Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina299

Inseminacja

Polecane posty

beti - domyślam się, że dalej jesteś w pozytywnym szoku :) czyli jednak miałyśmy rację, że test zrobiłaś zdecydowanie za wcześnie ;) mam pytanie, jak się zachowywałaś po IUI? seks normalnie? viki - u mnie waga nie zmieniła się nic a nic. Dziewczyny u Was też po duphastonie waga w górę poszła? co do in vitro, w sumie nawet nie mam co mówić. Nie jesteśmy na to przygotowani. Finansowo byśmy sobie poradzili, ale chyba nie chcemy. Mamy wątpliwości co do samej procedury, poza tym moja endometrioza widocznie skutecznie likwiduje zarodki bądź nie dopuszcza do zapłodnienia czy też później do zagnieżdżenia zarodka, więc pewnie to samo zrobiłaby z podanym w in vitro zarodkiem. Nie chcę się łudzić, a potem załamać tak totalnie. Nie jestem na to gotowa psychicznie, mąż też nie. Nie mówię, że nigdy nie podejdziemy do procedury, wszystko się może zdarzyć, więc zapierać się nie będę, tym bardziej, że kiedyś IUI była baaaardzo odległym nam tematem, a teraz jesteśmy już po 3 zabiegu... :( jeszcze jeden i odpuszczamy. Nie dam rady więcej. ucia - ile dni po IUI jesteś?

Dzisiaj jest 13 dzień od IUI. U mnie nie wiem czy po duphastonie, ale o dziwo waga spadła nieznacznie ale poszła w dół. Po pierwszej stymulacji poszerzyło mi biodra ale teraz nic się nie dzieje.

Dziewczyny Ratunku!!! Powiedzcie w jakich dawkach brałyście PREGNYL przed IUI . Zawieruszyła mi się kartka z dawką ehh wzięłam 1x5000. Ehh czyżby pech :((

Sissi cesarzowa cały czas jestem w pozytywnym szoku i cały czas w to nie wierze, dziś odebrałam wyniki kolejnej beta-hcg wynik 103 a w sobotę było jeszcze 27,9. Test był zdecydowanie za wcześnie zrobiony ale to dzięki Wam jeszcze miałam nadzieje. Po IUI seks uprawiałam normalnie tak mi radził lekarz żeby jeszcze przez dwa dni to poprawić

ale właśnie mi nie chodzi 2 dni po IUI tylko np. tydzień po, czy 10 dni po :) dzięki za odpowiedź. Przyrost bety ładny, więc oby tak dalej :)

Sissi cesarzowa, seks uprawialiśmy i zaraz po inseminacji i 10 dni po inseminacji też :)

Gość gość
beti130 - GRATULACJE :) Malinko gdzie Ty znów zniknęłaś??????? :( Akkma- co tam u Was? Pewnie masz już niezły brzuszek :D Za wkrótce testujące TRZYMAM KCIUKI :D

beti130 - GRATULACJE :D Malinko gdzie Ty znów zniknęłaś??????? :( Akkma- co tam u Was? Pewnie masz już niezły brzuszek :D Za wkrótce testujące TRZYMAM KCIUKI:D

beti - dziękuję za odpowiedź :) ja wiem że to takie przepytywanie, ale po prostu chcę wiedzieć czy nie zaszkodzę, ech, zresztą wiesz jak jest, czasem można świra dostać. Bahati a co tam u Ciebie? Jak synek? :)

Gość allisa
beti gratulacje:-) ciesz się moja droga i nie martw się niczym na zapas. Jak będziesz się przejmować to zepsujesz sobie radość chwili potem będziesz żałować:-) Viki bardzo Ci dziękuję, wiem o tym instytucie, to naprotechnologia, ale w mojej obecnej sytuacji już mi nie pomogą. Oni badają też hormony, drożność jajowodów itp oraz uczą rozpoznawać dokładnie swój cykl. Są przeciwni inwazyjnym metodom, a ja już nie powinnam dłużej zwlekać. Jak u Ciebie? ucia pewnie podejdziesz do następnej inseminacji? sisi - ja już się zaczynam oswajać powoli z myślą o in vitro, kiedyś to był dla mnie kosmos, myślałam, e tam ja zajdę szybko uda się, przecież jestem zdrowa. Nawet jak jeździłam z koleżanką na drożność, to byłam pewna, że nie dojdę do tego etapu, a tymczasem ona ma już dzidziusia a ja jestem dużo dalej w badaniach i zabiegach.

Gość allisa
iwona pregnyl to zastrzyk, prawda? ja zawsze robiłam go raz w tej dawce, o której napisałaś. trzymamy kciuki:-)

Hej dziewczyny. Mam już wyniki elektrolitów i markera na AMH jeszcze czekam Sód 145 mmol/l Potas 4,65 mmol/l CA-125 20,10 U/ml Co do kolejnej IUI to już sama nie wiem co robić.

hej ucia :) Co do markera niby w normie, ale moja kumpela przy endo miała wynik 26 czyli też w normie. Najlepiej pogadaj o tym z lekarzem. A na AMH się czeka niestety... musicie pomyśleć czy warto próbować kolejnej IUI. Trudny temat...

