Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina299

Inseminacja

Polecane posty

Gość akkma32
Clematis,mnie sie chce caly czas beczec,pomimo iz nie robilam testu.Nie wierze w pozytywny wynik tego zabiegu,bynajmniej nie za pierwszym razem.Nie wiem tylko czy jak biore dufaston to on nie wstrzymuje miesiaczki?Zawsze mialam duzo wczesniej,choc po unormowaniu tsh przyszla dopiero po 27 dniach.Teraz spodziewana wizytacja jest na weekend.Clematis,jeszcze jest szansa,podobno sikance slabawo wychodza,walnij w zylke igielke,pobierz bete,moze tam wyjdzie wynik ktory wywola usmiech na twojej twarzy,a nie lzy.Caluje cie kochana i nadal trzymam kciuki:)

Gość /Natka/
MiLena80 Fajnie, że masz to już za sobą i co najważniejsze po tym badaniu wyszło, że wszystko ok to tylko się cieszyć! :) Ale powiedz mi moja droga, gdzie w takim razie tkwi problem u Ciebie, jakie działania ma zamiar teraz podjąć Twój gin? akkma32 Grunt to pozytywny doping! ;) dzięki :)

Gość Alexis :)
Dziewczyny trzymam za Was kciuki! Clematis, na nadzieji buduje się najpiękniejsze scenariusze. Z całego serca życzę Ci, życzę Wam dziewczyny, żeby się udało.

akkma32, duphaston może wstrzymywac miesiączkę, mi przy regularnym braniu przesuwał, dostawałm dopiero po odstawieniu. Tylko raz dostałam podczas brania, ale wtedy nie łykałam go za regularnie...Najlepiej zrobić betę i na jej podstawie odstawić/kontynować łykanie dupka.

Gość akkma32
Siknelam dzis.Jedna krecha:(.Faktem jest to,ze nie byl to rany mocz,no i 12 dzien po iui.Wydaje mi sie,że gdyby zalapalo to sikaniec by wyszedl.Nie wiem co dalej robic,jesli nie dostane okresu do poniedz to zrobie bete,tylko nie wiem po co bo pewnie i tak wynik bedzie negatywny,ale musze wiedziec co dalej,L4 mam do poniedzialku,w srode musialabym isc do pracy,a jak nie dostane miesiaczki to nie wiem co robic z tym dufastonem,brac dalej czy nie?W glowie mi sie juz kreci,chcialabym zasnac......

Gość z pytaniem do Was
Powiedzcie mi czy moglam byc w ciąży, bo nie daje mi to spokoju. Kiedys zrobilam test ciążowy i wyszła 1 kreska, a po ok 10 min pojawila sie druga kreseczka, ja wiem ze wiarygodny test jest po odczekaniu 3-5 min ale u mnie pojawila sie bladziutka 2 kreseczka po 10 min o co chodzi?

Gość Agi25
witam wszystkie starajce się, widzę że nie jestem sama, mimo że staramy się już ok 3 lat, dziś 1 raz zajrzałam na forum. ok 4 lat bez zabezpieczeń, czekanie i nici. wybrałam się z mężem na badania. ja 1 jajowód niedrożny, a z resztą ok- tak twierdzi lekarz, zaś mój mężuś ma sinusoidalne wyniki nasienia. tak więc kicha z 2 stron. jestem 6 dni po iui. pobolewa mnie podbrzusze, biorę duphaston 3x1 i czekamy, po 14 kwietnia mam zrobić bad. hcg czekam,czekam i nie mogę się doczekać, pomóżcie, czy są jakieś objawy przed?

Akkma, 12 dp trochę wczesnie jak na test z nieporadnego moczu Nie wiem, ja testowałam dopiero 18 dp Zrób bętę w poniedziałek jak będzie negatywna to spokojnie możesz odstawić duphaston. „Z pytaniem test odczytany po zaleconym czasie jest nieważny, jednak żeby wykluczyć ciążę powtórzyłabym go za dni, bo mi nigdy żaden test po 10 -100 minutach nie pokazał 2 kreski (nawet po 4 latach ostatnio znalazłam w pamiętniku pierwszy test) Agi, ja miałam identyczne objawy jak przed miesiączką (ból piersi kilka dni po owu)

Gość z pytaniem do Was
Powaga, dzis wiem ze nie jestem w ciąży, ale to dlaczego były te 2 kreski a ciązy brak? :(

z pytaniem do Was - a ja myślę, że to jednak była ciąża, ale nastapiło wczesne poronienie. Testy się nie mylą Akkma Co słychać ? U mnie nadal cisza. Miałam iść dzisiaj na betę, ale nie chce mi się ruszyć dupska. A może jednak pójdę i chociaż będę wiedziała na czym stoję i z rozpaczy upiję się dzisiaj ? Pomyślę jeszcze :) Ta pogoda mnie dobija :o

