Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja kawalerka

Czy 1000 zł brutto za wynajem nieumeblowanej kawalerki...

Polecane posty

Gość moja kawalerka
Brutto czyli - opłata za wynajem,czynsz,gaz,prąd,internet.

brutto to cena z podatkiem, nie pisz w takim razie brutto, tylko że cena całkowita... Ale jak, to ty chcesz wynając za 1000 zł i jeszcze w tym płacic komus za rachunki????

Gość to sporo
tak,ja płacę ok.720-750 zł(zależne czy w danym miesiącu jest opłata za gaz czy nie), podliczając wszystkie te rzeczy,które zostały wymienione.Lokalizacja jest o niebo lepsza niż Teofilów-5min do samego centrum(tramwajem).

Gość moja kawalerka
nie pomyślałam o podatku.Tak,ten 1000 zł to opłata za wynajem razem z rachunkami.

Gość z góry dziękii
to ja bym brała :P ale jak z rachunkami? a ja ktoś nabije prądu za 500zł?

Gość moja kawalerka
to sporo- a jak duża jest ta kawalerka? Ile płacisz za sam wynajem ( bez rachunków za czynsz,itd.)?

A skąd ten pomysł żeby płacic z rachunkami ? Oszalałaś czy co? To może sie okazac, że jeszcze będziesz dokładac do tego interesu....

Gość moja kawalerka
Jak będą jakieś dopłaty to oczywiście dopłaca wynajmujący

Gość moja kawalerka
Pupa - ja chcę wynająć swoją a nie od kogoś

Jak będą jakieś dopłaty to oczywiście dopłaca wynajmujący Tzn. jak ten prad z gazem przekroczy 1000 ???

Pupa - ja chcę wynająć swoją a nie od kogoś Wiem, dlatego tym bardziej nie rozumiem. :p

Gość moja kawalerka
Mieszkając w tym mieszkaniu wiem jakie może być normalne zużycie.Na podstawie tego wyliczyłam kwotę najmu.W mieszkaniu są liczniki więc jeśli po spisaniu liczników wyjdzie dopłata to musi ją dopłacić wynajmujący.

Gość moja kawalerka
A w jaki sposób miałabym do tego dopłacić?

W mieszkaniu są liczniki więc jeśli po spisaniu liczników wyjdzie dopłata to musi ją dopłacić wynajmujący. To będziesz musiała umieścic w umowie to wszystko.... Albo cena 1000 za wszystko, moim zdaniem to totalnie dziwne.... Albo plus rachunki.... Jak ktoś ma wliczoczne rachunki, to myślisz że będzie sie przejmowac zużyciem??? Będzie lał wodę po dwie godziny, zrobi sobie 27 stopni. Nikt w ten sposób nie robi, jak sie wynajmuje mieszaknie, jest cena za wynajem- ja dajesz w ogoszeniu, do tego czynsz płatny spółdzielni i opłaty licznikowe. Powinnaś też wziąc kaucję zwrotną min. w wys. jednomiesiecznego czynszu, w celu zabezpieczenia rachunków.

Gość to sporo
nie spotkałam się z czymś takim,aby wynajmowano mieszkanie z góry wliczając w to opłaty za gaz/prąd itp.Najczęsciej podstawą opłaty jest kwota za wynajem+czynsz

moja kawalerka- przejrzałaś kiedykolwiek jakąś ofertę wynajmu ? Sa setki ogłoszeń.... :(

Gość moja kawalerka
Kiedyś sama wynajmowałam mieszkania i tak płaciłam.Ale pewnie macie rację ,podam kwotę za wynajem plus rachunki.Ale to i tak nie zmienia faktu że całość wyniesie ok 1000 zł i chciałabym się zorientować czy za takie pieniądze znajdę chętnych.

Gość moja kawalerka
Już o tym pisałam.Są ogłoszenia ale mieszkań umeblowanych a moje niestety do takich nie należy.Więc zastanawiam się czy ta kwota nie jest za duża.

Gość to sporo
Szanse są ale, bywają oferty tańsze,widziałam takie w ogłoszeniach( nie mówię o swojej bo moja to rzeczywiście okazyjna sprawa).Jednak Teofilów to lipna lokalizacja,z tego co zauważyłam z tych okolic są najtańsze oferty.

sory, ale trochę jakaś dziwna jesteś. Masz wyszukiwarki ogłoszeń, sprawdż ceny mieszkań umeblowanych i nieumeblowanych w tym samym mieście o podobnym metrazu i zobaczysz czy znacząco odbiegają kwota. Ja b. wątpię żeby tak było. Bardziej liczy sie stan mieszkania, czy jest odremontowane czy nie. A meble można naprawdę dokupic za grosze używane. Nowego nie warto niczego kupowac, bo to i tak sie zniszczy. Ludzie nie swpje rzeczy niszczą bardziej, robią imprezy, itp.

Gość moja kawalerka
to sporo- a ile bierzesz i jaki to metraż? I w jakim stanie?

Gość moja kawalerka
kiedyś patrzyłam ale niestety nieumeblowanego nie znalazłam żadnego.Gdybym znalazła nie byłoby mnie tutaj.