Gość kkahha
Witajcie dziewczyny Miło się czyta wasze posty. W wielu temetach mi pomogłyście. Staram sie o fasolkę 6 lat. 9m-cy temu miałam laparoskopię i troszkę niedobrych rzeczy w brzuchu miałam ( torbiel, zrosty, endometrioza itd.). Teraz niby juz przeszkód nie ma. Próbowałam przez 6m-cy naturalnie, ale bez efektów. Za tydzień mam pierwszą inseminację. W związku z tym mam pytanie czy powinnam w jakis sposób przygotować się do inseminacji ?

Witaj kkahha, pytasz o jakieś szczególe przygotowanie poza zaleceniami lekarza? Nie ma nic takiego - idziesz jak na normalną wizytę, możesz ewentualnie wziąć sobie coś (poduszkę) pod pupę ;)

hej kkahha, Szczególnych przygotowań poza zastrzykami itp. raczej nie ma. Bahati Całkiem dobry pomysł z tą poduszką ;) Jeśli chodzi o nasze 4 podejście do IUI to jestem w czarnej dziurze. Zupełnie nie wiem co robić. Dać sobie na wstrzymanie ten miesiąc lub dwa i trochę sobie poukładać w głowie, czy ciągnąć to dalej...

Witam Dziewczynki:) No już jestem po pierwszej IUI :) Mam nadzieję że ten 13 zamiast pechowym okaże się szczęśliwym dniem :))teraz trzeba żyć w tej niepewności przez min 14 dni:) kkahha nie ma specjalnych przygotowań zastrzyk na 2 dni przed bynajmniej ja tak miałam i wszystko normalna wizyta tylko 15 min trzeba sobie poleżeć :))

Gość allisa
iwonka to trzymamy kciuki za Ciebie. Ja muszę zrobić test w sobotę, ale nie wiem czy nie zrobię jutro, ponieważ prawie zawsze pierwszy dzień okresu mam zepsuty humor a nie chcę sobie psuć weekendu. Ja już postanowiłam, że na tej inseminacji kończę. (to była trzecia)

Iwona trzymam kciuki :) allisa ja też dzisiaj się zastawiałam nad tym, czy nie zakończyć a później umówiłam się na wizytę. Wygrała myśl, że może tym razem się uda. Powodzenia. może skończysz na tej ale z innego powodu, tego Ci życzę.

Gość kkahha
Bahati - dziękuję za odpowiedź. Żadnych zaleceń od lekarza nie mam. Tylko tyle, żeby na 4 dni przed IUI nie współżyć.Dziękuję za podpowiedź z poduszką. ucia82 - dziękuję za odpowiedź. Nie mam zaleconych zastrzyków. Po laparo niby u mnie wszystko jest ok. Jajowody drożne, jajeczkowanie jest prawidłowe, pęcherzyk pęka, tylko jakos efektów tego wszystkiego nie mam :-( Napisz mi proszę, jeśli wiesz, z jakiego powodu niektóre dziewczyny dostają zastyrzyki przed IUI ?

Gość kkahha
iwona8413 W jakim celu miałaś zastrzyk na 2 dni przed IUI ?

Gość gość
prawie wszystkie dziewczyny mają tu zastrzyki. zwykle to pregnyl lub ovitrelle. ja brałam już i jedno i drugie. drugie nie bolą :-D a po co one? na pęknięcie pęcherzyka. i często podaje się je nawet wtedy gdy naturalnie pęcherzyk pęka. u mnie tak właśnie było. pozdrawiam. sisi cesarzowa :)

kkahha ja brałam Fostimon, Merional i Gonal do stymulacji rozwoju wielu pęcherzyków jajnikowych, żadne nie bolały. Na 36 godz przed IUI wstrzykiwałam Ovitrelle to miało wywołać owulacje.

Gość kkahha
Rozumiem,że zastrzyki muszą być przepisane przez gin i są na receptę? Sama podajesz sobie zastrzyk czy musi to byc ktoś wykwalifikowany ?

kkahha, czyli masz inseminację na naturalnym cyklu? Bo czasami (ja tak miałam przy 3 zabiegu, przy którym zaszłam w ciążę), że mimo własnej owulacji i pękania pęcherzyków gin zaleca stymulację jajeczkowania (czasami więcej pęcherzyków, łatwiej utrafić w dobry moment) i zastrzyk na pęknięcie.

Co do zastrzyku - to tak, jest na receptę, mi podała go położna , która pracuje w gabinecie gdzie miałam robiony zabieg. Dzień przed iui byłam jeszcze na usg i na tej podstawie gin ustalił moment podania zastrzyku i ok 24h później miałam iui.

Gość kkahha
Bahati - gratuluję,że Tobie się udało. Tak, mam mieć inseminację na naturalnym cyklu. Kiedyś pytałam mojego gin czy powinnam brać jakieś leki lub zastrzyki to mówił,że nie muszę. Moim gin jest profesor światowej sławy i nie chcę być natrętna, by nie pomyślał,że podważam jego decyzję.