Gość akkma32
Clematis,no jak wiesz,wczoraj siusialam.Dzis o 4 rano takie sikanie mnie pogonilo ze musialam biegusiem do toalety.Podcieram sie,patrze a tam tak jakby brazowo.No wiec okres.Podcieram sie znowu,nie chce byc inaczej,ale slabawo bardzo.Wklejam pieluche,ide spac.Wstaje teraz,mysle sobie zmienic trzeba te pieluche bo pewnie zalana po brzegi,sciagam a tam pusto.Nic,ani kropli.Podcieram sie,troszke brazowego,z kazdym podtraciem coraz mniej.Co to ma niby byc?Poczekam na rozwoj plamienia i ew.skontaktuje sie z moim ginem,mysle sobie ze to moze dufaston wstrzymuje mi miesiaczke,ale czemu na brazowa?Poza tym dopiero w poniedz powinna mnie nawiedziec.Wariuje.Chyba sie upije razem z Toba,co Ty na to?

Jednak pojechałam na betę :classic_cool: A co ma być to bedzie ! Choć ból w krzyżu nie wróży wg mnie tutaj nic dobrego ... No ale jak się upić to odpowiedzialnie ;)

Gość Alexis :)
Clematis - kiedy wyniki? Kciuki mam mocno zaciśnięte, przeżywam razem z Tobą! :) Akkma - oczywiście może to być spowodowanę duphastonem, a może to reakacja organizmu na miesiączkę, której już w tym miesiącu ma nie być...moja siostra miała plamienia do 3 miesiąca w obydwu ciążach....a skoro @ nie ma - jest nadzieja! :)

Gość Nikool
Dziewczyny trzymam kciuki za drugą kreseczkę. Nie można sie poddawać ;) Ja jestem w trakcie badań, ale moje jajowody są do dupy i chyba jednak bedzie in-vitro. Narazie USG jajowodów jest konsultowane przez lekarzy. Dobrze że weszła ustawa i sam zabieg in-vitro bedzie refundowany. Trzymam za Was kciuki ze wszystkich sił :)

Gość do nikol
Z tą refundacją to nie jest tak oczywiste, to jest projekt, który obejmie tylko część osób, trzeba spełnć warunki, zostać zakwalifikownaym, itp...

Gość akkma32
Clematis,daj znac,trzymam mocniutko kciuki za wysoki wynik bety:)U mnie bez zmian,slabe plamienie,sluz z zabarwieniem brazowawym,no i oczywiscie ja cala zeschizowana:)

Gość Nikool
hmm, a ja czytałam że jedyne warunki jakie są to to że kobieta ma być przed 40 rokiem życia oraz udekumentowane minimum roczne bezskuteczne leczenie niepłodności. Podobno ma decydować kolejność zgłoszeń. Na zabieg mamy odłożone pieniążki ale z drugiej strony co miesiąc płacę takie składki zdrowotne że Państwo by mogło coś dołożyć!

Gość z pytaniem do Was
Clematis dzieki ze sie odezwalaś, wiesz... ja wewnętrznie też czułam, że jestem (mam juz synka i wiem jak organizm reaguje) poprostu tak czułam, ale jak zrobiłam na 2gi dzien kolejny test była juz tylko 1 kreska (to było po inseminacji) :( eh czemu to takie trudne :( pozdrawiam

Gość do nikol
Jest program kwalifikacji in vitro sie spelnia to sie kwalifikuje kolejnosc zgloszen nie ma tu nic do rzeczy,zalezy jaki u was jest problem+roczne udokumentowane leczenie

