Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WildChild

Moja Pasja- Gorsety.

Polecane posty

Gość
dobra, szuku talia 70-72 pod biustem 75-76

Bazienka- jeszcze kilka pytan. Wolisz gorset zakrywajacy biust czy nie? Jakis konkretny kolor? Tylko z polskich stron? Chcesz duzo odjac z talii, czy nie chcesz bardzo dramatycznie? Budzet?

Nie ma sprawy Kajutka :) Tylko pamietaj zeby nie sciskac ie mocno odrazu, do tego trzeba czasu i cierpliwosci! :)

Gość kajutka
WildChild - jeszcze tylko dla upewnienia jedno pytanko. mówisz że na mnie bedzie dobry ten 26'' dobrze rozumiem?

Gość prawoprawo123
4 cale Ci ubyło??? wiesz ile to cm?? u Ciebie nawet w tym gorsecie nie widać, zeby to były 4 cale, dopiero jakbys zaczynała zabawe z nimi (po prostu masz normalna talie w tym gorsecie, a co dopiero bez?), a boczki wcale nie mają się wylewać tak jak powiedziałas, busk powinnas mieć na 5 zatrzaskow, a nie 4.. co z tego, ze zmniejszysz obwód talii, jak zniekształcisz biodra.. oczywiście, z góry ma być kołeczko, ale o tym mogą pomarzyć kobiety o figurze typu klepsydra...

Gość kajutka
a nie, nie nie już wszystko wiem, doczytałam na ich stronie :) jasne, na poczatku sie bede musiala przyzwyczaić bo to bedzie mój pierwszy gorset ale mam nadzieje że bede sie w nich komfortowo czuć :)

Gość prawoprawo123
kajutka, gorset musi być na Ciebie "za mały" o 5-10 cm niż masz w talii, więc już sama mozesz poszukac gorsetów. jak masz w talii 78 to kup taki, w którym po maksymalnym zacisnieciu powinno być 68. co nie znaczy, ze od razu musisz sie do takiego stanu zacisnąć, powoli, stopniowo...

Tak, 26. Kupuje sie o 4 cale mniejszy niz naturalna talia. Tak, 4 cale, poprostu zdjecia z kamerki nie oddaja tego tak dobrze. Boczki moga sie wylewac w takim typie gorsetu jaki mam na zdjeciu. Busk jest poprostu zniszczony- ten gorset to mój pierwszy, stary, ma juz te swoje 13 miesiecy i sporo przezyl... Nic sie nie wylewa kiedy nosze 'spoon busk' lub 'long line' lub mój S-Bend na specjalne okazje. Gorset ze zdjecia sam z siebie dodaje okolo 2 cali, poniewaz jest zrobiony z 5ciu grubych warstw.

Trzeba bardzo powoli. Najpierw probuj odjac jeden cal, a pozniej stopniowo, dzien po dniu, albo nawet tydzien po tygodniu, odejmuj kolejny cal lub pól cala. Poluzuj sznurki jesli tylko bedziesz sie czuc niekomfortowo, gorset ma byc wygodny.

Gość
chce uzyskac w ogole wciecie w talii bo z tym slabo i taki dluzszy jesli juz biust mam 65e, czyli takie 75b tylko ladniej wyeksponowane ;) zdaje sie na ciebie

Gość orkiszowadziewuszka
hej wildchild:) mam kilka pytań. Czy to nie jest niebezpieczne dla brzucha tzn jego narządów?? bo jak widziałam zdjęcie tej kobiety z 14-calową talią....

Bazienko, Proponuje ten. http://www.corsets-uk.com/authentic/underbust-corsets/underbust-waspie-in-black-taffeta-my-093-azl-11221.html Latwiej sie bedzie w nim poruszac, bo nie zakrywa biustu. Cena tez przystepna. Odejmie Ci kilka cali z talii ale i tak bedzie sie go latwo nosic, sama mialam go przez jakis czas i byl bardzo wygodny. Oni wysylaja do polski, wiec baaaardzo polecam! :) ewentualnie ten http://www.corsets-uk.com/authentic/underbust-corsets/underbust-corset-in-maroon-taffeta-long-line-my-066-acb.html splaszczy brzuch, ale ten jest czerwony. I wybieraj gorsety w rozmiarze 24'' :)

orkiszowadziewuszka Hej :) Owszem, moze byc niebezpieczne jesli robi sie to 'na glupa'. Kobieta z 14 cm talia doprowadzala sie do takiego stanu przez 20 lat, uwazam ze to spora przesada, ale trzeba jej przyznac ze ma samozaparcie... ma 70 lat i trzyma sie niezle. Ogólnie nie jest to bardzo niebezpieczne, ale trzeba duzo cwiczyc, uwazac na to co i ile sie je, i czesto odwiedzac lekarza bo wiadomo ze gorset to ingerencja we wnetrznosci. Trzeba odejmowac kolejne cale bardzo powoli, ostroznie, i wiedziec kiedy skonczyc, obserwowac swoje cialo, i zdjac/poluzowac gorset jesli zaobserwuje sie jakiekolwiek niepokojace sygnaly typu nudnosci, omdlewania, itp. Jesli jest sie ostroznym, nic zlego sie nie stanie :)

