Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marciaaaaa

nadwaga po ciazy! jak sie jej pozbyc karmiac piersia! chce schudnac!

Polecane posty

Czesc dziewczyny moze na poczatek napisze cos o sobie. mam 21 lat i polrocznego synka. W ciazy przytylam 15 kg i tydzien przed porodem wazylam 75 kg. Obecnie moj synek ma 6 miesiecy a ja waze...77 kg :-( Caly czas karmie piersia. Na poczatku schudlam sporo , niestety nie mialam wtedy wagi w domu ale widzialam po ubraniach , ze schudlam. Potem im wiecej karmilam piersia tym bardziej zaczelam sie obzerac. Napadla mnie ochota na batoniki sery i fast foody. Synek nie cierpial i nie cierpi na kolki wiec moge jesc to na co mam ochote - niesetty. Nie potrafie przejsc obojetnie kolo macdonalda ... Najgorsze jest to ze jak zjem np sniadanie za chwile czuje glod a gdy nie zjem czegos po 2 godz robi mi sie slabo i kreci w glowie.. Bardzo chcialabym schudnac , bo nie moge na siebe patrzec! Wygladam jak w 6 mies ciazy!:(((( Moze znajda sie jakies dziewczyny ktore tez chca schudnac po ciazy i maja dobre rady?? Nie moge tylko sie bardzo glodzic , bo wciaz karmie piersia. RATUNKU

Gość ja ci powiem tak .....
ja mialam podobnie . Zaraz po porodzie zaczelam chudnac . W sumie trzy tyg po porodzie wazylam tyle ile przed ciaza ( w ciazy przytylam 10 kg ), potem nabralam ogromnego apetytu i zauwazylam ze zaczynam z powrotem tyc . Wszystko przez apetyt i podjadanie ( bez ograniczen ) . Ostatnio probowalam nie jesc wieczorami . Ustalilam sobie godzine wieczorna , po ktorej nie bede jesc. Ogolnie jest przyjete ,ze po 20: 30 nie powinno sie juz jesc , bo metabolizm zwalnia . Ja nie jadlam od 18 -tej . Pozniej znow zaczelam czasami jesc . Ogolnie wieczorem staram sie mniej jesc i popijam czerwona herbatke Pu-Ehr . Nie martw sie na pewno zrzucisz , tylko musisz mniej jesc wieczorami , lepeij nie jesc dokladek ( podobno mozg potrzebuje 15-30 minut zeby poczuc ze sie jadlo ) , staraj sie tez ograniczyc slodycze , ciastka , placki .

Gość mi nic nie spuchlo
jedz regularnie po pierwsze bez podjadasnia 5 posilkow i zdrowo a nie fast foody tak to cudow nie ma tylko zgrubniesz jeszcze bardziej i cwicz oczywiscie

Gość odżywiaj organizm
zamiast go zaśmiecać objadasz się bo jesteś przemęczona i masz zbyt mało wartościowych posiłków zapomnij o fast foodach jedz więcej świeżych warzyw, trochę owoców bo zawierają cukier nie jedz białego pieczywa, ogranicz kluchy, ryż, makarony wybieraj ryby i chude mięso typu pierś kurczaka czy indyk no i więcej się ruszaj: spaceruj, spaceruj, pogoda sprzyja jak przestaniesz karmić piersią możesz zażywać żeń szeń i pić zieloną herbatę, dodadzą Ci energii, zielona herbata pomaga schudnąć i pozbyć się cellulitu tymczasem jedz buraczki, brokuły, szpinak, dodzadzą Ci energii ja kupuję gotowy sok z Hortexu: barszczyk z buraczków z sokiem jabłkowym, codziennie wypijam szklankę zdrowy jest też sok wielowarzywny jak kusi Cię na podjadanie wcinaj kiełki np soi, lucerny, rzeżuchy albo baby carrots (mini marchewki)

Gość odżywiaj organizm
jedz co 3 godziny mały posiłek to nei będziesz mieć ataków głodu pij dużo wody, często mylimy pragnienie z głodem

Gość pumpernikielka
mam ten sam problem przed ciążą wazylam 64 kg, w ciazy 70. urodziłam 23 listopada 2010 i po urodzeniu wazylam 66, 67i tak samo jak ty wciaz żarłam cukierasy i czekolady i fast foody a teraz waze 72 ;/ kupilam sobie kuracje odchudzajaca Aqua Slim ale boje si to pic karmiac piersia i tez nie wiem co zrobic zeby schudnac... o cwiczeniach mowy nie ma bo zrobie 3 brzuszki i mam tętno 140 ;/

Gość mamusia Michałka
a ja mialam tak przed ciaza wazylam 70 kg (cholera), pozniejkarmiac piersia, sama nie wiem kiedy schudlam do 64 kg, a jak skonczylam karmic to przytylam do 74kg. Wiec ja to nie wiem co to bedzie jak Wy skonczycie karmic piersia

Gość takaaaa osbie jednaaa
pumpernikielka no i co z tego że masz taki puls to świadczy o braku kondycji jednego dnia zrób 3, drugiego zrób 3 a potem stopniowo zwiększaj a do autorki: ile pijesz wody dziennie?