Gość do nikol
pary ktore bede zakwalifikowanedo ivf: kwalifikacje do zaplodnienia pozaustrojowego z programu bede mogly skorzystacpary u których stwierdzonono i potwierdzono dokumentajce medyczna bezwzgledna przyczyna nieplodnosci lub nieskuteczne zgodne z rekomendacjami i standardami praktyki lekarskiej leczenie nieplodnosci w okresie 12 miesiacy poprzedzajacych zgloszeniedo programu a kobieta w dniu zgloszenia (pierwsza wizyta u realizatora )do programu nie ukonczyla 40 roku zycia wskazania do zapodnienia pozaustrojowego obejmuja: a) czynnik jajowodowy u pacjentek z trwalym uszkodzeniem jajników u pacjentek zdyskalifikowanych zpowodu braku szansy na powodzenia leczenia operacyjnego nieplodnosci u pacjentek z uposledzona funkcja jajowodów przy zachowabniu droznoscilub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej b)czynniki jajnikowy nieplodnosci brak ciazyp o conajmniej szesciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania c) endometrioza I II stopien w lit.d. -III,IV stopien w lit.d. d) nieplodnosc nie wyjasnionego pochodzenia(idiopatyczna) -u kobiet do ukonczenia 35 roku zycia jezeli trwa dluzej niz 24 miesiace -u kobiet powyzej 35 roku zycia jezeli trwadluzej niz 12 miesiacy 1) Czynniki męskie: -w przypadku stwierdzienia gęstosci plemnikow ponizej 3ml/ml nasienia,w przypadku nieplodnosci trawajacej dluzej niz 12 miesiecy -w przypadku stwierdzienia gestosci plemnikow 3-15 m/ ml nasienia w przypadku nieplodnosci trwajacej dluzej niz 24 miesiace Kryteria wykluczenia staniowia: 1)brak mozliwosci wystymulowania lub pobrania komórek rozdrodczych od jednego z partnerów 2)potencjalne ryzyko braku prawidlowej odpowiedzi na stymulacje jajeczkowania (hormon folikulotropowy FSH powyzej mU.Ml w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymullerowski AMH ponizej 0,5 ng/mL) 3)nieodpowiednia odpowiedz na prawidlowo przeprowadzona stumulacje jajeczkowania czego wyrazem byl brak pozyskania komorek jajowych w 2 cyklach stymulacji 4) nawracjajace utraty ciaz w tym samym zwiazku 5)wady macicy bezwzglednieuniemozliwijace donoszenie ciazy 6) brak macicy

Dziewuszki Siostra przeczytała mi wynik - > beta poniżej 1,2 Ale zapytała o dzień cyklu i zasugerowała powtórkę badania w poniedziałek, bo może jeszcze nic straconego. Tym bardziej, że w poniedziałek mam urodziny i ONA mi życzy pięknego wyniku w prezencie :classic_cool: I tak się dziś upiję, bo moje emocje są wyżej niż zenit ;) Akkma Ty też ?

Gość akkma32
Clematis...jeszcze mam nadzieje,ze skoro nie masz @ to moze.....podobno nadzieja umiera ostatnia.Ja nie pije dzis,plamie wciaz i nie wiem dlaczego.Jak dostane @ to na pewno cos % skonsumuje.

Gość lolnepole
Clematis raczej bym sie nie nastawiala na twiom miejscu ne wydoka bete juz raczej nie bedzie wyzsza beta

Gość Mi gin zalecił
Sikańca 12dp i odstawienie duphastonu w razie negatywu a co dopiero beta...bezmyslna ta siostra...niepotrzebnie jeszcze cię łudzi...rozumiem gdyby beta wyniosła 5 czy 6, albo to byłby cykl naturalny i byłaby możliwość przesuniecia owu... Ja nigdy nie dostałam okresu podczas brania duphastonu a plamnienie oznacza że organizm się męczy, macica chce sie oczyszczac a duph.ja sztucznie blokuje

Gość akkmo
Plamisz bo organizm jest przygotowany na miesiaczkę a sztuczny progesteron ją blokuje. Dalsze jego zażywanie spowoduje tylko że miesiączka będzie boleśniejsza i intensysniejsza.

Gość MH1
czytam, śmieje sie i płacze na przemian... czuje sie taka bezradna. lekarz powiedzial nam ze wyniki sa tak kiepskie ze tylko in vitro wchodzi w gre. przyjelismy do wiadomosci i nie wiemy co dalej. pan doktor powiedzial ze tylko in vitro ale nie powiedzial co dalej robic! gdzie sie zglosci (pan doktor z kliniki leczenia nieplodnosci) ! komu o tym powiedziec? jak sie przygotowac... przyjechalismy do domu przgadalimy decyzje i stwierdzilismy ze do konca roku jeszcze poczekamy a moze sie uda :) a jak sie nie uda to wtedy ruszamy z tematem in vitro. tylko gdzie? jak i co?

lolnepole " Clematis raczej bym sie nie nastawiala na twiom miejscu ne wydoka bete juz raczej nie bedzie wyzsza beta " Wyobraź sobie moja miła, że 16 dnia po IUI test ciążowy pokazał ..... I ..... ostawiłam leki i dostałam niby @. Niby bo ledwo trwała 2 dni i też liche to było krwawienie Jakież było moje zdziwienie gdy, pod wpływem emocji i niepojętych objawów po pracy czyli o 17.30 zrobiłam test i wykazał II. Szkoda, że wtedy odtawiłam luteinę.

MH1 Najlepiej klinike leczenia nieplodnosci skad jestes?ja podchodze ivf w wakacje