Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WildChild

Moja Pasja- Gorsety.

Polecane posty

Gość Grzesław
Gipsiara ją też miałem gips ale na obojcxyku.

Gość ruda niebrzydka
nic nie powiecie?

Dobry! :) Dzisiaj zalozylam sliczny niebieski gorsecik tzw. 'long line', dlugi do bioder. :)

Gość KaroIek
poka fotkie :)

Pastafarianka reaktywacja -> masz racje gorset nie powinien uciskać inaczej można mieć kłopoty ze zdrowiem. niemniej gorsety u kobiet mi się podobają :)

Gość kropka kreska
tak patrze na to pierwsze zdjęcie i powiem Ci, że ja mam taką talię bez gorsetu, z tym że boki mi się tak nie wylewają być może ktoś tu już o tym pisał, jeśli tak to sorry, że przynudzam :P

kropka kreska -> skoro masz taka talię to.. daj swój adres :D no dobra żartuje :P

kropka kreska- to super, niektórzy nie maja tyle szczescia :) A jak juz pisalam- gorset wiktorianski prawia ze boki MAJA sie wylewac.

WildChild -> tylko że takie wylewanie może nieładnie wyglądać przy za ciasnych spodniach ;) poza tym silny ucisk jest niezdrowy. ps. ładne włosy masz ;)

Pastafarianka reaktywacja -> ta... a ziemia jest płaska i nie wieże w to że jest okrągła mimo jej zdjęcia z kosmosu i wielu innych dowodów ;]

Pastafarianka reaktywacja -> przypominam że jestem wolny :P (ale i tak pewnie mieszkasz daleki i/lub jesteś zajęta ;) )

świętokrzyskie to trochę daleko ;) 16 lat to jeszcze przejdzie a bulimie można leczyć ;)

autorka coś się nie wypowiada :P gorset powinien podkreślać figurę a nie zmieniać ją. ciaśniejsze ubrania powinny opinać ciało a nie uciskać.

Alez ja wiem dokladnie z czym wiaze sie noszenie gorsetu. Rozum mam- wiem na co sie pisze. Tak smo jak kobieta zachodzaca w ciaze wie ze moze sie to skonczyc np. cukrzyca lub kalectwem. Gorset moze podkreslac, lub calkowicie zmieniac figure. Mam sporo gorsetów które daja odmienne efekty. Styl 'Conical' kladzie nacisk na zebra, podczas gdy 'wasp' nie kladzie zadnego nacisku na zebra, a jedynie sciska talie. 'Hourglass' kladzie nacisk jedynie na najnizsze zebra. Ogólnie cale to gorsetowanie to bardziej skomplikowana sprawa niz sie wydaje! Na codzien nosze gorsety typu 'wasp' które nic moim zebrom nie zrobia. Na wieksze wyjscia zakladam 'S-Bend', który jest juz baaaardzo dramatyczny, splaszcza brzuch, wypina biust, zmniejsza talie i sprawia ze cialo przypomina litere S. Ale to tylko na kilka godzin.

nawet kilkugodzinne zgniatanie może zaszkodzić. poza tym zmieniasz swój wygląd a potem jak ściągniesz gorset to się facet przestraszy bo wyglądasz zupełnie inaczej.

Wszystko szkodzi! :P I w sumie nie bardzo inaczej, ja ogólnie mam figure typu klepsydra... a w sumie wrzuce swoja fotke bez gorsetu.

klepsydrę? to po co jeszcze zmieniasz ja gorsetem skoro masz taka dobra figurę? ;)

Autorka na zdjęciach wcale nie jest mocno ściśnięta. Wiem, bo sama chadzam w gorsetach. To co widzimy nie może być inwazyjne dla zdrowia, bo WildChild ma gorset związany po prostu bardzo luźno. Kobietki kochane (i mężczyźni), płeć piękna we wszystkich epokach bardziej ceniła urodę niż zdrowie - Egipcjanki malowały oczy toksycznym ołowiem, by uzyskać idealną czerń, panienki (i panowie zresztą też) w XVII wieku stosowały puder z wysoką zawartością rtęci, by mieć alabastrową karnację, w XIX wieku ściskano się gorsetami do tego stopnia, że na porządku dziennym były kobiece omdlenia, a w XXI wieku kobiety smażą się na solarium, narażając się na czerniaka i poddają się operacjom plastycznym albo inwazyjnym zabiegom kosmetycznym. Zawsze tak było i pewnie zawsze tak będzie. Mówi się: "żeby być piękną, trzeba cierpieć" - znikąd to porzekadło się nie wzięło. Sądzę nawet, że WildChild wybrało jedną z mniej inwazyjnych metod ku uzyskaniu swojego celu, wziąwszy pod uwagę możliwe ewentualne skutki smażenia się na skwarkę albo wypychania sobie cycków silikonem.

Levviatan - a facet innej laski równie mocno może się przestraszyć jak ją ujrzy bez makijażu.

Troenna -> racja więc po co się męczyć i zmieniać swoja urodę? lepiej być naturalną kobietą niż sztuczna lalą

http://www.voila.pl/403/nrvqt/ a to ja bez gorsetu. Owszem, to byla niewielkie scisniecie. Gdybym pokazala sie mocno scisnieta... no cóz, posypalyby sie na mnie gromy. I zgadzam sie co do tego ze zawsze tak bylo, jest, i bedzie, ze dla piekna trzeba cierpiec.