zdrowego syna, którego bardzo kocham, że chłopak mnie nie zostawił, że sobie radze a wy czego oczekujecie? Mam teraz siedzieć i płakać, żeby wam było lepiej? Ja się ciesze wpadłam i moje życie zmieniło się na lepsze nawet oceny w szkole mam dużo lepsze, ponieważ teraz mam motywacje żeby się uczyć chce żeby moje dziecko miało mądrą matkę :)