Gość orkiszowadziewuszka
Hm, specyficzna pasja:) Ja niestety na razie jestem na etapie poszukiwania swojej pasji:( Wildchild bardzo ładne te gorsety:) I wcięcie w talii jest bardzo kobiece:) Tylko pamiętaj, dbaj o siebie i swoje zdrowie:) Jesli wiesz jak się z tym bezpiecznie dla zdrowia obchodzić to dobrze:) Fajnie jest mieć swoje zainteresowanie, życie jest ciekawsze:) Życzę Ci wszystkiego dobrego:) A tak w ogóle, to nigdy nie słyszałam o" tightlacing", więc czegoś nowego się przy okazji dowiedziałam:)

Dziekuje :) Ja jestem z tym jak najbardziej ostrozna, bardzo dbam o swoje wnetrznosci i nie chce skonczyc jak ta kobieta z 14 calowa talia... to tylko dowodzi tego ze przesada nigdy nie jest dobra.

Gość wkurzona złotowłosa
Podobają mi się wypowiedzi Troeny dot. naturalności :D Lubię gorsety i lubię figurę klepsydry, ale ściskanie się na maksa to jakiś koszmar. Jeśli można, chętnie dowiedziałabym się, w ile cali ja mam celować - pod biustem mam 71 cm, w talii 70, a w biodrach 88 :)

okolo 24 cale, lub 26 jesli nie chcesz dramatycznego efektu :) Tylko pamietaj, ze tanie pseudogorsety z plastikowymi fiszbinami nic ci nie dadza! :)

Gość wkurzona złotowłosa
Ach, w pasie bez żadnego problemu paskiem jestem w stanie ścisnąć się (bez szaleństw z niemożnością złapania oddechu) do 60 cm.

Gość wkurzona złotowłosa
Mam underbust z restyle, ale jeździ mi po kościach biodrowych :O Ok, czyli 24. Miło wiedzieć.

WildChild widzę, że polecasz Restyle'a. Odradzam Wam tą stronę. Gorsety może i ładne, ale jakościowo fatalne. Miałam 3 gorsety z Restyle'a, w tym jeden do waspie i bardzo szybko poszły w nich szwy. W dwóch powychodziły fiszbiny i poprzecierał się materiał. W lepszym jakościowo teoretycznie gorsecie typu waspie, dokładnie tym, który zalinkowałaś, poszedł szew wzdłuż zapięcia.

Gość truskawkowapolewa
Ja lubię gorsety, ale takie bieliźniane jak np. ten http://nipplex.pl/magda_b_gors_s.php Tego rodzaju bielizna jest idealna kiedy chce się zakryć pewne mankamenty i kiedy chce się uwydatnić atuty. W ten sposób można podkreślić swoje kształty.

Gość poziomeczkaciasteczka
WildChild czy jeszcze tu bywasz? chciałabym Cię spytać o radę gorsetową, bardzo mi zależy na zmniejszeniu obwodu w talii oraz pod biustem, dzięki Twoim wpisom zaczynam mieć nadzieję, że da się to zrobić pozdrawiam

Gość rapidoxxl
WildChild popieram Ciebie.Po kilku latach sustematycznego noszenia gorsetów trwale zmienisz swoją figure.Moja żona ma 60 lat inosi gorsety z PaperCats.pl.10 lat wstecz zachorowała na na nowotwór złośliwy macicy,ma usunięte narządy rodne,lecz się mocno stara i to przy spowolnionej przemianie materii.Gorset nosi zazwyczaj od 3-4 do 10 godzin dziennie.Pozdrawiam i nie słuchaj opinii ignorantów nie mających zadnej wiedzy na ten temat.Pozdrawiam serdecznie.

Gość rapidoxxl
Ciekawe co powiedzą te przemądrzałe,jak będą miały 60 lat,tłusty brzuch będzie im zwisał do połowy uda,a w tali będą szersze jak w biodrach.Noszenie gorsetu jest bardzo trudne dla kobiety,ponieważ trwały efekt uzyskuje się po wielu latach systematycznego noszenia.Nie zawsze pomoże skalpel chirurga,ponieważ takie operacje są bardzo kosztowne i niebezpieczne.Pozdrawiam wszystkich.

Gość gorseciara
Polecam sklep www.sklepburleska.pl Ponad 500 modeli autentycznych gorsetów do wyboru. Porządne z wielkiej brytanii. Metalowe fiszbiny overy i undery do wyboru.

Gość Stereome
Nie wiem, czy jeszcze ktoś z was tutaj bywa, ale może odpowiedzcie mi na pytanie. Zamówiłam właśnie pierwszy gorset, jednak chciałabym w nim wymienić z czasem sznur gorseciarski. Czy nada się do tego zwykła wstążka z pasmanterii? Myślę o takiej szerokości około 1-1,5cm. Bo sznur, którym wiązany jest gorset wydaje mi się robić bardzo duży supeł na plecach, co na pewno będzie widoczne pod ubraniem.