Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WildChild

Moja Pasja- Gorsety.

Polecane posty

Mam 17 lat. Od przeszlo roku nosze prawdziwy gorset 23h/dobe. W talii ubylo mi juz 4 cale. Pasjonuje sie tym i powoli, ostroznie, zmieniam ksztalt swojego ciala. To ciezka praca, zwana tez przez inne pasjonatki 'praca milosci', poniewaz uprawiajac 'tightlacing', kochamy swoje cialo, dbamy o nie, i czesto badamy sie u lekarza. Postanowilam zalozyc ten temat tylko po to, zeby pisac o tym, co kocham. Zalaczam zdjecie w którym gorset odjal mi 4 cale z talii. http://www.voila.pl/235/bnrsd/?1

Gość no oki ale co z tego
ze w talii cienka jak boki sie wylewają?

Gość sorry ale wyglądasz
tu jak barmanka z october festu

Boki maja sie 'wylewac' to gorset wiktorianski, który robi z kobiety takie kóleczko jesli patrzy sie z góry :) Mam sporo gorsetów, które zmieniaja ksztalt ciala na rózne sposoby. Jedne splaszczaja brzuszek, inne uwypuklaja, jeszcze inne klada nacisk na zebra.

w porządku, troche dziwna pasja jak dla mnie ale co kto lubi :)

Gorsety same w sobie zawsze mi sie podobaly, jednak zaczelam sie tym zajmowac 'na powaznie' po natknieciu sie na artykul nt. historii mody. Poza tym, gorsety sa bardzo wygodne! :) pomagaja schudnac (sciskaja zoladek i nie da rady zeby duzo zjesc) No i ta satysfakcja jak miesiac za miesiacem w talii ubywa.. :D

Gość .Inga87.
Gdzie kupujesz swoje gorsety ? Internet czy sklepy stacjonarne ? Czy ubytek centymetrów w talii jest stały ?

Internet. Mieszkam w uk wiec kupuje na www.corsets-uk.com , maja tanie prawdziwe gorsety swietnej jakosci. Ubytek ogólnie nie jest staly jesli nie nosisz gorsetu regularnie, przez prawie cala dobe. Ja tak nosze, i gdybym teraz przestala, redukcja 4 cali bylaby juz prawdopodobnie permanentna. Ale do tego trzeba czasu, wysilku, i milosci do swojego ciala... Ogólnie, jesli masz jakiekolwiek pytania dot. gorsetu- ja wiem wszystko :)

pamietam kiedys taki program bodajże na Discovery o kobiecie która tak samo dążyła do tego aby miec jak najcienszą talie dzieki gorsetom. byla to kobieta, która chyba miała nacjiensza talie na swicie i wyglądała.. no cóż wg mnie koszmarnie. ale jak powiedziałam co kto lubi, ale lepiej znać umiar

Gość
gorsety ortopedyczne też lubisz?

Wiem o która kobiete chodzi. Ona ma 14 calowa talie. Cóz, ja nie daze do az tak ekstremalnej redukcji. Na codzien nosze 24 calowe gorsety, na specjalne okazje- 20. Mysle ze to naprawde robi wrazenie, i wyglada dziwnie, ale intrygujaco. :)

Gość gorsety...,,,
nie rozumiem jak sie ma milosc do swojego ciala, do katowania go sciskaniem w nienaturalnej pozycji. Zapomnialas chyba, ze oprocz tego, co ty nazywasz piekna talia, tam w srodku sa tez rozne narzady, ktorym zgniatanie wcale nie robi dobrze, a wrecz moze zaszkodzic. Poza tym, sciskasz zebra, a co za tym idzie, uposledzasz prace miesni oddechowych i moze sie to zle skonczyc dla twoich pluc. Poza tym, nieslyszalam w zyciu wiekszej bzdury, niz tekst o noszeniu gorsetu jako metody na schudniecie, poprzez sciskanie zoladka......Moze powinnas z wieksza pasja podejsc do swojego rozwoju intelektualnego.......

to jest coś w rodzaju takiego "opętania" jak wola schudnięcia tylko, że w tym chodzi o talie, katując ją gorsetami, taka wkrętka. radze poszukać tego programu w sieci, da do myślenia i pozwoli w jakis sposób zrozumieć autorke.

Chociazby ciaza rozmieszcza narzady wewnetrzne bardziej drastycznie niz gorset :) I owszem, gorset pomaga, poniewaz nie da sie duzo jesc, trzeba jesc malo, ale czesto, i zdrowo, oraz cwiczyc zeby miesnie pozostaly silne. Jak sie 'katuje' rozsadnie, to nie stanie sie nikomu zadna krzywda, trzeba poprostu powoli i ostroznie. A Tobie polecam zajecie sie wlasnym rozwojem intelektualnym, ja na swój nie moge narzekac.

i dobrze, że nie chcesz doprowadzić sie do takiego wyglądu jak ta pani, bo to okropna przesada. a powiedz mi jak reagują ludzie? bo przyznam, że to dość nienaturalne, chociaż może akurat na tym zdjeciu tak sie wydaje..

Gość gorsety...,,,
ty na swoj nie mozesz narzekac, bo twoj poziom intelektualny nie umozliwia ci racjonalnego myslenia.....Ciaza jest stanem fizjologicznym organizmu. Noszenie gorsetu niestety nie........

Gość paparapapa
katować się rozsądnie? dziewczynko niech twoi rodzice coś zrobią z twoim "hobby" zanim stanie ci się krzywda

Nie zalezy mi na schudnieciu w sensie stricte- to poprostu mily dodatek. Gorsety podobaly mi sie juz kiedy bylam mala dziewczynka, i bardzo lubie je nosic. Sa poprostu bardzo wygodne, wymuszaja prawidlowa postawe, zmieniaja nawyki zywieniowe na zdrowsze, no i sa tez pretekstem do czestego odwiedzania lekarza w celu sprawdzenia czy wszystko ok. Sledziu, zmierz swoja naturalna talie, to i gorset dla ciebie znajdziemy.

Ciaza jest stanem fizjologicznym ale tez ogromnym obciazeniem dla organizmu. Rozsadne noszenie gorsetu nie wyrzadzi organizmowi tylu szkód co ciaza. Poczytaj o tym. Ludzie reaguja zwykle pozytywnie, przypatruja sie, komentuja. Zwykle pozytywnie. Dopytuja sie czy moge oddychac (tak, bardzo swobodnie) czy to nie boli (absolutnie nie) i czy moge sie normalnie ruszac (Nie, ale trzeba sie przyzwyczaic).

Gość paparapapa
czyli jednak katowanie się gorsetami 24h na dobę nie jest ok skoro musisz przez to ciągle chodzić do lekarza

Gość Pinkos
Ludzie to naprawdę mają nasrane w głowach

aj niektórym ciężko zrozumieć takie oryginalniejsze pasje ;) i do wszystkiego będą sie czepiać. pamietajcie różni ludzie, różne potrzeby...

Sledziu, wejdz w zakladke 'waist training', poszukaj 20 calowych. powinni miec, z tego co pamietam najmniejsze to 18 cali.

ja też mam swoją pasje ale ludzie tego nie rozumieją