Hej dziewczyny bardzo dziekuje za wszelkie odpowiedzi i porady. Ciesze sie tez , ze nie tylko ja mam taki problem. Wszedzie tylko slysze , ze ktoras dziewczyna byla w ciazy i jest szczuplejsza niz przed ciaza a jak sie pytam jak ona to robi to mowi ze nie robi nic i je i je i samo karmienie tak na nia wplywa... Guzik prawda. Oczywiscie zdaje sobie sprawe , ze to moja wina , ze tak wygladam , nie mam silnej woli i zle nawyki jedzeniowe... bardzo chcialabym to zmienic i skoro juz napisalam na forum oficjalnie o moich problemach z waga to moze ktoras z dziewczyn chcialaby do mnie dolaczyc w walce z kilogramami?? Bedzie nam razem latwiej...Oczywiscie nie moge ograniczyc calkowicie jedzenia w sensie jesc bardzo malo , bo nadal karmie ale zastojue wasze rady i postaram sie unikac fast foodow i slodyczy... takaaaa osbie jednaaa - niestety pije bardzo malo wody , bo nie lubie. Wole sok czy herbate , ale zdaje sobie sprawe ze woda jest najzdrowsza...Dzis kupie zamiast soku wode i postaram sie pic 2l wody dziennie... Moj cel to 60 kg. 17 kg do zrzucenia!!!!!!

Gość po pierwsze
A co tu radzić? Przestań się obrzerać. Zacznij się ruszać. Ja nie rozumiem. Też mam małe dziecko. Jest fajniutkie, spokoje itd. Ale w domu tyle obowiązków, że momentami nie wyrabiam. Jak maluszek śpi to trzeba poprać, poprasować, ugotować, posprzatąć, wykapać się, czy chociaż wypic kawę. Nie mam czasu na tycie. Czy wy nic nie robicie w domu tylko się obrzeracie? To nie dziwota, że dupska rosną.

Haha no tak myslalam ze spotkam sie z takimi komentarzami..nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem skad w Polakach taka zawisc i chamstwo ale luz. Po pierwsze - wyobraz zobie , ze mam ten sam zakres obowiazkow co ty i bardzo duze spaceruje z moim dzieckiem conajmniej 2h dziennie i ja wiem , ze to moja wina , ze tak wygladam przez jedzenie zlych rzeczy ale mialam nadzieje spotkac tu osoby , ktore maja podobny problem do mojego , brak im silnej woli i chca dolaczyc do mnie w celu odchudzania jezeli nie jestes taka osoba i nie chcesz napisac nic wspierajacego to nie wchodz wiecej na ten topic.

Gość sam temat jak sie pozbyc
nadwagi "karmiac pioersia" jest głupi......a komentarze nie sa chamskie tylko prawdziwe....trzeba stosowac diete MŻ - mniej żreć :) i karmienie piersia tu cudów nie zdzaiala by wyciaga jakies 300 kalori dziennie tylko a nie tysiace kalori :) dlatego nawet jednego cheesburgera tak nie spalisz bo ma wiecej kalori zacznij cwiczyc, i zdrowo jesc - ja bym sie wtydzila tak wygladac przed mężem i przed sama soba

sam temta jak sie pozbyc - chodzilo mi o to jak podczas karmienia piersia moge schudnac czyli jaka diete moge zastosowac , bo nie wiem czy wiesz podczas karmienia nie mozna stosowac drakonskich diet bo dziecko czerpie od matki wartosci energetyczne. Nigdy nie traktowalam karmienia jako cos co pomoze mi zrzucic zbedne kg ale pewnie tego i tak nie zrozumiesz... Ty bys sie wstydzila tak wygladac przed mezem hmm moze masz pechowego meza , ktory patrzy tylko na twoj wyglad , ja tez sie wtydze swojej nadwagi i chce cos wlasnie z tym zrobic i zamiast pisac chamskich komenatrzy w stylu MZ lepiej sie nie udzielaj. Szukam kobiet ktore tez chca schudnac i chca pomoc jezeli nie nalezysz do tych osob to zegnam wracaj do meza i pochwal mu sie zwoja zgrabna sylwetka.

Witam, została mi nadwaga po ciąży i chciałabym się jej skutecznie pozbyć, nie mam w tej chwili dużo czasu na ćwiczenia, więc myślałam o kupieniu suplementu Aqua Slim ale nie wiem czy można go stosować karmiąc piersią???

Gość gość
tez mam problem z nadwaga po ciazy,po pierwszej przybylo mi 35 kg ale samo mi spadlo do 60 i nie karmilam,teraz drugi ma rok w ciazy schudlam 10 kg ale gdy ur zaczelam bardzo szybko tyc waze 76 kg i niestety mam slabosc do slodyczy i slaba wole obawiam sie ze juz tak zostanie...