Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lek. med. rodzinnej WIOLETA

Pytania 30 minut... lekarz odpowie!!!!

Polecane posty

Gość Do autora ...
Nadmierne pocenie się u dziecka, podczas ruchu.

Zniesmatszona - ja Choroba Mnirea (inaczej idiopatyczny wodniak błędnika) w tym przypadku ataki powtarzają się latami, doprowadzając do upośledzenia słuchu; jednocześnie mogą im towarzyszyć nudności, wymioty, bladość, wyczerpanie. Niskie stężenie glukozy we krwi. Spadek ciśnienia krwi podczas podnoszenia się z pozycji siedzącej lub leżącej (hipotonia ortostatyczna) dotyczy to głównie osób starszych i kobiet w ciąży. Zaburzenia dopływu krwi do mózgu częste u starszych osób ze zwyrodnieniem szyjnego odcinka kręgosłupa. Gwałtowna zmiana pozycji ciała (zawroty ortostatyczne). Udar mózgu lub napad przejściowego niedokrwienia mózgu. Guz mózgu lub krwotok do mózgu. Zatrucie tlenkiem węgla (w wyniku np. niedrożności przewodów wentylacyjnych w domach z instalacją gazową). Zatrucie alkoholem albo narkotykami, przewlekłe nadużywanie alkoholu. Choroba lokomocyjna. Choroby ogólne, takie jak nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, miażdżyca, zaburzenia rytmu serca. Niektóre leki, np. niesteroidowe leki przeciwzapalne lub obniżające ciśnienie. I tu już jedynie badania pomogą co to moze byc....

Gość Do autora ...
dziękuję:)

Gość Zniesmatszona - ja
to jest taki jakby guz pod powieka, mam nadzije ze to nie jest nic powaznego. Moja mam mowila mi ze miala cos podobnego jak miala z 16 lat i jej sie to nie chowala. musiala to oczywiscie wyciac chirurgicznie bo inaczej sie nie dalo ..

Gość kwiat lotosu 13
Ja mam wielki problem :( Swędzi mnie skóra. W różnych miejscach. Najbardziej na plecach. Mimo ze nawilżam kilka razy dziennie, to mam takie płaty zrogowaciałej skóry na plecach. Stosowałam maść na grzyba, bo myślałam ze to grzybiczne. Nie pomogło. Swędzi jak cholera :O

Gość kwiat lotosu 13
Czasami mnie tez swedzi w miejscach, gdzie nie ma zadnych zaczerwienien ani suchosci. Ot poprostu skora swedzi... I pieprzyki na plecach tez, a jest ich dużo, ale są raczej małe i wyglądają normalnie.

Gość kwiat lotosu 13
Błaaaaaaaaaaagam odpowiedz lekarzuu!!!

Gość kwiat lotosu 13
Oooo, super :) Ogólnie mam bardzo suchą skórę. Bardzo. ALe ja nawilzam, wiec jest lepiej. Nie ma plam. Sa miejsca na plecach (a skóre tam mam bardzo delikatną) gdzie zaczyna swedziec i sie łuszczyc. Nie na czerwono czy cos. Poprostu swedzi. Staram sie tego nie ruszac, ale czasem nie wytrzymuje. Skóra w tych miejscach zgrubiała, zrobiła sie sztywna, jak strupek.

Gość kwiat lotosu 13
Nazwałabym to "słoniową" skórą. Na plecach dzieje mi sie to w okolicach łopatek.

Gość kwiat lotosu 13
Ah, no i czasami mam wrazenie ze zwariuje. Zaczynaja swedziec uda i brzuch, plecy... wszystko. Wtedy chce mi sie wyć. Ale tak na stałe i ze strupkami to tylko plecy.

Gość kwiat lotosu 13
Miałam robione testy płatkowe własnie na plecach. Nic z nich nie wyszło, jedynie leciutkie zaczerwienienie na balsam peruwianski, ale bardzo drobne.

Gość Choryyyyy
Jak moge pozbyc sie chlamydii pneumoniae. Brałem klabax przez 3 tyg. i dalej to samo po miesiacu :(

Gość kwiat lotosu 13
A czy to że mnie swedzi przy pieprzykach nie jest groźne? Na poczatku myslałam ze cos jest nie tak z piperzykami, ale teraz stwierdzam ze gdyby to był jakis rak czy cos, to swedziałby mnie jeden, dwa pieprzyki, a nie np 20 na plecach... To pewnie przez ogólną suchość skóry, mam nadzieje...

Gość Choryyyyy
Jak moge pozbyc sie chlamydii pneumoniae. Brałem klabax przez 3 tyg. i dalej to samo po miesiacu

Gość kwiat lotosu 13
dziekuje :) emolium stosowałam, było chyba lepiej. pewnie powinnam do niego wrócic zatem.

Gość sylllwiaaa....ooo
Mam wątpliwości co do szczepienia dziecka przeciwko odrze swince i rozyczce.... Duzo czytałam na ten temat... Że to pierwsza szczepionka, którą podaje się dziecku zawierającą żywe szczepy, że zawiera rtęć. Że może powodować różne skutki uboczne, np autyzm.... Czy można w ogole nie szczepić dziecka tą szczepionką? A jezeli nie, to jaką szczepionkę wybrac ? Priorix czy MMR? Jak długo można odwlekać to szczepienie? Proszę o odpowiedź.

Gość cabernet1234567890
strasznie sie poce pod pachami,dezodoranty w sprayu i inne nie pomagaja,zmniejszaja zapach a basen i tak mam pod pachami.Strasznie to krepujace,nosze tylko ciemne kolory zeby nic nie bylo widac,

to nie jest żaden lekarz xD już wpadła na jednym forum xD ona po prostu chce udowodnić swoje racje xD A ten niby lekarz i osoba która zapytała się o karmienie piersią to jedna i ta sama osoba. Sciagnijcie sobie program IP. ;D a reszte iformacji brała z google

Gość ratatatatatta
pediatrii nie pediatri :o a wy wierzycie że to lekarz jest a nawet nie wie jak poprawnie napisać rzekomą własną specjalizację

Gość antypatologia
i pisze "chodowac".

nie dajcie sie nabrac, autorka na pewno nie jest lekarzem... to co pisze to googlowe informacje; a plyn w oplucnej to hydrothorax

Do Sylwii Nie jestem ekspertem ale radziłabym odczekać i przede wszystkim jak już szczepić priorixem, ja czekałam do 2 roku życia :) Szczepionkę synek przeszedł bez żadnego objawu :) Radziłabym poczekać...Mój chodzi do żłobka ale pomimo wszystko panie wymagały szczepienia kiedy skończył 2 latka.

cabernet - ja tez mialam taki problem z poceniem... masakra... jedyne co mi pomoglo to Etiaxyl - efekt murowany